Para kazanmak isteyenlerin yeni gözdesi! Bu yöntemle gelirlerini ikiye katlıyorlar

Tarım sektöründe değişen piyasa koşulları, üreticileri daha kârlı ürünlere yönlendirmeye başladı. Artık klasikleşmiş sebzeler olan domates, patates ya da soğanın yerini, yüksek getirisiyle dikkat çeken alternatif bitkiler alıyor. Bu ürünlerden biri de son dönemde adını sıkça duyuran salep oldu.

Para kazanmak isteyenlerin yeni gözdesi! Bu yöntemle gelirlerini ikiye katlıyorlar
Para kazanmak isteyenlerin yeni gözdesi! Bu yöntemle gelirlerini ikiye katlıyorlar
GİRİŞ 12.04.2025 10:09 GÜNCELLEME 12.04.2025 15:54

Salep, özellikle kış aylarında sıcak içecek olarak tüketildiği için her geçen yıl talep artışı yaşıyor. Kilogram fiyatının oldukça yüksek olması, üreticilere ciddi gelir kapısı sunuyor. Bu durum, birçok çiftçinin salep üretimine yönelmesinde etkili oluyor.

Belediye harekete geçti! Onu toplayan büyük ödül alacak: Kampanyayı duyan katılıyorBelediye harekete geçti! Onu toplayan büyük ödül alacak: Kampanyayı duyan katılıyor

YÜKSEK KAZANÇ, ARTAN İLGİ

Geleneksel tarım ürünlerinden beklediğini bulamayan üreticiler için salep, kazançlı ve gelecek vadeden bir seçenek haline geldi. Ancak salep üretimi her ne kadar cazip görünse de, yetiştirme süreci belirli zorluklar içeriyor. Salep orkidesi, özel toprak yapısı ve iklim koşulları isteyen narin bir bitki. Ayrıca, hasat için birkaç yıl beklemek gerekebiliyor.

Parayı kırdı: Tanesini tam 100 bin TL’den satıyor! Bu iş sayesinde kazancını uçurduParayı kırdı: Tanesini tam 100 bin TL’den satıyor! Bu iş sayesinde kazancını uçurdu

DESTEK VE EĞİTİMLE YAYGINLAŞIYOR

Devlet de bu stratejik ürüne ilgisiz kalmıyor. Salep üretimini artırmak ve çiftçilere alternatif gelir kapıları sunmak amacıyla, çeşitli teşvikler ve eğitim programları sağlanıyor. Bu destekler sayesinde üretimin sürdürülebilirliği ve verimliliği artırılmaya çalışılıyor.

Lüks semtte büyük indirimli arsa: Ama kimse satın almak istemiyor! Sebebi şoke ettiLüks semtte büyük indirimli arsa: Ama kimse satın almak istemiyor! Sebebi şoke etti

Kısacası, salep üretimi hem tarımsal çeşitliliği artırıyor hem de üreticilere ekonomik açıdan yeni bir sayfa açıyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyonlarca emeklinin temmuz zammı için ilk ipucu geldi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da diplomatik temaslar!