E-devlet kira kontratı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi e-devlet üzerinden yapılır mı?

E-devlet ile kira kontratının nasıl yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz e-devlet üzerinden kira sözleşmesi çıkarmaya dair açıklamada bulundu. Peki, E-devlet kira kontratı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi e-devlet üzerinden yapılır mı?

E-devlet kira kontratı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi e-devlet üzerinden yapılır mı?
E-devlet kira kontratı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi e-devlet üzerinden yapılır mı?
GİRİŞ 10.08.2024 14:48 GÜNCELLEME 10.08.2024 14:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

E-devlet kira kontratı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi e-devlet üzerinden yapılır mı? sorularının cevapları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklaması üzerine merak edilir oldu. İşte e-Devlet Kapısı üzerinden kira kontrat işlemine dair bilinen detaylar...

E-DEVLET KİRA KONTRATI NASIL YAPILIR?

Yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden vatandaşların kira kontratı yapabileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 4 ay içerisinde kira kontratı işlemlerini e-Devlet kapısından halledebileceklerini söyledi.

Ev sahibi ile kiracının akdetmiş olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde e-Devlet sisteminde bulunan kira sözleşmesi bilgi sistemine kaydedilecek.

KİRA SÖZLEŞMESİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIR MI?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon toplantısında açıklamalarda bulunan Yılmaz, e-Devlet kapısında yeni tasarlanan hizmetleri duyurdu. Yılmaz, "e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler" dedi.

15 GÜN İÇERİSİNDE KAYDEDİLECEK

2024 yılının sonuna kadar e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yapabilecek. Ev sahibi ile kiracının imzalamış olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde e-Devlet sisteminde bulunan kira sözleşmesi bilgi sistemine kaydedilecektir.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Demirbukey 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah doğru bir haberdir devlet ev sahiplerini takip takip etsin kiracı olarak ben bıktım usandım artık devlet %25 zam yapılacak diyor ev sahibim %350 zam yapıyor neye göre yapıyorsun diyorum piyasaya göre diyor şimdide %100 zam yapacağım diye tutturdu yada çık diyor başımız ya belaya girecek yada sokakta çadır kuracağız emekli maaşımız kiranın yarısı ediyor çaresizlik çok kötü..
    Cevapla
  • orion 1 ay önce Şikayet Et
    adam 3-5 milyona ev almış hala 2bin-3bin kira ödeyen kiracılar var hakmıdır bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Narin Güran’ın amcası Salim Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!
İzmir Körfezi'nde balık ölümleri devam ediyor