Airfryer peynirli hamburger tarifi: 10 dakikada yeni nesil lezzet!

Airfryer'da sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal peynirli hamburger tarifi! 10 dakikada hazırlanan bu lezzet, pratiklik ve lezzeti bir araya getiriyor.

Airfryer peynirli hamburger tarifi: 10 dakikada yeni nesil lezzet!
Airfryer peynirli hamburger tarifi: 10 dakikada yeni nesil lezzet!
GİRİŞ 20.07.2024 13:54 GÜNCELLEME 20.07.2024 13:54

Airfryer'da peynirli hamburger tarifi, sağlıksız seçeneklerden kaçınmak ve hızlı bir şekilde lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Bu tarif, sadece 10 dakikada hazırlanabilir ve özellikle yaz akşamlarında pratik bir akşam yemeği çözümü sunar.

Airfryer’da peynirli hamburger tarifi ile yapacağınız hamburgerlerinizi kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz; aynı zamanda etinizin pişirme derecesini dilediğiniz gibi ayarlanabilir veya ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Airfryer kullanarak, dışarıda sağlıksız koşullarda hazırlanan bu yemeği yağsız ve sağlıklı bir şekilde kolayca evinizde yapabilirsiniz.

İşte sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz airfryer’da peynirli hamburger tarifi; sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayan herkes için ideal bir seçenek.

AİRFRYER'DA PEYNİRLİ HAMBURGER TARİFİ

Airfryer peynirli hamburger tarifi: 10 dakikada yeni nesil lezzet!

Airfryer'da Peynirli Hamburger Tarifi İçin Malzemeler (4 Kişilik)

  • 4 adet hamburger ekmeği
  • 500 gr yağlı kıyma
  • 8 dilim kaşar peynir
  • Marul, ince ince doğranmış
  • Dilimlenmiş domates
  • Kırmızı soğan, halka kesilmiş
  • Salatalık turşusu

Burger sosu için:

  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 adet salatalık turşusu, çok küçük doğranmış

Airfryer'da Peynirli Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?

Airfryer peynirli hamburger tarifi: 10 dakikada yeni nesil lezzet!

Adım 1

Airfryer'da peynirli hamburger tarifi yapmak için öncelikle airfryer'ı 190°c'ye önceden ısıtın. Kıymayı sekiz eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Her bir kıyma topunu yağlı kağıt arasına koyun ve 1 cm kalınlığında düzleştirin. Köfteler pişerken de küçüleceği için çok inceltmemeye dikkat edin.

Köftelerin şeklini verdikten sonra her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırıp airfryer'a yerleştirin. 190°C'de önce 3 dakika pişirin. Ardından köfteleri ters çevirin ve diğer tarafını da 3 dakika pişirin.

Adım 2

Köfteler yaklaşık altı dakika piştikten sonra her birinin üzerine bir dilim kaşar peynir koyun ve iki dakika daha peynirin erimesi için ısıtın. Köfteleri airfryer’dan çıkarın ve hamburger ekmeklerini airfryer'a koyup 2 dakika ısıtın.

Bu arada hamburgerin içerisine süreceğiniz sosu hazırlayabilirsiniz. Bunun için ketçap, mayonez, hardalı küçük bir kapta iyice karıştırın. İncecik doğradığınız salatalık turşusunu sos karışına ekleyin ve iyice karıştırın.

Adım 3

Isıttığınız hamburger ekmeğinin alt yarısına biraz hazırladığınız sostan sürün, üzerine ince kesilmiş marulu ekleyip, peynirli köfteyi yerleştirin. Ardından bir köfte daha ekleyip isteğinize bağlı olarak dilimlenmiş domates, kırmızı soğan ve salatalık turşusu gibi malzemeler ekleyin.

Airfryer’da peynirli hamburger yapmak için son olarak, hamburger ekmeğinin üst yarısına bir miktar daha hazırladığınız sostan sürüp hamburgerinizi kapatın.

Airfryer'da peynirli hamburger tarifi, sağlıklı ve hızlı bir öğün alternatifi sunarken, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir seçenektir. Pratik adımları ve özelleştirilebilir malzemeleriyle herkesin damak zevkine hitap eder aynı zamanda yoğun günlerde mükemmel bir çözüm sunar. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Masterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifiMasterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifi

En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?En iyi hamburger ekmeği tarifi, nasıl yapılır?

Bir adım öteye taşıyacak: En iyi hamburger sosu tarifi, nasıl yapılır?Bir adım öteye taşıyacak: En iyi hamburger sosu tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan'da alarm verildi: 'Acil' kodlu çağrı!
Beşiktaş'ın yeni transferi İstanbul'a geldi