Klimalarınız birkaç gün daha açık kalacak! Pastırma sıcakları, şapır şapır terletmeye geliyor

Genellikle sonbahar mevsiminin başlangıcında yaşanan pastırma sıcakları, bir soğuk hava dalgasından önce ortaya çıkar ve birkaç gün boyunca sürer. Peki, pastırma sıcakları ne zaman başlar ve kaç gün sürer?

Klimalarınız birkaç gün daha açık kalacak! Pastırma sıcakları, şapır şapır terletmeye geliyor
Klimalarınız birkaç gün daha açık kalacak! Pastırma sıcakları, şapır şapır terletmeye geliyor
GİRİŞ 23.10.2024 10:44 GÜNCELLEME 23.10.2024 10:46

Pastırma sıcakları; yaz mevsiminden sonbahara geçiş döneminde, özellikle Ekim sonuna doğru ve Kasım ayının 2.haftası arasında görülen ani sıcak hava dalgaları olarak tanımlanır.

Genellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ve bunların ani değişimleriyle ilişkilendirilen bir terim olan pastırma sıcaklarında sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkar.

2024 PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN?

Pastırma sıcakları, yaz mevsiminden sonbahara geçiş döneminde, özellikle Ekim sonu ve Ekim ayının ikinci haftası arasında yaşanan ani sıcak hava dalgalarını tanımlar. Pastırma sıcaklarının kesin tarihleri yıl bazında değişkenlik göstermekle beraber, bu dönemde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerine çıkarak 30°C'ye kadar ulaşabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra ağırlıklı olarak bir soğuk hava dalgasından önce meydana gelmekte ve etkisi birkaç gün sürebilmektedir.

Yüksek basınç sisteminin etkisiyle oluşum gösteren pastırma sıcaklarında rüzgar azdır ve gökyüzü ise açıktır. Her ne kadar sabah ve akşam saatlerinde serin bir hava gözlemlense de gündüz sıcakları yaz günlerini anımsatabilir.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
4 günde 1 yıllık ihracat! SAHA EXPO'da rekor! Kızılelma damgası
Türkiye'den tarihi BRICS hamlesi! NATO'dan son dakika açıklaması!