Çıtır dana şinitzel tarifi: Davet sofralarına özel lezzet!

Davet sofralarınızı şıklaştıran, çıtır dana şinitzel tarifi! İnce biftekler, özenle hazırlanmış panko kaplamasıyla lezzet şöleni sunuyor.

Çıtır dana şinitzel tarifi: Davet sofralarına özel lezzet!
Çıtır dana şinitzel tarifi: Davet sofralarına özel lezzet!
GİRİŞ 25.07.2024 09:51 GÜNCELLEME 25.07.2024 09:51

Dana şinitzel tarifi, sadece bir avuç malzemeyle hazırlanan, ekstra çıtır ve lezzetli bir yemek tarifidir. Klasik tavuk şinitzel tariflerine alternatif olarak, davet sofralarında gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bir seçenektir. Restoran kalitesindeki bu dana şinitzel tarifi, hızlı ve kolay bir şekilde pişirilirken sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir öğün sunar.

DANA ŞİNİTZEL TARİFİNİ YAPMAK İÇİN BİLMENİZ GEREKEN ŞEF İPUÇLARI

Çıtır dana şinitzel tarifi: Davet sofralarına özel lezzet!

  • Dana şinitzel yapımında en önemli nokta, bifteklerin ince kesilmiş olmasıdır. Böylece dana şinitzel hem daha hızlı pişer hem de daha lezzetli olur.
  • Pişirdikten sonra fazla yağından arındırmak için dana şinitzeli mutlaka kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

DANA ŞİNİTZEL TARİFİ

5 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Dana Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet ince kesilmiş biftek
  • ⅓ su bardağı un
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 2 adet büyük boy yumurta, çırpılmış
  • 2 su bardağı panko (ekmek kırıntısı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Dana Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

Çıtır dana şinitzel tarifi: Davet sofralarına özel lezzet!

Adım 1

Dana şinitzel tarifini yapmak için öncelikle bir kasede unu, sarımsak tozunu, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi karıştırın. Her biftek parçasını önce un karışımına, sonra çırpılmış yumurtaya, en sonunda da pankoya (ekmek kırıntısı) batırın.

Adım 2

Tabanı geniş büyük bir tavayı orta-yüksek ateşte ocağın üzerine koyun ve içerisine zeytinyağını ekleyip ısıtın. Yağ ısındığında biftekleri her iki tarafı da altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 4 dakika pişirin.

Adım 3

Pişmiş dana şinitzelleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağı emmeleri için dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın, isteğe göre yanında kızarmış sebzelerle sunabilirsiniz. 

Dana şinitzel tarifini glütensiz olarak yapmak için pirinç unu kullanabilir ve normal ekmek kırıntısı yerine glütensiz ekmek kırıntısı tercih edebilirsiniz. Bu tarif, herkesin beğeneceği lezzetli bir seçenek sunarken, kolay bir yemek hazırlamanıza da yardımcı olacak. Şinitzellerinizi taze olarak pişirip sunduğunuzda, herkesin beğenisini kazanacaksınız.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Sürpriz lezzet: Kolay profiterol tarifi ile dondurmalı çikolatalı şölen!Sürpriz lezzet: Kolay profiterol tarifi ile dondurmalı çikolatalı şölen!

Çölyak dostu tat: Glütensiz çikolatalı muffin tarifi, nasıl yapılır?Çölyak dostu tat: Glütensiz çikolatalı muffin tarifi, nasıl yapılır?

Kerevizi bir de böyle denemelisiniz! Kereviz salatası tarifi, nasıl yapılır?Kerevizi bir de böyle denemelisiniz! Kereviz salatası tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyordu! Polat ailesinde büyük kriz
İstanbul ve birçok ilde cumartesi için Meteoroloji'den hava durumu uyarısı