Merve ne demek? Merve isminin anlamı nedir?

Türkiye'de kız çocuklarına en çok konulan isimler arasında yer alan Merve isminin anlamı merak ediliyor. İslam alemi açısından yükseklik anlamına gelen Merve ismi Mekke çevresinde bulunan Safa dağının karşısında bulunan kırmızı renkli dağın ismidir. Peki, Merve ne demek? Merve isminin anlamı nedir?

Merve ne demek? Merve isminin anlamı nedir?
Merve ne demek? Merve isminin anlamı nedir?
GİRİŞ 04.09.2024 12:21 GÜNCELLEME 04.09.2024 12:29

Günümüzde kız çocukların çoğuna Merve ismi verilmektedir. Türk Dil Kurumu'na göre Merve isminin anlamı çakıl taşıdır. Merve ismi İslam alemi açısından yükseklik anlamına geliyor. Ayrıca Merve isminin Kur'an'da geçip geçmediği merak ediliyor. Peki, Merve ne demek? Merve isminin anlamı nedir?

MERVE NE DEMEK?

Merve ismi İslam alemi açısından yükseklik anlamına gelmektedir Mekke yakınındaki Safa dağının karşısında bulunan kırmızı renkli dağın ismi de Merve olarak biliniyor. Merve ismi TDK'ya göre çakıl taşı anlamı taşır. 

MERVE İSMİ KUR'AN'DA GEÇER Mİ?

Merve ismi Kuran'ı Kerim içerisinde geçer. Merve ismi İslami açıdan büyük öneme sahiptir. Özellikle Mekke şehrinin yakınında Safa dağı bulunmaktadır. Safa dağının karşısında bulunan kırmızı renkli tepenin ismine de Merve denilmektedir. Müslümanlar Hac vazifelerini yaparken Safa ile Merve arasında yedi defa gidip gelirler. Buna ise Sa'y vazifesi denilmektedir. Müslümanlar  Merve ismini çok fazla tercih etmektedir.

MERVE KUR'AN'DA HANGİ SUREDE GEÇER?

Merve ismi Kur'anı- Keirm'de geçmektedir. Merve, Bakara Suresinde geçmektedir.

MERVE İSMİNİN ANLAMI TDK

TDK'ya göre Merve isminin anlamı çakıl taşıdır. Ayrıca deniz dalgalarının çakıl taşlarına çarpması sonucunda çıkan köpüğün isminin de Merve olduğu söyleniyor.

MERVE İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Merve ismine sahip olan kişiler genel olarak içine kapanık ve duygusal olarak bilinirler. Üzüntü ve sevinci birlikte yaşayan Merve isimli insanlar, genellikle beyaz tenli ve siyah saçlı oldukları söylenir. 

Merve adını taşıyan çok sayıda ünlü vardır. 1990'lı yıllarda doğan kız çocuklarının adlarını Merve yapan çok olmuştur. 

MERVE İSMİNİN İSTATİSTİKLERİ

  • Merve isimli kişi sayısı: 157000

  • Merve isminin kullanım oranı: 90

  • Merve isminin kökeni: Arapça

  • Merve isminin cinsiyeti: Kız

  • Merve isminin harf sayısı: 5

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Beşiktaş! CANLI
İmamoğlu'nun diploma gerçeği... Üniversiteyi kazanamayınca Kıbrıs formülü nasıl işletildi?