Süt mısır tadında: Lezzetli koçanda mısır haşlama tarifi

Koçanda mısır haşlama tarifiyle, yumuşacık ve lezzetli mısırlar için tereyağı, tuz ve karabiberle harmanlanmış bir deneyim sunuyoruz. Afiyet olsun!

Süt mısır tadında: Lezzetli koçanda mısır haşlama tarifi
Süt mısır tadında: Lezzetli koçanda mısır haşlama tarifi
GİRİŞ 20.07.2024 09:51 GÜNCELLEME 20.07.2024 09:51

Yazın tadıyla bilinen haşlama veya közleme mısırlarının keyfi, özellikle yumuşak ve süt gibi lezzetli olanlarıyla çıkar. Koçanda mısır haşlamak için mısırları seçerken tanelerinin orta sarı renkte olması ve dokunduğunuzda yumuşaklık hissi vermesi önemlidir. Çok açık veya çok koyu renkteki mısırların lezzeti istenilen haşlandığında istediğiniz o süt mısır lezzetini vermeyebilir.

Koçanda mısır haşlarken, haşlama işlemini kısaltmak ve mısıra tat eklemek için haşlama suyuna bir miktar tuz eklemek, pişirme sürecinde mısırın kendini bırakarak yumuşamasına yardımcı olur. Ayrıca, haşlarken tencerenin kapağını kapalı tutmakta oldukça önemlidir; bu sayede tencerenin içerideki nem mısırın yumuşak kalmasına katkı sağlar.

Süt mısır tadında: Lezzetli koçanda mısır haşlama tarifi

Koçanda mısır haşlamak istediğinizde kabın büyüklüğü de önemlidir; daha fazla su ve nem, mısırın daha çabuk ve homojen bir şekilde yumuşamasını sağlar. 

KOÇANDA MISIR HAŞLAMA

Koçanda Mısır Haşlama Tarifi İçin Malzemeler:

  • 4 ila 8 adet taze tatlı mısır, kabukları ve püskülleri çıkarılmış
  • Servis için tereyağı
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Koçanda Mısır Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Süt mısır tadında: Lezzetli koçanda mısır haşlama tarifi

Adım 1

Koçanda mısır haşlamak için öncelikle büyük bir tencerede suyu kaynatın. Mısır koçanlarını suya ekleyin ve koçanların tamamen suyun içinde olduğundan emin olun. Ara sıra karıştırarak 15 ila 20 dakika veya mısırlar yumuşayıp parlak sarı olana kadar pişirin.

Adım 2

Pişen mısırı süzün ve sıcak bir servis tabağına aktarın. Üzerine tereyağı sürün. Tuz ile karabiber serperek sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

7 dakikada mısır ekmeği tarifi, nasıl yapılır?7 dakikada mısır ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Izgara mısır salatası tarifi, nasıl yapılır?Izgara mısır salatası tarifi, nasıl yapılır?

Sağlıklı lezzet kaçamağı: Airfryer'da buttermilk soslu soğan halkası tarifi, nasıl yapılır?Sağlıklı lezzet kaçamağı: Airfryer'da buttermilk soslu soğan halkası tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Esenyurt Belediyesi'nde İstiklal Marşı skandalı!
Bakan son noktayı koydu: Özelleştirme olmayacak