Canan Karatay'dan elma sirkesi tarifi: Her derde deva!

Canan Karatay'dan elma sirkesi tarifiyle evde doğal, katkısız ve sağlıklı elma sirkesi yaparak bağışıklığınızı güçlendirin.

Canan Karatay'dan elma sirkesi tarifi: Her derde deva!
Canan Karatay'dan elma sirkesi tarifi: Her derde deva!
GİRİŞ 14.09.2024 09:38 GÜNCELLEME 14.09.2024 09:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Canan Karatay, doğal fermantasyonla elde edilen elma sirkesinin sağlık üzerindeki faydalarını vurguluyor. Karatay’ın önerdiği “Canan Karatay’dan elma sirkesi tarifi” ile yapılan ev yapımı elma sirkesi, virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getirme kapasitesine sahip olup, vücutta alkali etkisi yaratarak birçok sağlık sorununa karşı koruma sağlar. Bu tarif, hem sağlıklı hem de katkısız bir alternatif sunar.

Canan Karatay’dan elma sirkesi tarifi ile evde ekonomik bir şekilde doğal ve katkısız sirke yapabilirsiniz. Elma sirkesi, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sorunlarını hafifletir ve cilt sağlığını desteklerken probiyotik içeriği sayesinde de sindirim sistemine iyi gelir.

İşte, Canan Karatay’dan elma sirkesi tarifi ile evde adım adım elma sirkesi yapımı:

CANAN KARATAY’DAN ELMA SİRKESİ TARİFİ: EVDE DOĞAL VE SAĞLIKLI SİRKE YAPMANIN YOLU

Canan Karatay'dan elma sirkesi tarifi: Her derde deva!

Canan Karatay’dan Elma Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler:

  • 3 kilo sert ve sulu köy elması
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • Cam kavanoz
  • Tülbent bez

Canan Karatay’dan Elma Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Canan Karatay'dan elma sirkesi tarifi: Her derde deva!

Adım 1: Elmaları Hazırlayın

Canan Karatay’dan elma sirkesi tarifi için öncelikle elmaları iyice yıkayıp kurulayın. Katı meyve sıkacağı kullanarak elmaların suyunu çıkarın. Elma suyunu temiz bir cam kavanoza dökün. Kavanozun üst kısmında bir karış kadar boşluk bırakın.

Adım 2: Bal Ekleyin

Kavanozun içine 3-4 yemek kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Kavanozun ağzını hava alacak şekilde tülbent bir bezle kapatıp kenarlarından bağlayın. Bu, elma sirkesi karışımının fermente olma aşamasında temiz kalmasını sağlar.

Adım 3: Fermantasyon

Kavanozu güneş gören bir pencere kenarına ya da ılık ve loş bir ortamda bekletin. İlk haftalarda, 2-3 günde bir kavanozun ağzını açıp tahta bir kaşıkla karıştırın ve tekrar tülbentle kapatın.

Adım 4: Maya Oluşumunu Bekleyin

4-6 hafta sonra sirkenin üzerinde denizanası gibi bir maya ve kavanozun ağzında sirke bakterileri oluşacaktır. Bu, fermantasyonun doğru şekilde başladığını gösterir. 8-10 hafta sonunda, sirkeyi temiz bir tülbent bezden süzün ve şişelere dökün. Şişelerin ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.

Ev yapımı elma sirkesi, hem sağlıklı hem de ekonomik bir alternatif sunar. Canan Karatay’dan elma sirkesi tarifi ile katkı maddesi içermeyen, doğal bir elma sirkesi hazırlayarak, sirkenin çeşitli sağlık faydalarından yararlanabilirsiniz. Tarife uyarak evde kolayca sirke yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

Tepsi mantısı tarifi, nasıl yapılır? Kayseri mutfağının eşsiz lezzetiTepsi mantısı tarifi, nasıl yapılır? Kayseri mutfağının eşsiz lezzeti

Sirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şeySirkeyle asla temizlememeniz gereken 8 şey

5 dakikada et nasıl çözdürülür? Beyaz sirke ile sadece beş dakikada donmuş eti çözdürün!5 dakikada et nasıl çözdürülür? Beyaz sirke ile sadece beş dakikada donmuş eti çözdürün!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Azade 4 gün önce Şikayet Et
    Sirke 8_10 haftada olmaz.tüm.meyvelerden sirke olur..meyve suyu önce alkolleştir, ana oluşumundan sonra asetik asite dönüşerek sirke olur..sirkenin oluşum süresi en az 6 aydır.bal süreci daha da uzatır..alkolleşmeden çekinenler tuz atarlar ama asıl beklenen meyvenin önce alkole sonrada asitetik asite dönerek sirkeleşmesidir..tuz fermantasyonu bozar yavaşlatır..sirke uzun ömürlü olmaz
    Cevapla
  • Hüdai 3 gün önce Şikayet Et
    Meyve suyunu yani üzüm ,elma ,alıç,armut yani her turlü meyve oksijenli ortamda fermente ederseniz sirke olur kapalı ortamda yani oksijensiz ortamda fermente ederseniz şarap olur şaraba tuz atmaltmakla sirke olmaz tuz sirkenin fazla asitli olmaması için fermantasyonu durdurmak için konulur eğer meyvenin şekeri çok az ise bal,şeker ilave edilebilir..bence birde siz bal sirkesi deneyi
    Cevapla
  • Fatma Demir 4 gün önce Şikayet Et
    Sirke olması için az miktarda tuz eklenir yoksa likör olur
    Cevapla
  • Haramınadı Şifa 1 hafta önce Şikayet Et
    Üzümden başka herşeye tuz atsanda sirke olmaz. Labaratuvarlar var ilüm ile gercektir. O zaman rakıyada tuz at sirke olsun varmı böyle bir dava islam dini ilim bilim dinidir
    Cevapla
  • Haramınadı şifa 1 hafta önce Şikayet Et
    Sirke sadece üzümden olur. Diğerleri likördür, dünya gelişmiş labaratuvarlar var tahlil ettirin görün. Elma sirkesi şarabın hafifidir. Üzüm hariç diğerlerğnden hurma dahil sirke olmaz. Birisi Allah rızası içün devlet laboravatırında tahlil etsin görsün
    Cevapla
  • Hayat 5 gün önce Şikayet Et
    Sirke sarhoş etmez yani sirke ayrı şarap ayrı sarhoş eden herşey haramdır
    Cevapla
  • M.k 1 hafta önce Şikayet Et
    Şarap üzümden yapılır. Mayalarsan şarap olur mayalamazsan şıra olur. Elma suyunu mayalayınca şarap olduğunu söyluyorsun ama üzüm suyunu mayalayınca sirke olur diyorsunuz. Bence siz her iki sirkeyi de kullanmayın
    Cevapla
  • Muhammet 1 hafta önce Şikayet Et
    Şirketin içi e atılacak biraz tuz sirke olmasına olanak tanır tuz atılmazsa başka birşey olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Altay'ın oğlu Ali Necati Altay ve Aydan Meram'ın mutlu günü
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Kelime-i Şehadet' iftirası! Sözcü yine çarpıttı