İsrailli Bakan, Lübnan'ı işgal haritası yayınladı

  • GİRİŞ22.09.2024 07:22
  • GÜNCELLEME23.09.2024 07:23

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana sayısız katliam düzenleyen İsrail güçleri, şimdi de gözünü Lübnan'a dikti. 17-18 Eylül tarihlerinde, çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması ile düzenlenen siber saldırılarda onlarca kişi öldü, binlercesi yaralandı. İsrail, son bir kaç gündür Lübnan'a yoğun bir hava saldırısı gerçekleştiriyor. Beyrut'un güneyine hava saldırısında Hizbullah üst düzey komutanlarından İbrahim Akil öldü. ABD başta olmak üzere Batılı devletlerden destek alan İsrail, Lübnan'ı işgal etmeye hazırlanıyor. Netanyahu yönetimi işgal haritası yayımladı.

"İSRAİL'İN LÜBNAN'I İŞGAL ETME HAKKI VAR!"

İsrail Diaspora İşleri Bakanı Amichai Chikli, sosyal medya hesabından haritalar paylaştı. Lübnan'da Başbakan Necip Mikati yönetiminin egemen olmadığını öne süren Bakan Chikli, İsrail'in bölgede yeni bir harita çizme ve Lübnan'ın güneyini işgal etme hakkı olduğunu iddia etti. İsrail'in kendi topraklarına saldırılmasını önleme hakkı olduğunu savunan İsrailli Bakan, aynı zamanda bunun kalıcı bir işgal olacağını ve bölge halkının sınırdan uzaklaştırılacağını söyledi.

"LÜBNAN BM KARARLARINI UYGULAMIYOR!"

Bugüne kadar Gazze'de onlarca BM çalışanını öldüren Netanyahu yönetiminin Bakanı Chikli, işgale gerekçe olarak ise Lübnan yönetiminin BM kararlarını uygulamamasını öne sürdü. Chikli, "İsrail Devleti'nin egemenliğini kullanma, vatandaşlarını evlerinden uzak tutmak yerine koruma ve düşmanı püskürtme ve uzak tutma görevi vardır." dedi.

İŞGAL HARİTASI YAYIMLADI

İsrailli Bakan, Lübnan'da işgal edilecek bölgeleri kırmızı noktalarla gösterdi. Hizbullah tarafından ateşlenen füzelerin yerlerini gösteren haritada aynı zamanda İsrail'i gözetleyen gözcülerin de olduğu noktalar yer aldı. Chikli, "Ana fikir, etkili savunma sağlayan keskin topografik rotalara dayanarak Şii düşman nüfusunu uzak tutmaktır." diye yazdı.

SIRADA SURİYE VE IRAK VAR

Bakan Chikli ayrıca, aynı mantıkla Suriye ve Irak'ın da devlet olarak nitelendirilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat