Pratik ve sağlıklı ev yapımı meyve reçeli tarifi: 20 dakikada çilek veya favori meyvelerle hazırlayın!

Sağlıklı ve pratik ev yapımı meyve reçeli tarifi! Çilek veya istediğiniz meyvelerle sadece 20 dakikada yapabileceğiniz lezzet dolu bir reçel. Değerlendirin ve israfı önleyin!

Pratik ve sağlıklı ev yapımı meyve reçeli tarifi: 20 dakikada çilek veya favori meyvelerle hazırlayın!
Pratik ve sağlıklı ev yapımı meyve reçeli tarifi: 20 dakikada çilek veya favori meyvelerle hazırlayın!
GİRİŞ 01.07.2024 15:00 GÜNCELLEME 01.07.2024 15:00

Meyveler kimi zaman hızla olgunlaşarak tamamını tüketmek için yeterli zaman olmayabilirler.  Ancak bu durum, meyvelerin ziyan olması için geçerli bir neden değildir. Ev yapımı meyve reçeli tarifi bu tür durumlar için mükemmel bir çözüm sunuyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu reçel, sadece 20 dakikada hazırlanıyor ve meyvelerinizi tekrar değerlendirme şansı veriyor.

Ev yapımı meyve reçeli tarifi oldukça basit. Çürümeye başlamamış ancak belirli olgunlaşmaya gelmiş dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Mesela, çilekleriniz artık istediğiniz gibi görünmeyebilir; kabukları solgunlaşmış veya birkaç çukur oluşmuş olabilir. Ancak bunlar, meyve reçeli yapmak için çileklerin tam zamanında olduklarının işaretidir. Meyve reçeli tarifi, meyvelerin doğal tatlılığını ve tazeliklerini koruyacağı için, onları atmak zorunda kalmazsınız.

Pratik ve sağlıklı ev yapımı meyve reçeli tarifi: 20 dakikada çilek veya favori meyvelerle hazırlayın!

İşte sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ev yapımı meyve reçeli bir tarif…

EV YAPIMI MEYVE REÇELİ TARİFİ

Meyve Reçeli İçin Malzemeler:

  • 6 su bardağı çilek (veya istediğiniz diğer meyveler)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Meyve Reçeli Nasıl Yapılır?

Pratik ve sağlıklı ev yapımı meyve reçeli tarifi: 20 dakikada çilek veya favori meyvelerle hazırlayın!

Adım 1

Meyve reçeli yapmak için öncelikle büyük bir tencereye seçtiğiniz tüm meyveleri, şekeri ve limon suyunu ekleyin. Orta-yüksek ateşte kaynatmaya başlayın. Meyveler yumuşayıp karışım koyulaşana kadar, arada bir karıştırarak yaklaşık 20 dakika boyunca reçeli pişirin.

Adım 2

Meyve reçelinin kıvamını kontrol etmek için pişirme sürecinin başında dondurucuya birkaç metal kaşık koyun. Attığınız kaşıklar soğuyunca, kaşığın içerisine biraz reçel damlatın; eğer hemen yayılmıyorsa ve koyu kalıyorsa, meyve reçeliniz hazır demektir.

Adım 3

Meyve reçeli pişirme işlemi bittiğinde, daha sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun. Kapakları sıkıca kapatın. Reçel tamamen soğuduktan sonra buzdolabında saklayın ve 2 hafta içerisinde tüketin.

MEYVE REÇELİ TARİFİNİ YAPARKEN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALARI

  • Meyve reçelini daha uzun süre saklamak için kavanozları kaynar suda sterilize ederek kullanabilirsiniz.
  • Eğer daha pürüzsüz bir meyve reçeli istiyorsanız pişirme sırasında meyveleri ezerek daha pürüzsüz bir reçel elde edebilirsiniz.
  • Limon suyu reçele parlaklık vereceği ve konserve sürecinde reçelin güvenliğini sağlayacağı için muhakkak reçelin yapımında içerisine eklemelisiniz.

Bu basit tarifle, hem lezzetli bir meyve reçeli elde etmiş olacak, hem de olgunlaşmış meyveleri değerlendirerek israfı önlemiş olacaksınız.

İlginizi çekebilir;

Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?Dillere destan bir çilek reçeli tarifi: En iyi çilek reçeli tarifi, nasıl yapılır?

Kahvaltı şölenine davet: Muzlu pankek tarifiyle tatlı bir başlangıçKahvaltı şölenine davet: Muzlu pankek tarifiyle tatlı bir başlangıç

Beş çayı güzellemesi: Reçelli kurabiye tarifi, nasıl yapılır?Beş çayı güzellemesi: Reçelli kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Peş peşe paylaştılar! Köprü ve otoyollara zam yalanı
Akaryakıtta usulsüz faturayı bitirecek sistem 2025'te zorunlu olacak