Hatay'da ıssız adada yaşam: İki kadın tek başlarına hayata tutunuyor

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 92 yaşındaki anne ve kızı, yıllardır gölün ortasında bulunan ıssız bir adada tek başlarına yaşam mücadelesi veriyor.

Hatay'da ıssız adada yaşam: İki kadın tek başlarına hayata tutunuyor
Hatay'da ıssız adada yaşam: İki kadın tek başlarına hayata tutunuyor
GİRİŞ 17.02.2025 13:58 GÜNCELLEME 17.02.2025 13:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Gölbaşı Mahallesi'nde bulunana Gölbaşı Gölü'nün ortasında küçük bir adacık var. Uzun yıllar önce bu adaya ev yapan ve yerleşen Sual ailesi ilçe ile irtibatını kayıkla sürdürüyordu.

Aileden geriye bir tek 92 yaşındaki Halime Nine ve 55 yaşındaki kızı Döne kaldı. İki kadın tek başlarına adada yaşam mücadelesi veriyor.

55 yaşındaki Döne Sual ve kayıkla karşıya geçerken alınan görüntüsü

MASAL GERÇEK OLDU: ISSIZ BİR ADADA TEK BAŞINA

TRT Haber'e röportaj veren Döne, doğduğundan beri bu adada yaşadığını belirtti. Uzun yıllar önce babasını kaybettiğini ve yine bu adaya defnettiklerini söyleyen Döne, annesi adayı terk etmek istemeyince onunla birlikte burada kalmış.

Anne ve kızı adada tek başlarına yaşam mücadelesi veriyorlar. Kamıştan bir evleri ve 3 tane inekleri var. Bu ineklerle ve yaz aylarında bahçeye ektikleriyle geçimlerini sağlıyorlar.

Halime nine ve kızı Döne yaşadıkları evin önündeler

Annesiyle kalmak için hiç evlenmediğini dile getiren Döne, burada birlikte çok mutlu olduklarını ifade etti.

Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Cesur ADAM 2 gün önce Şikayet Et
    ALLAH CC yar ve yardımcığları olsun inşallah
    Cevapla
  • OKTAY 2 gün önce Şikayet Et
    İşte gerçek mutluluk.. tercih edilen yaşam... Anneyi bırakamayan evlat. Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
F-35 programına dahil ülkelerden İsrail çağrısı!
Maltepe’de yolu açmaya gelen İBB kar küreme aracı yolda kaldı