Milli güreşçi eşeğe künde attı

Milli güreşçi Murat Uğurlu, Kırşehir'in İbikli köyünde koca eşeği kucakladığı gibi kaldırdı ve kendini seyreden köylüleri şaşkına çevirdi. Tabi en çok şaşıran ne olduğunu anlamayan eşekti.

Milli güreşçi eşeğe künde attı
Milli güreşçi eşeğe künde attı
GİRİŞ 09.04.2005 00:00 GÜNCELLEME 09.04.2005 00:00

2005 - 2006 eğitim - öğretim yılında Güreş Eğitim Merkezlerine sporcu örenciler alınması için güreşçi arama - taramasına çıkan antrenörler, köylüler ile girdiği iddia üzerine güç denemesi yapmak için eşek kaldırdı.

Milli güreşçi Murat Uğurlu ve ekibi, güreşçi seçmek için gittiği Kırşehir'in İbikli köyünde köylüler tarafından ilginç bir teklif ile karşılaştı. Eskiden pehlivanların çok güçlü olduklarını söyleyen köylüler antrenörlerden güç gösterisi olarak eşek kaldırmasını istedi. Köylüleri kıramayan Uğurlu, oradan geçen bir vatandaşın eşeğini belinden sarılarak havaya kaldırmayı başardı.




Seçmeler sırasında çocukların güreşe ilgisini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Uğurlu, 'Kırşehir'deki tüm okulları gezerek Güreş Eğitim Merkezlerine ilköğretim 5. ve 6. sınıf öğrencilerinden sporcu seçiyoruz. Seçmeler sırasında da çocukların güreşe olan ilgisini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Burada arkadaşlarım ile birlikte güreş ve jimnastik gösterileri yaptık. Köylülerinde ısrarı üzerine onları kıramayarak eşeği kaldırmış olduk' dedi.




İlkokul çağındaki çocukların güreşe olan ilgisinin sevindirici olduğuna dikkat çeken Uğurlu, çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini, seçmelere binin üzerinde öğrenci katıldığını sözlerine ekledi.

Tüm Türkiye'de yapılan seçeler sonunda 23 Nisan Haftası içinde birinci aşama sınavı yapılacak. Bu sınavda dereceye girecek öğrenciler 28 - 31 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ordu'da yapılacak ikinci aşama seçme sınavına katılacak. Daha sonra başarı gösteren öğrenciler Güreş Eğitim Merkezlerine yerleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Amerikalı Yahudi doktor Gazze'de şahit olduğu katliamı anlattı!
Türk mühendisler üretti: Japonya'ya 'yapay zeka' sattılar