Ünlü oyuncu Ahu Tuğba Miami'de hayatını kaybetti

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi.

Ünlü oyuncu Ahu Tuğba Miami'de hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu Ahu Tuğba Miami'de hayatını kaybetti
GİRİŞ 01.09.2024 20:28 GÜNCELLEME 02.09.2024 09:25
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Ünlü oyuncu Ahu Tuğba, daha önce geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını sürdürdüğü Miami'de hayatını kaybetti. Ahu Tuğba geçirdiği trafik kazasının ardından burada bir süre tedavi görmüştü.

Ünlü oyuncunun ölüm haberini duyuran Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ahu Tuğba'nın cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleri ile irtibata geçildiğini açıkladı.

Ahu Tuğba kimdir ve aslen nerelidir? Annesi kim? Ahu Tuğba'nın bilinmeyen hayatıAhu Tuğba kimdir ve aslen nerelidir? Annesi kim? Ahu Tuğba'nın bilinmeyen hayatı

 

AHU TUĞBA KİMDİR?

İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak 13 Ağustos 1955'te dünyaya gelen Ahu Tuğba, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu.

Tuğba, yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifiyle sinemayla tanıştı.

Henüz ortaokuldayken sinema hayatına giren Tuğba, oyunculuk tutkusu için Kanada'da Concordia Üniversitesinin İngiliz Dili Bölümü'ndeki öğrenimini yarım bıraktı.

Türk sinemasında 1970'lerin sonlarından itibaren tanınmaya başlayan ünlü oyuncu, "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" filmlerindeki rolüyle hafızalara kazındı.

Tuğba, bir süre gazino sanatçısı olarak da gösteriler yaptı ve 1987'de "Buyur Gel/Mırnık" adlı müzik albümünü çıkardı.

Kariyeri boyunca dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrolü paylaşan Tuğba, 2006'da "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara verdi.

Çeşitli televizyon programları da sunan Ahu Tuğba, bir süredir kızıyla Miami'de yaşıyordu.

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitiren sinema oyuncusu Ahu Tuğba için taziye mesajı yayınladı.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Yeşilçam'ın kıymetli sanatçılarından Ahu Tuğba'nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 59
  • Mustafa.. 1 hafta önce Şikayet Et
    Herkes Bi kendine baksın kimseyi bilip bilmeden yargılamayın
    Cevapla
  • Evrensel 2 hafta önce Şikayet Et
    Az dahi olsa iman ile öldüyse, Allah rahmet eylesin ve tüm günahlarını bağışlasın. Peygamberler hariç hiçbir insan günahsız değildir. Yüce Allah'ın rahmetine merhametine herkesin ihtiyacı vardır. Kimsenin cennete gideceğinin garantisi yoktur
    Cevapla
  • GÖKTÜRK 2 hafta önce Şikayet Et
    AK Partiye ve Reise saygili sanatçıydı. Bunu biliyormuydunuz? Toprağı bol olsun.
    Cevapla
  • Aybuke 2 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz Nasıl ölürseniz öyle dirileceksiniz
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Türk sinemasına ahlaksızlığı getirenleri çorbasında tuzu olanların başında. Türk sinemasına hangi olumlu katkıları olmuş ki rahmet diliyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Bu ürünler bombaya dönüşebilir
500 raporlu suç makinesi görevde! Bakan Şimşek sistemi anlattı