Ümraniye'de dev iftar sofrası VİDEO

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı için özel bir program hazırladı. Belediyenin iftar programına binlerce vatandaş katıldı.

GİRİŞ 07.08.2011 23:09 GÜNCELLEME 07.08.2011 23:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ümraniye Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği iftar programına; AK Parti Milletvekilleri Erol Kaya, Mustafa Ataş, Metin Külünk ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı da katıldı.

İftar programı için Ümraniye Alemdağ Caddesi ve meydanı ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 100 bin kişinin ağırlandığı programda, vatandaşlara kavurma, pilav, patates kızarması tatlı, ayran ikram edildi. Yemeklerin yapımında 20 ton et, 15 ton pirinç, 6 ton patates kullandı. Ayrıca 100 bin adet su, 100 bin ekmek dağıtıldı.

On bin masanın kurulduğu meydanda bazı vatandaşlar yer bulamadığından iftar yemeğini ayakta yemek zorunda kaldı. Ümraniye Belediyesi Başkanı Hasan Can, Ramazan ayında şefkat ve merhametin doruğa çıktığını belirterek, milletimizin birlik ve beraberliğini sağlamak için bu ayın nimetinden faydalanılması gerektiğini kaydetti. Belediye olarak Ramazan'ın bu birleştirici unsurundan istifade etmek için böyle bir girişime imza attıklarını dile getiren Can, önümüzdeki yıllarda da bu etkinliğe devam edeceklerinin sinyalini verdi.

İftar programına katılan vatandaşlar da, binlerce insanla bir arada bulunmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bu birlikteliğe ülke olarak ihtiyaç duyulduğunun altını çizen vatandaşlar, Somali'de yaşanan açlık dramını örnek göstererek nimetlerimize şükür etmemiz gerektiğinin vurguladı.

YORUMLAR 4
  • bgungor 13 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı da böyle çöktü. ak partili bazı belediyeleri kınıyorum Ramazan ayı ibaadet ayıdır eylence ayı değildir,tam teravih zamanı programlar yaptırıyorlar.İnsanlar.özellikle gençlik ibadetten geri kalıyorlar, artık bunun vebalini hatırlatırım.şow yapacağına. dünyada açlıktan ölenler var.zaten iftara gelenlerin çoğunun evde iftarlığı olduğunu tahmin ediyorum.buarada esenler belediyesini, afrikada vereceyi iftarı taktirle ,karşılıyorum.
    Cevapla
  • ERTAN EKİCİ 13 yıl önce Şikayet Et
    Reklamcı Başkan !. Belediye başkanının reklam yapmaktan başka işi yok,sanki ümraniye halkının iftara ihtiyacı var,bu kadar masraf yapacaklara yoksullara yardım götürselerdi veya bu masraf kadar somaliye yardım gönderselerdi insanlar bir parça ekmeğe muhtaç,uynanın ey millet bu reklamlara alet olmayın ,biz halk olarak tepki göstermez isek bunlar daha çok devam eder,ne oldu sonucunda Hasan Can 100 bin kişiye iftar verdi vaybee,bunlar boş işler hasan can kendine gel neyseki bu dönem senin için son,aklı başında biri gelirde bunlara son verir inşallah.
    Cevapla
  • kaya esen 13 yıl önce Şikayet Et
    yazık. kendilerini bukadar reklam edeceklerine hayır için yaptıkları bu kadar masrafı somaliye yapsalar onların daha çok ihtiyacı var üstelik onun sevabı bi ayrı sanki yardıma muhtaç olan somali degilde türkiye
    Cevapla
  • mehmet ali bayraktar 13 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR BU SEFER KUSURA BAKMAYIN..... hala anlamıyorum...ne diyaneti ne hükümeti...ne de belediyeri...arkadaşım afrikadan bahsediyonsunuz...açlık diyosunuz..kimse kalkıp ta demiyoki yapılan harcamalrı bu sene afrıkaya gonderelım.ne yani belediyeler bu sene iftar çadırlarını açmasa.binlerce iftar vermese ne olur ki yani...bana kimse cevap yazmasın sonuna kadar haklıyım...he gitmıyomu deyeceksınız ama daha fazla gıtsın 1 aylık degılde 3 aylık gitsin ne var yani...ben hükümeti de diyanetı de bu konuda sağduyulu olmaya çağırıyorum...zaten iftar çadırlarına gelen lerın %70 keyf için geliyolar...neyse allah afrikadaki insanların sorunlarına yardımcı olsun.(amin)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lübnan'da telsizlerin patlatılması sonrası ASELSAN'dan bomba paylaşım!
İsrail’in çağrı cihazlı saldırısı! Dünya şokta ama Türkiye emin ellerde