15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, tramvay, marmaray, metro, metrobüs, deniz otobüsü...

Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutlanan 15 Temmuz'da otobüs, marmaray, tramvay, metro, metrobüs, deniz ulaşımı gibi toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığı araştırılıyor. Peki hangi illerde toplu ulaşım ücretsiz?

15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, tramvay, marmaray, metro, metrobüs, deniz otobüsü...
15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, tramvay, marmaray, metro, metrobüs, deniz otobüsü...
GİRİŞ 15.07.2024 09:58 GÜNCELLEME 15.07.2024 09:58

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını bildirdi.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; İBB tarafından 15 Temmuz'da İstanbul ili genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dâhil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları (İDO Körfez hariç), Metro İstanbul A.Ş. (Tramvay, Metro, Hafif Metro ve Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay) araçları ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlayacak.

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 15 Temmuz kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik ve anma programlarına 24 saat boyunca ücretsiz toplu ulaşım araçları kullanarak katılabilecek.

ANKARA

EGO Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu taşımanın ücretsiz olacağını açıkladı.

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince vatandaşlarımız, 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 06.00'dan, 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 06.00'ya kadar, EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceklerdir.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yüzde 50 indirimli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yüzde 50 indirimli ulaşım sağlanacak.

İZBAN ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da ise seferler Cumhurbaşkanlığı kararıyla ücretsiz gerçekleştirilecek.

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait resmi plakalı toplu ulaşım araçları ve hafif raylı sistem araçları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu ulaşımda belediyeye ait araçların ücretsiz yolcu taşıması kararı aldı. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlik ve anma programlarına vatandaşların daha kolay ulaşımı için belediyenin resmi plakalı araçları ile ANTRAY ve Nostalji Tramvayı, 15 Temmuz Pazartesi günü vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tüm resmi ve dini bayramlarda olduğu gibi ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde de ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Toplu Taşıma AŞ'ye ait araçlarda ve Bandırma şehir içi otobüslerinde gün boyunca geçerli olacak ücretsiz ulaşım sayesinde vatandaşlar, BALKART'larını geçiş cihazına okutmadan ulaşım imkânından faydalanabilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?