İbrahim isminin anlamı nedir? İbrahim ne demek?

Türkiye'de erkek çocukları için en çok tercih edilen isimler arasında yer alan İbrahim, Kur'an'da geçen bir isimdir. İbrahim Suresi bu ismin kaynağını oluşturmuştur. İbrahim ismi İbranicede hakkı savunan, hakka inanan ve hak yolunda olan şeklinde belirtilmektedir. Peki, İbrahim isminin anlamı nedir? İbrahim ne demek?

İbrahim isminin anlamı nedir? İbrahim ne demek?
İbrahim isminin anlamı nedir? İbrahim ne demek?
GİRİŞ 04.09.2024 10:51 GÜNCELLEME 04.09.2024 10:58

İbrahim ne demek, İbrahim isminin anlamı nedir? gibi sorular gündem oldu. Türkiye'de en çok tercih edilen isimler arasında bulunan İbrahim, İbraniceden dilimize geçmiştir. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de ortalama 570.000 kişi İbrahim adını kullanıyor. 

TDK'ya göre İbrahim isminin anlamı merak konusu oldu. İşte İbrahim ismine ait tüm detaylar...

İBRAHİM İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İbrahim isminin anlamı, inananların babası olarak nitelendirilir. Hatta bazı yerlerde İbrahim hakların babası olarak da belirtilir. Genel olarak bakıldığı vakit İbrahim ismi daha çok dini bir anlam içerisinde kullanılmaktadır.

İBRAHİM NE DEMEK?

İbraniceden dilimize ulaşan İbrahim ismi, hakların savunucusu, hakların babası olarak nitelendirilebilir. Erkek çocukları için tercih edilen bu isim, Kuran'da geçmektedir. Özellikle İbrahim Suresi bu ismin kaynağını oluşturmuştur. Ayrıca İbrahim peygamber de bu ismi taşımıştır. Bu sebeplerden ötürü İbrahim ismi dini bir isim olarak görülür.

İBRAHİM İSMİ KUR'AN'DA HANGİ AYETTE GEÇER?

İbrahim ismi Kuran'da geçen bir isimdir. Bu sebepten ötürü, İbrahim isminin anlamı dini bir açıklama gerektirir. İbrahim ismi Kur'an'da Zariyat ayeti içerisinde bulunur. Zariyat 24. ayeti ile Necm 39. ayetinde İbrahim ismi yer alır. Bunların dışında Kur'an'da İbrahim Suresi de vardır.

İBRAHİM İSMİNİN ÖZELLİLKERİ

İbrahim ismi olan kişilerin iyi bir gözlemci oldukları bilinir ve yazı yazma konusunda da oldukça yeteneklidirler. Sanatsal becerileri yüksek olan İbrahim ismindeki kişiler yaratıcılıklarıyla bilinir. İbrahim isimli kişiler duygusal olur ve genellikle içe dönük bir yapıya sahiplerdir. Başkalarını mutlu etmek bu kişileri mutlu eder bu sebepten ötürü yardım etmeyi ve kişileri güldürmeyi çok severler. Doğal bir lider olan bu kişiler kendilerine has duygu ve düşüncelere sahiplerdir. Para kazanmayı ve kazandıkları parayı harcamayı severler.

İBRAHİM İSMİNDE KAÇ KİŞİ VARDIR?

  • Türkiye'de İbrahim ismini 522.283 kişi kullanmaktadır.

  • İstanbul'da İbrahim ismini 70.427 kişi kullanmaktadır.

  • Ankara'da İbrahim ismini 27.666 kişi kullanmaktadır.

  • İzmir'de İbrahim ismini 27.948 kişi kullanmaktadır.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sakarya’da fabrikadaki patlama anı kamerada
Son testler de tamam! İşte Çelik Kubbe'nin son üyesi!