Kandil helvası tarifi nasıl yapılır? Mevlid Kandili’ne özel irmik helvası tarifi

Mevlid Kandili'nde sevdiklerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli kandil helvası tarifi. İrmik ve tereyağı uyumuyla enfes bir tatlı.

Kandil helvası tarifi nasıl yapılır? Mevlid Kandili’ne özel irmik helvası tarifi
Kandil helvası tarifi nasıl yapılır? Mevlid Kandili’ne özel irmik helvası tarifi
GİRİŞ 14.09.2024 15:32 GÜNCELLEME 14.09.2024 15:32

Mevlid Kandili, Hazreti Muhammed’in doğumunu anmak amacıyla kutlanan özel bir gündür ve bu anlamlı gece, toplumsal dayanışma ve manevi bağları güçlendirmek için çeşitli geleneksel yemeklerle taçlandırılır. Kandil geceleri, evlerde hazırlanan tatlılarla sevdiklerimize değer verme ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiğimiz özel zamanlardır. Bu gecelerde yapılan kandil helvası, hem manevi olarak hem de tat olarak paylaşmanın güzelliğini yansıtır.

Kandil helvası, bu özel günlerde en çok tercih edilen tatlılardan biridir. İrmik ve tereyağının uyumuyla hazırlanan bu geleneksel kandil helvası, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle beğenilerek afiyetle tüketilir. İşte, Mevlid Kandili’nde sevdiklerinize ve komşularınıza sunabileceğiniz yumuşak kıvamlı ve enfes kandil helvası tarifi:

KANDİL HELVASI TARİFİ

Kandil helvası tarifi nasıl yapılır? Mevlid Kandili’ne özel irmik helvası tarifi

Kandil Helvası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak zevkinize göre 1 su bardağına kadar azaltabilirsiniz)
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, üzerine serpmek için)

Kandil Helvası Nasıl Yapılır?

Adım 1: İrmiği Kavurun

Geniş bir tava veya tencerede tereyağını kısık ateşte eritin. Tereyağı tamamen eridikten sonra irmiği ekleyin. İrmiği ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmiğin rengi hafif kahverengi bir ton alana kadar yaklaşık 6-7 dakika kavurmaya devam edin.

Adım 2: Şeker Ekleyin

Şekerin tamamını irmiğin üzerine ekleyin ve 4 dakika kadar şekerle birlikte kavurun. Şeker tamamen eriyip karıştığında, helvanın rengi koyulaşmalıdır. İrmiği şekerle kavurduktan sonra suyu dikkatlice ekleyin. Su eklerken sıçrayabileceği için dikkatli olun. Karışımı birkaç kez karıştırarak kısık ateşte 5-7 dakika pişirin. Helva kıvamını almalı ama hala biraz akışkan olmalıdır.

Adım 3: Dinlendirin

Ocağın altını kapatıp helvanın üzerini kapatın ve yaklaşık 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre zarfında kandil helvası kıvamını alacak ve içerisindeki tatlar birbiriyle birleşecektir. Helva tamamen dinlendikten sonra üzerine ceviz içi serpin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kandil Helvası Yapımının Püf Noktaları

Kandil helvası tarifi nasıl yapılır? Mevlid Kandili’ne özel irmik helvası tarifi

  • Kavurma Süresi: İrmik helvasının renginin koyuluğu kavurma süresine bağlıdır. Daha açık renkli bir helva isterseniz kavurma süresini kısaltabilirsiniz.
  • Şeker Miktarı: Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha az tatlı seviyorsanız şekeri azaltabilirsiniz.
  • Topaklanma: Şeker ekledikten sonra topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurduğunuzdan emin olun.

Bu pratik ve lezzetli kandil helvası tarifi, Mevlid Kandili’nin ruhuna uygun bir paylaşım yapmanıza yardımcı olacak. Şimdiden iyi kandiller ve afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Sütsüz irmik helvası tarifi, nasıl yapılır?Sütsüz irmik helvası tarifi, nasıl yapılır?

Çocuklara kefiri sevdirecek: Kefirli sütlaç tarifi, nasıl yapılır?Çocuklara kefiri sevdirecek: Kefirli sütlaç tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 raporlu suç makinesi görevde! Bakan Şimşek sistemi anlattı
Uluslararası kamuoyunu sarsan MOSSAD iddiası! Lübnan saldırısı 5 ay önce mi planlandı?