Deprem enkazından Benfica'ya bir başarı hikayesi: Kerem Aktürkoğlu

  • GİRİŞ03.09.2024 18:21
  • GÜNCELLEME10.09.2024 12:35
 
 

TFF 3. Lig ekiplerinden 24 Erzincanspor’dan Süper Lig ekibi Galatasaray’a transfer olduğunda herkes sarı-kırmızılılarda neler yapacağını hatta kadroya girip giremeyeceğini merak ediyordu. Galatasaray’ın ligi 13. Sırada bitirdiği 2020-2021 sezonunda 6 gol, 3 asistlik performansıyla kötü geçen sezonun belki de tek iyi göstergesiydi.

Sonraki sezonlar ise müthiş bir kariyer tırmanışı ile hem kişisel istatistiklerinde zirve yapıyor hem de Galatasaray’ın şampiyonluklarında başrol oynuyordu. 2022-2023 sezonunda yaptığı 14 asistle ligin en fazla asist yapan ismi olurken ilk lig şampiyonluğu kupasını da gururla kaldırıyordu. Geride bıraktığımız sezonda Galatasaray üst üste ikinci lig şampiyonluğu rekor bir puanla kazanırken O da takımın kaptanlarından biri olmuştu artık. Ve Muhammed Kerem Aktürkoğlu 12 milyon euro bonservis bedeli ile Portekiz liginin köklü takımlarından Benfica’ya transfer olarak kariyerinde yepyeni bir sayfa açtı. 

1999 yılının 17 Ağustos’unda Büyük Marmara Depremi 7.4 şiddetiyle büyük bir yıkıma yol açıyor binlerce canımız hayatını kaybediyordu. 1998 yılı Gölcük doğumlu olan Muhammed Kerem de ailesiyle birlikte enkaz altında kalıyor henüz 10 aylıkken dedesi tarafından enkaz çıkartılarak hayata tutunuyordu. 

Henüz 13 yaşındayken doğup büyüdüğü yer olan Gölcükspor’un altyapısında futbola başlayan Kerem, 2014 yılında Başakşehir U17 takımında forma giymeye başladıktan sonra 2015’te profesyonelliğe geçti ancak hiç forma şansı bulamadı. 2016 yılının Temmuz ayında 3. Lig ekiplerinden Bodrumspor’a transfer oldu.

İlk profesyonel maçına çıkan ilk profesyonel gollerini atan Kerem Aktürkoğlu daha sonra Karacabey Belediyespor’a oradan da 2019 Ağustos’unda 24 Erzincanspor’a transfer oldu. Erzincanspor Kerem’in kariyerinin de dönüm noktası oluyordu. Erzincanspor formasıyla gösterdiği başarılı performansla takımının 2. Lig’e yükselmesinde büyük pay sahibi olan Kerem sezonu da 34 maçta 20 gol atarak tamamlayarak ligin gol kralı oluyordu. 

2019-2020 sezonunda Beşiktaş ile oynadıkları ama 3-0 kaybettikleri Türkiye Kupası maçında gösterdiği performansla 1. Lig ve Süper Lig takımlarının dikkatini çeken Muhammed Kerem için 2020-2021 sezonu öncesi Süper Lig takımı Galatasaray’ın yaptığı transfer teklifi kariyerindeki belki de en büyük dönüm noktası oldu. 2020 yılı Eylül ayında sarı-kırmızılı takıma imza atan Kerem, 179 maç terlettiği forma ile 46 gol atarak takımının üst üste iki lig şampiyonluğunda başrol oynuyordu. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde de başarılı işlere imza atan Kerem, geçen sezon Manchester United ağlarına attığı golle, haftanın golü ödülünü de kazandı.

FİLİSTİN’E HEP DESTEK OLDU

Milli takım formasını da ilk kez ümitlerde 2015 yılı Kasım ayında Hollanda karşısında giyen 2021 yılı Eylül’ünde ise Karadağ maçıyla A Milli Takım’la ilk maçına çıkan Kerem, daha sonra A Millilerin değişmez isimleri arasına girdi. Muhammed Kerem Aktürkoğlu yeşil sahalardaki performansı kadar milli ve manevi meselelerdeki duruşuyla da Türk milletinin gönlünde yer etti. 

Kerem, katil İsrail’in Filistin topraklarını işgali ve yaptığı katliamlar karşısında tüm dünyanın hatta ne yazık ki ülkemizdeki birçok sanatçı, siyasetçi ve sporcunun sessiz kaldığı bir ortamda cesurca Filistin’e desteğini açıkladı. Ekim ayında sosyal medya hesabı aracılığıyla bir mesaj yayınlayan genç oyuncu, "Konuşmaktan çekinenler olduğunu biliyorum, yanlış bir şey söylemekten korkanları... Ama sessizce oturup konuşmadığım gerçeğiyle yaşamak istemiyorum. İsrail'e yapılan sivil hayatların kaybedildiği saldırıları kınayabilir ve aynı zamanda Filistin'e yıllardır yapılan zulmün karşısında durabiliriz. Filistin halkının yok edilmesini sessizce oturup izlemek doğru mu?" sözleriyle Filistin’deki katliamlara sessiz kalınmasına tepki gösterdi.

Hiç tepki göstermeyenleri dilsiz şeytanlara benzeten Kerem şu ifadeleri kullanıyordu:

“İnsanlığa sığmayan metotlarla, savunmasız siviller ile çocukların susuz, elektriksiz kalmasına ve sonunda ölmesine seyirci kalmamalıyız. Barış için dua etmek yeterli değil, sessiz kalmamamız gerekiyor çünkü dünyanın kalanı bu korkunç trajediyi önlemek adına hiçbir çaba sarf etmiyor. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır."

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray’ın İngiliz ekibi Manchester United ile 3-3 berabere kaldığı maçta sarı-kırmızılı ekibe beraberliği getiren golü kaydeden Kerem, karşılaşma sonrası sosyal medya hesabından yine Filistin’e destek mesajı paylaştı. Aktürkoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu attığım golü, umut ve barış dolu bir geleceğe sahip olmayı hak eden Filistin’deki tüm çocuklara armağan ediyorum. Onların cesareti ve direnci, sahada bana ilham veriyor. Her zaman kalbimizdesiniz. Sizleri unutmadık ve unutmayacağız" dedi.

Belirli aralıklarla yine sosyal medya aracılığıyla Filistin’e destek mesajları paylaşan Kerem, Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonki şampiyonluk kutlamasına da koluna taktığı Filistin kefiyesi ile çıkarak duruşunu göstermişti. 

6 ŞUBAT DEPREMZEDELERİNİN YANINDA 

Ülkemiz, 11 ili etkileyen on binlerce insanımızın hayatına mal olan yüzbinlerce insanı evinden eden Kahramanmaraş merkezli depremlerle yine büyük bir acı yaşarken sosyal medyada paylaşılan bir görüntü medyadaki spor servislerinin dikkatini çekiyordu. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, bizzat deprem bölgesine giderek gönüllü olarak yardım çalışmalarında yer alıyordu.

Kerem daha sonra konuyla ilgili The Athletic’e verdiği bir röportajda, 1999 Marmara depreminde bebek olduğunu bir şey hatırlamadığını ancak sonraki yıllarda depremzede olmanın ne demek olduğunu anladığını vurgulayarak, “6 Şubat depreminin haberini ilk duyduğumda ailemle birlikteydim. İlk söylediğim, ‘Orada olmalıyım’ oldu. Sonra yardımlarla birlikte oraya gittik. Birçok kişinin aile üyelerini kaybettiği hikayelerini duydum. Onların üzüntüsünün bir parçası olmak, onları teselli etmeye çalışmak ve bana 'bizimle olduğun için teşekkür ederiz' demeleri, bu çok önemliydi. Kendinizi onların bir parçası gibi hissediyorsunuz. Çok acı çektiler, aile üyelerini kaybettiler, bu anı paylaşıyorsunuz. Bu çok değerli bir şeydir.” diyecekti. 

İDOLÜ ARDA TURAN 

Kerem Aktürkoğlu, 2022 yılında Anadolu Ajansı’ndan Ercan Çakar’a verdiği bir röportajda kendisi gibi Galatasaray'da genç yaşta iyi performans sergileyerek Avrupa'ya transfer olan Arda Turan'ın örnek aldığını söyleyerek aslında kariyer planlamasının nasıl olacağının sinyalini vermişti:

"Arda ağabey, bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en kariyerli, en yetenekli oyuncularından biri. Benim için en iyisi. Avrupa'da oynarken, takım arkadaşlığı yaparken her zaman onu idol görmüşümdür. Arda ağabey gibi olabilmek tabii ki benim için çok büyük bir gurur olur. Gerçekleştirdiğim hayallerim oldu, gerçekleştirmek istediğim hayallerim de var. Bunlardan birisi de Avrupa'da oynayabilmek, ülkemi, takımım Galatasaray ve ailemi orada temsil edebilmek. İnşallah Arda ağabey gibi bir kariyerim olur da oralarda kendimi gösterebilirim." 

Ve Muhammed Kerem Aktürkoğlu, 25 yaşında Gölcük’te başladığı Erzincan’da parladığı Galatasaray’da zirveye çıktığı kariyerinde yepyeni bir başlangıç yaparak Avrupa’ya Portekiz ekibi Benfica’ya transfer oldu. 

Hassasiyetlerinle, dik duruşunla, mazlumlara desteğinle kalbimizin baş köşesindeki Kerem Aktürkoğlu, yolun ve bahtın açık olsun…

Ersin Şiyhan - Haber7 

Yorumlar26

  • Yaşar Özkan 1 ay önce Şikayet Et
    Yolun açık olsun Kerem kardeşim Avrupa da bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum sporculuğunu da taktir ediyorum harika bir sporcusun yılmadan usanmadan çalış hem de bir fazla çalış başaracağın dan eminim yabancılar sen den iyi değil kendine güven aslanlar gibi yeteneklerini göster yolun açık olsun başarılar dilerim
    Cevapla
  • muhasebeci 1 ay önce Şikayet Et
    Bir Fener taraftarı olarak kardeşimize başarılar dilerim.Bizim esas takım din kardeşliğidir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Hakikat 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen
    Toplam 1 beğeni
  • Sinir 1 ay önce Şikayet Et
    Rakibe saygısı yok, faul ve penaltı almada icardi, toreira ile yarışırdı. Kimsenin benim aklıma ihtiyacı yok ama önce tövbe edip adam olsun, ahlaksızlıktan vazgeçsin, yoksa orada bunu kollamazlar ve Portekize satılan ilk ve son futbolcu olur.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • hayrullah sofuoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    yolunda bahtında açık olsun yüzü gibi gönlüde güzel delikanlı. GS liler seni her zaman sevdi ve sevmeye devam edecekler. kıskananlar çatlasın bu arada. idolü arda olan arda gibi barça da forma giyer.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • MAHMUT SERTGÖZ 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcısı olsun. dualarımız hep onunla. efendiliği, dik duruşu ve mazlumların yanında yer almasıyla gönlümüze taht kurdu. inşallah çok başarılı olur.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat