Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez Türk takımı olmayacak

  • GİRİŞ28.08.2024 08:44
  • GÜNCELLEME04.09.2024 10:15

Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray da bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanamadı. 33 sezondur oynanan ligde 4. kez bir Türk takımı olmayacak.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys’a iki maçta da yenilerek (3-2, 0-1) Şampiyonlar Ligi’ne kalma şansını kaybetti. Sarı-kırmızılılar yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde yeni bir formata geçti. Bu formatla Devler Ligi’nde bundan böyle 32 yerine 36 takım yer alacak. Toplamda 8 farklı rakibe karşı mücadele edecek takımlar, maçların 4'ünü evinde, 4'ünü ise deplasmanda oynayacaktı. 8 hafta sonunda Ligi ilk 8'de bitiren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Puan tablosunda 9'uncu ile 24'üncü sıralar arasında bulunan ekipler ise iki ayaklı play-off maçı oynayacaktı.

Galatasaray’ın lig şampiyonu olarak play-off oynamaya hak kazandığı, lig ikincisi Fenerbahçe’nin ise iki ön eleme oynadığı Şampiyonlar Ligi’nde 2024/2025 sezonu maalesef bizim için grup aşamasını göremeden kapandı. İki takımımız da gruplara kalma başarısı gösteremedi böylelikle 36 takım arasında ne yazık ki Türk takımı yer alamayacak. Fransa’nın Lille takımına elenen Fenerbahçe’den sonra Young Boys’a elenen Galatasaray da UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında mücadele edecekler. Böylelikle 1992/1993 sezonundan beri düzenlenen Şampiyonlar Ligi organizasyonunda 4. Kez bir Türk takımı yer alamamış oldu. Türk takımları; 1992-1993, 1995-1996 ve 2022-2023 sezonlarında da grup aşamasında yer alamamıştı.

Uzun bir dönemdir Avrupa’daki başarısız sonuçlarımız nedeniyle ülke puanımız çok düşmüş Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan takım gönderme hakkımızı kaybetmiştik. Geçtiğimiz son birkaç sezonda başta Fenerbahçe olmak üzere takımlarımızın elde ettiği sonuçlarla ülke puanımızı biraz toparlasak da sezon başlangıcında takımlarımızın elde ettiği sonuçlar ne yazık ki ilerisi için umut vermiyor. Trabzonspor da Avusturya ekibi Rapid Wien’e elenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkı elde edememiş yolun UEFA Konferans Ligi’nde devam etmişti.

Sezona Beşiktaş karşısında Süper Kupa maçında aldığı 5-0’lık ağır yenilgi ile başlayan Galatasaray’ın play-off turunda iki maçını da kaybetmesi sarı-kırmızılılar için alarm zillerinin erken çalması anlamı da taşıyor. Şampiyonlar Ligi’ne en fazla katılım sağlayan Türk takımı unvanını elinde bulunduran Galatasaray için maddi olarak da Devler Ligi bileti alamamak büyük bir kayıp olacak. Eğer sarı-kırmızılılar Young Boys’u eleyebilseydi Şampiyonlar Ligi gruplarında elde edeceği gelirler hariç yaklaşık 25 milyon avro kasasına koyacaktı. 

Bundan sonrası için takımlarımıza UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi müsabakalarında başarı dilemekten başka çaremiz yok.

Başarılar Ferdi Kadıoğlu

Fenerbahçe milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu’nun İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brigton & Have Albion takımına transfer olduğunu açıkladı. Gerek sarı-lacivertli forma gerekse milli takım forması ile özellikle son yıllarda üst düzey bir performans ortaya koyan Ferdi Kadıoğlu, 6 yıllık Fenerbahçe kariyerinin ardından Premier Lig’in yolunu tuttu.

Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada Ferdi’nin İngiliz ekibine 30 milyon avro bonservis bedeli ile transfer olduğu duyuruldu. Sarı-lacivertliler Ferdi’nin performansına bağlı olarak 5 milyon avro bonservis bedeli, olası bir satış durumunda ise yüzde 10 pay alacak. Ferdi, 30 milyon avroluk bonservis bedeli ile Türkiye’den yurt dışına satılan en pahalı Türk futbolcu unvanını aldı. 6 yıl önce Hollanda ekibi NEC’ten transfer edilen Ferdi Kadıoğlu, futbola henüz 7 yaşında Hollanda’da başladı. Çeşitli takımların alt yapısında oynadıktan sonra NEC takımında yıldızı parlayan genç futbolcu sarı-lacivertli forma ile 204 maça çıktı, 18 gol, 22 asistlik performans sergiledi.

25 yaşındaki yıldız futbolcunun Premier Lig’de de yolunun açık olduğunu düşünüyorum. Milli futbolcumuz Brighton gibi genç ve iddialı bir takımla Premier Lig’de büyük iz bırakabilir.

Yolun ve bahtın açık olsun Ferdi…

Fenerbahçe’nin son yıllardaki transfer başarısı

Uzun yıllardır ekonomik sıkıntılarla boğuşan futbol takımlarımız için futbolcu yatırımı kritik öneme sahip. Genç futbolcuları bulup ya da yetiştirip satabilen takımlarımız hem ülke futboluna büyük katkı sağlıyor hem de kendi ekonomik düzenleri açısından büyük bir iş başarıyor.

Fenerbahçe Kulübü son dönemde sattığı futbolcular ve elde ettiği gelirlerle bu alanda rakiplerinden sıyrılmış durumda. Arda Güler’i 20 milyon avroya Real Madrid’e satan sarı-lacivertliler Eljif Elmas (16.2 milyon euro) Vedat Muriqi (20 milyon euro) Kim min Jae (18 milyon euro)  gibi isimleri Avrupa kulüplerine satarak önemli gelirler elde etti.

Gözler bu kez Paris’teki Paralimpik Oyunlar’da

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nın üzerinden bir ay geçmeden bu kez Paralimpik Oyunlar için gözlerimiz kalplerimiz yine Fransa’da milli sporcularımızla birlikte olacak.

48’i erkek, 46’sı kadın toplam 94 “özel” sporcumuz oyunlarda mücadele edecekler.Madalya kazanıp kazanmamaları hiç önemli değil zira onlar bizim kıymetlilerimiz. Bedensel eksikliklerinin spor yapmak hatta milli formayı giymek için engel olmadığının en büyük kanıtı Paralimpik sporcularımız.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi başkanı Av. Murat Aksu’nun son yıllardaki büyük katkısı ile Paralimpik branşlarda sporcularımız uluslararası birçok önemli başarıya imza atmış durumda. Paris Oyunları ile bunun katlanacağını düşünüyorum.

Şimdiden tüm ülkemizin tüm özel evlatlarına başarılar diliyorum. Dualarımız sizinle.

Bekir Yunus Uçar’a veda…

Türk sporcu çok kıymetli bir insanı genç yaşta toprağa verdi. Ülkemizin yetiştirdiği önemli din adamlarından Timurtaş Uçar’ın evlatlarından Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar Hakk’a yürüdü. Genç yaşta geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Bekir Yunus Uçar, mütevaziliği, çalışkanlığı ve samimiyeti ile Türk spor camiasındaki mümtaz şahsiyetlerden biriydi. Uzun yıllar gazetecilik de yapan Bekir Yunus Uçar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sevenlerine ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum. 

Yorumlar23

  • Ali Eren 1 ay önce Şikayet Et
    Düzmece lig taraflı federasyon ile ancak bu kadar oluyor.Fenerbahcenin her oyuncusuna teklif geliyor da..Rekor puanla şampiyon olan galatasarayın oyuncuları içinse teklif yok ? Acaba neden ? Zaha'yı satmak ister ama talip.yok ! Eeee kollama ile bir yere kadar .
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Gerçekler 1 ay önce Şikayet Et
    Anadolu takımlarının başarılı olmasına izin verilmiyor, F.., G.., B... takımları hakemlere baskı yapıyor, kolpadan penaltılar kazanıyorlar üstüne karşı takımın penaltılarını vermiyorlar..
    Cevapla
  • tarafsız 1 ay önce Şikayet Et
    bunun nedeni kendi ligimiz şahibeli olabilir,,
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Guniz gelisli 1 ay önce Şikayet Et
    Çok büyük iş oldu olduğu zaman hep final oynuyoruz sanki
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Cakır 1 ay önce Şikayet Et
    Türk hakemler sayesinde itilip kakıla şampiyon yapılırsa bir takım olacağı bu Büyükekşi Türk futbolunun katilidir net
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat