Beyninizi zorlayacak görsel deney: 16 gizli daireyi keşfedin!

16 gizli daireyi bulmak için beyin gücünüzü test edin! Bu optik illüzyon size zorlu bir görsel deneyim sunuyor.

Beyninizi zorlayacak görsel deney: 16 gizli daireyi keşfedin!
Beyninizi zorlayacak görsel deney: 16 gizli daireyi keşfedin!
GİRİŞ 25.06.2024 09:07 GÜNCELLEME 25.06.2024 09:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son günlerde interneti kasıp kavuran optik illüzyonlar arasında, özellikle dikkat çeken bir tanesi var. 16 gizli daireyi bulmanız için tasarlanan, siyah beyaz çizgilerle düzenlenmiş dikdörtgenlerden oluşan bu görsel, ilk bakışta, sıradan iç içe geçmiş dikdörtgen kutuları andırıyor. Ancak 16 gizli daireyi bulmak için görsele biraz daha dikkatli bakmalı, beyninizi ve gözlerinizi zorlamalısınız.

Bu tür optik illüzyonlar, insanların dikkatini çekmekle kalmıyor; aynı zamanda beyninizin nasıl çalıştığını anlamanıza da yardımcı oluyor. Bazı insanlar hemen görsel içerisinde 16 gizli daireyi bulabilirken, bazıları için bu görev çok daha zorlayıcı olabiliyor.

16 GİZLİ DAİREYİ 10 SANİYE İÇERİSİNDE BUL

Beyninizi zorlayacak görsel deney: 16 gizli daireyi keşfedin!

Eğer siz de bu optik illüzyonu denemek ve 16 gizli daireyi bulmak istiyorsanız, görseli yukarıda bulabilirsiniz. Gözlerinizi kapayıp açtıktan sonra resme odaklanın ve 10 saniye boyunca dikkatlice inceleyin. Daireleri görmekte zorlanıyorsanız, resmin ortasına odaklanmanız size yardımcı olabilir.

16 gizli daireyi bul optik illüzyon testi, beyninizi test ederken görsel algınızı geliştirmenizi sağlayan harika bir egzersiz sunuyor. Tüm resmi incelemek için 10 saniye, ardından 16 gizli daireyi bulmak içinde sadece 10 saniyeniz var.

Bu tür zeka oyunları, sadece eğlenceli vakit geçirmekle kalmıyor; aynı zamanda görsel algı ve dikkat üzerinde de olumlu etkiler yapabiliyor. Peki, siz 16 gizli daireyi bulabildiniz mi? Cevabınız hayır ise hadi gelin birlikte çözüm görseline göz atalım;

İşte gözlem yeteneklerinizi zorlayacak 16 gizli dairenin yeri;

Beyninizi zorlayacak görsel deney: 16 gizli daireyi keşfedin!

Evet, 16 gizli daire tam olarak yukarıdaki görselde işaretlendiği gibiydi. Daha fazla optik illüzyonlu test çözmek için bizi takipte kalın.

İlginizi çekebilir;

Matematik becerinizi gösterin #7: 3 adımdan oluşan bu matematik işleminin cevabını bulabilir misin?Matematik becerinizi gösterin #7: 3 adımdan oluşan bu matematik işleminin cevabını bulabilir misin?

Akıllara durgunluk veren zekâ testi: Nilüfer yaprakları arasına gizlenmiş kaplumbağayı 5 saniye içinde bulun!Akıllara durgunluk veren zekâ testi: Nilüfer yaprakları arasına gizlenmiş kaplumbağayı 5 saniye içinde bulun!

3. farkı sadece üstün gözlem becerisine sahip olan kişiler bulabiliyor! 7 saniyede iki görsel arasındaki 3 farkı bulun ve kendinizi kanıtlayın3. farkı sadece üstün gözlem becerisine sahip olan kişiler bulabiliyor! 7 saniyede iki görsel arasındaki 3 farkı bulun ve kendinizi kanıtlayın

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • türk 3 gün önce Şikayet Et
    gözlerimi yormam bile...
    Cevapla
  • Misafir 268 3 gün önce Şikayet Et
    2 boyutlu bakinca 16. Ayni resime 3 boyutlu bakinca dikdortgenlerin vede dairelerin sayısı değişiyor, 20 daire oluyor. İlginç bir görsel
    Cevapla
  • Maht 3 gün önce Şikayet Et
    Bence 16 değil 20 daire var tekrar bakabilirsiniz...yanıltıcı haber olmasın kesin 20 daire bizzat denedim ve tekrar tekrar saydım hemde 10 saniyede değil 3 saniye de;)))
    Cevapla
  • :)))) 3 gün önce Şikayet Et
    Helal sana. Soruyu hazırlayıp soran 16 diyor, görselde de yerlerini işaretliyor. Ama sen ilave 4 tane daha bulmuşsun. Hem de 3 saniyede. Sakın daire diye kareleri saymış olmayasın. Bence sen bir daha incele.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye gri listeden çıktı: Önümüzde atılacak hangi adımlar kaldı?
2025 Volkswagen Jetta tanıtıldı! İşte açıklanan fiyatı ve özellikleri...