10 yaşındaki Filistinli şehit Muhammed'in vasiyeti

  • GİRİŞ27.05.2024 08:10
  • GÜNCELLEME30.05.2024 09:53

Keşke, ölümü çocukların yetişemeyeceği bir yere koysak; ama bu mümkün değil.

İnsanlığın derinden yaralandığı bir dönemden geçiyoruz. Çocuk ölümlerini bir istatistik verisi bir rakam olarak yayınlamak, vicdanların tam olarak uyanmasına yetmiyor. Gazze'de, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden çocukların; yeni doğanlardan 13-14'lerini sürmekte olanlara kadar, hepsinin hikayesi yüreği acıyla kavuruyor. Kimisi bombardıman sırasında bir şarapnel parçası bir alev topunun ateşi kimisi de açlık ya da susuzluktan hayatını kaybetti. Savunmasız binlerce masum; azgın, gözü dönmüş bir öfkenin kurbanı oldular. Gazze'de yaşanan kıyamet görüntüsünün sorumluları, küçük kurbanlarının kanı ellerinde şu dakikalarda cinayet işlemeye devam ediyorlar. Ve maalesef, bu duruma bütün dünya seyirci kalıyor.

Bugün sizlere bir analiz yapmayacağım ya da önemli bir haberin detaylarını vermeyeceğim. Ben bugün bu köşeyi, 10 yaşındaki Filistinli Muhammed'in şehit düşeceğini hissedip ölmeden önce kaleme aldığı vasiyete ayırdım.

10 yaşındaki Filistinli Muhammad Abdul Qader Al-Husseini, 25 Mart 2024 tarihinde bir vasiyet yazmış ve cebine koymuş. Muhammed, ne zaman gerçekleştiği bilinmeyen bir İsrail saldırısında vefat etmiş. Ancak Muhammed'in yakın bir zamanda hayatını kaybettiğini düşünüyorum. Zira söz konusu mektup, ilk kez, 24 Mayıs tarihinde Arap bir gazeteci tarafından Instagram üzerinden yayınlanmış.

Lafı daha fazla uzatmayacağım; işte 10 yaşındaki Muhammed'in vasiyeti:

"Sizlere vasiyetim;

Eğer ölürsem ya da savaşta şehit düşersem, bizi yardımsız bırakan Arap yöneticileri affetmeyeceğim. Kuşatma altında yiyecek, içecek olmadan zor günler yaşadık, bu yaşımda saçlarıma aklar düştü. O yüzden Allah sizi (Arap yöneticileri kastediyor) ne affetsin ne de bağışlasın. Vallahi de sizi yedi kat göğün yaratıcısına şikayet edeceğim.

Affet beni anne, öldüğüm/gittiğim için sakın üzülme.

Mısır, Yemen, Ürdün, Cezayir, Libya, Lübnan, Tunus, Sudan, Somali ve Malezya halklarına mesajımdır:

'Gazze'yi size emanet ediyorum, yalnız bırakmayın ve unutmayın. Ona (Gazze) iyi bakmanızı istiyorum. Sizi seviyorum; bizi hayal kırıklığına uğratmayacağınıza inanıyorum.'

Mektubumu bulan herkes lütfen paylaşsın/yaysın.

Ben şehidim, Allah'ın izniyle.

Muhammad Abdul Qader Al-Husseini

25.03.2024"

Yorumlar85

  • hıghlander 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hamddd 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim yolumuzun sonu göründü: Cehennem ...
    Cevapla
  • ümmetin şerefi 3 ay önce Şikayet Et
    bu çocuklara sahip çıkmayan islam ülkelerine bize bu utanç yeterde artar bile..artık barış harekatındaki gibi ansızın harekete geçelim..devletimiz bir ültimatom versi..asker sayısını 2 milyona çıkarsın..bakın bakalım neler oluyor..elbet bir fatih çıkacaktır sahneye yakındır..şafağın sökmesi uzak değildir Allahın izniyle ..yavrum rabbim şehadetini en üst derec
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Memet 3 ay önce Şikayet Et
    Allah Müslüman gazzeli kardeşlerimize bu şehitlerimize Allah mekanlarini cennet etsin kalanlarada Allah yardim etsin insallah muhammad insallah bu zulmü edenler Allah cezasini verecektir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Ziya 3 ay önce Şikayet Et
    Bu israil uyarıları protestoları BM lerin kararını hiç takmıyor bile ne kadar çok protesto okadar insan öldürüyor onun için İsrail'le bütün müslümanlar şavaşması şart artık......
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Düzce'den 3 ay önce Şikayet Et
    Savaşmayı bırak bütün ticareti ve diplomatik ilişkileri kes bakın nasıl yola geliyor. Mesela petrol üretimi ve ticaretini üç gün yapma bak nasıl,o batılı, sözüm ona medeni ülkeler nasıl ağlamaya başlıyorlar.En çok da yahudi şirketler bağırır. Ama nerde Müslümanlar uyuyor,zavallı,kahveden (fil dışkılı)vaz geçemiyor. Zehirli sandviçten vaz geçemiyor.
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat