Tarihi yenilgiye rağmen Filistin’e desteğe devam

  • GİRİŞ03.10.2024 09:24
  • GÜNCELLEME03.10.2024 11:31

CELTİC TARAFTARI MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

"Gazze, Cenin, Tulkarim, Nablus. Sizi ezebilirler, hapsedebilirler ama cesaretinizi asla kıramazlar! Asla yalnız yürümeyeceksiniz"
 

Tüm dünyada Filistin konusunda belki de en fazla ses çıkaran sivil toplum örgütlerinin başında İskoçya’nın Celtic takımının taraftarları geliyor. Üstelik UEFA’dan aldıkları cezalara, kendi kulüplerinin yasaklamalarına rağmen. Hatta ve hatta takımlarının farklı mağlup oldukları maçlarda bile Filistin’e olan desteklerinden bir adım dahi geri atmıyorlar.

Son olarak UEFA şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile Almanya’da karşı karşıya gelen Celtic, maçı 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup kapattı. Bu skor, Celtic takımının Avrupa’da aldığı en ağır yenilgilerden biriydi. Ancak tüm dünyaya -özellikle de sözde Müslümanlara- Filistin konusunda yaptıkları eylemler ve açtıkları pankartlarla büyük ders veren Celtic taraftarı Almanya’da da bu ağır yenilgiye rağmen Filistin’e desteklerini sürdürdüler. Maç esnasında Filistin ve yine katil İsrail’in son günlerde bombaladığı Lübnan’ın bayraklarını açan Celtic taraftarları ayrıca Özgür Filistin yazılı bir pankartla da tüm dünyaya Filistin mesajı vermeyi başardılar.

Mazlum Filistin halkının yanında olduğunu her fırsatta dile getiren Celticliler geçtiğimiz haftalarda da yine Şampiyonlar Ligi’nde bu kez kendi sahalarında oynadıkları Slovan Bratislava maçında, “Gazze, Cenin, Tulkarim, Nablus. Sizi ezebilirler, hapsedilirler ama cesaretinizi asla kıramazlar. Asla yalnız yürümeyeceksiniz.” şeklinde büyük bir pankartı yine Filistin bayrakları eşliğinde koca bir tribüne asmışlardı.

Bakın, bu sıradan bir destek değil zira halihazırda dünyanın hiçbir ülkesinde hatta ne yazık ki Müslüman ülkelerin hiç birisinde bu denli bir tepkiyi gösteren başka bir spor kulübü maalesef yok. Zaten İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlara başladığı geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana da cılız birkaç sesin, etkisiz birkaç pankartın ya da eylemin dışında spor dünyasından hiçbir reaksiyon göremedik. O nedenle Celtic taraftarlarının buldukları her fırsatta Filistin davasına yönelik destek mesajları, İsrail’in katliamlarına yönelik eleştirileri ve bunları sözde medeni Avrupa’nın hemen hemen her noktasına yapmaları çok kıymetli.

Yine geçtiğimiz yıl Ekim ayında Şampiyonlar Ligi‘nde konuk ettikleri Atletico Madrid maçında maç boyunca Filistin’e destek sloganları atan Celticliler, “Yürü, yürü. Yüreğindeki umutla. Ve asla yalnız yürümeyeceksin” şeklindeki sözleriyle ve Filistin bayraklarından oluşan koreografileri ile büyük sempati toplamışlardı.

Unutmayalım ki aynı Celtic taraftarları yine geçtiğimiz yıl kendi liglerinde oynadıkları bir maçta “Filistin’e özgürlük ve direnenler kazanacak” yazılı afişler astıkları için İskoçya Futbol Federasyonu tarafından ceza almışlar hatta bu cezaya Celtic Kulübü de destek vermiş ancak taraftarların büyük tepkisi ile karşılaşmışlardı. Bu cezalara rağmen bile Celtic taraftarları Filistin’e destek konusunda bir adım bile geri atmadılar.

Her daim Filistin’in yanında olan Filistin’e sahip çıkan Celticlilerin bu hassasiyetleri yeni değil. İskoç Kulübü’nün taraftarları daha önceki yıllarda da birçok defa çeşitli karşılaşmalarda Filistin’e destek mesajları vermiş Filistin bayraklarıyla stadyumlarını süslemişlerdi.

Tüm dünyanın gözünü yumduğu, sözde medeni batının üç maymunu oynadığı ve ne yazık ki Müslüman dünyamızın yeterince tepki gösteremediği İsrail’in zulmü karşısında karınca kararınca mazlum Filistin halkının yanında olan ve yine doğrunun yanında saf tutan Celtic taraftarına ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yorumlar21

  • Eyüboğlu 4 saat önce Şikayet Et
    Selam olsun yer yüzünün bütün vicdan sahibi insanlarına!
    Cevapla
  • AHMET 4 saat önce Şikayet Et
    Bunlar müslüman taraftarlardan daha ciddi tepki göstermişler tebrikler.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • DogruSöyler 4 saat önce Şikayet Et
    yaklaşık 30 yıldır koyu bir Celtic taraftarıyım.. Celtic gurur duyulacak bir takım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • 035 6 saat önce Şikayet Et
    Bizimkiler takımı için herseyi yapıyor Müslümanlar umrunda değil.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • diyarbair 6 saat önce Şikayet Et
    benim avrupadaki takimim celtic onlari desteklemekten bende asla vazgecmem
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat