Sadece Avusturya'yı yenmedik!

  • GİRİŞ03.07.2024 02:04
  • GÜNCELLEME07.07.2024 10:14

Milletçe böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Muhteşem bir zaferle Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finaldeyiz. Başta Almanya ve Avrupa’da yaşayan Türkler olmak üzere kalbi Ay-Yıldız için çarpan ülkemizdeki milyonlarca vatandaşımıza armağan olsun. 

Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunda nasıl bir orta saha kurgusu ile çıkacağı merak edilen Vincenzo Montella orta sahayı İsmail Yüksek ve Kaan Ayhan ikilisine emanet ederken önlerinde Orkun Kökçü ve kanatlarda Arda Güler, Kenan Yıldız ikilisiyle maça başladı.

Maçtan önceki son basın toplantısında “forvetsiz” oyununu anlatan İtalyan teknik adam bu maçta da Barış Alper Yılmaz’ı santrafora yazmıştı. Ancak maç başladığında sürpriz bir dizilişle karşılaştık zira Barış Alper ile Arda Güler yer değiştirmişti. Barış kanatta oyuna başlarken, Arda hem 10 numara hem forvet görevindeydi. 

Özellikle Ferdi Kadıoğlu’nun Schmid karşısında hem savunma hem de hücumdaki etkili oyunu, savunmamızın hatasıza yakın performansı ve oyun disiplinimizle millilerimiz muhteşem bir ilk yarı oynadı.

İkinci yarı beklediğimiz gibi Avusturya’nın baskısıyla başladı. Savunma arkasına atılan toplara hücuma çıkarken kaptırdığımız toplar da eklenince ilk 10 dakikalık bölümde Avusturya üst üste pozisyonlar buldu. Avusturya’nın baskısını kırdığımız anda 58. Dakikada Montella’dan Salih Özcan hamlesi geldi. İlk yarıda sarı kart gören ve hücumda aksayan İsmail Yüksek’in yerine Salih Özcan’ı alan İtalyan teknik adamın bu hamlesinin ardından gelen ikinci Merih Demiral golü ile farkı ikiye çıkardık.
 
Rahatladığımızı düşündüğümüz ve oyunun kontrolünü yavaşça ele almaya başladığımız bir anda ise 66. dakikada Avusturya, korner atışından Gregoritsch’in golüyle maçta farkı 1’e indirdi. Golden sonra yine Avusturya kalemizde arka arkaya pozisyonlar bulurken 78. dakikada Montella bu kez Arda Güler’in yerine Okay Yokuşlu, Kenan Yıldız’ın yerine ise Kerem Aktürkoğlu’nu oyuna aldı. Orta sahayı daha kalabalık tutup kazanacağımız toplarla hızlı hücuma çıkmayı planlayan İtalyan teknik adamın bu planı birkaç pozisyonda bize maçı koparacak golü getirebilirdi ama Mert Günok’un son saniyelerdeki müthiş kurtarışı ile maçı tamamladık. 2-1

İki golle maça damgasını vuran Melih Demiral, maç boyunca müthiş bir enerji harcayan, sahanın her yerinde canla başla mücadele eden Ferdi Kadıoğlu, yaptığı kritik kurtarışla Avusturya’nın hayallerini yıkan Mert Günok, çocuklarımızın yeni idolü ve kahramanı Arda Güler, oynayan, oynamayan tüm takım…Yani Bizim Çocuklar…Hepinize kocaman alkışlar….

Son bir not: Simon Kuper’in ünlü cümlesi; "Futbol asla sadece futbol değildir." Bugün Leipzig’de Avusturyalılardan daha çok onları destekleyen ırkçı Almanlar vardı. Birlikte kolkola izlediler maçı. Ve onlara destek için gelen biri daha; İsrail’in Berlin Büyükelçisi! Anlaşılan yani sadece Avusturya’yı yenmedik!

Ersin Şiyhan Haber7 

*Anadolu Ajansı Spor Haberleri Direktörü

Yorumlar21

  • Mahmut 3 ay önce Şikayet Et
    Futbol tamam yendik, lakin Devlet millet olarak daha çok önem vermemiz gereken meseleler var ,gardımızı hiç düşürmeyelim her konuda bu coğrafya zor coğrafya.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Muhittin 3 ay önce Şikayet Et
    Biz istersek oluyormuş demek.istemek vede inanmak gerekir başarı için.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • aslan 3 ay önce Şikayet Et
    elhamdülillah.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ayhan Bdere 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye milli maç anlamında hep bir haçlı zihniyeti ile karşılaşmaya çıkıyor İsrail lobisi de bunların en önde geleni. Gerçekten de maçtan öte bu karşılaşmalar
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    TC HEM SANATTA SPORDA EKONOMİDE SANAYİDE VS birliğimizi diri tutalım REİS karşıtlığını birakalım.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat