Samsun'da kilidi İrfan Can açtı

  • GİRİŞ12.10.2024 09:54
  • GÜNCELLEME14.10.2024 09:51

İzlanda, Galler ve Karadağ’la mücadele eden millilerimiz, ilk maçında Galler ile golsüz berabere kaldıktan sonra geçtiğimiz ay İzlanda’yı Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 3-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etmişti. Ay-yıldızlılar’ın gruptan lider çıkma adına Karadağ ile sahamızda oynayacağımız maç kritikti. Samsun’da alacağımız 3 puan hem gruptan çıkma hem liderlik hem kazanarak ilerlememiz açısından önemliydi. Samsunlu futbolseverler kırmızı-beyaz renklerle donattıkları 19 Mayıs Stadyumu’nda ve milli coşkuyla Bizim Çocukları desteklemek için tribünleri doldurmuşlardı.

Karşılaşma öncesi 11’ler belli olduğunda İtalyan teknik adam Vincenzo Montella’nın yine Barış Alper Yılmaz’ı forvet pozisyonunda oynattığını görünce önceki yazılarımdaki eleştirilerimi hatırladım. Montella ısrarla aynı şeyi deneyip farklı sonuçlar elde etmek istiyor ancak her seferinde hem kendisini sıkıntıya sokuyor hem de bizleri hayal kırıklığına uğratıyordu. Şunu kabul edelim Avrupa Şampiyonası’nda da net bir şekilde gördüğümüz gibi çok teknik ve sürekli gol koklayan usta ayaklara sahibiz. Arda Güler gibi Real Madrid forması giyen müthiş bir yeteneğimiz, Hakan Çalhanoğlu gibi Inter’in 10 numarası, Kerem Aktürkoğlu gibi Benfica ile müthiş maçlar çıkaran dünya çapında yıldızlarımız var. Ceza sahası çevresinde topla buluştuklarında gol istatistikleri oldukça yüksek olan bu isimleri rahatlatmak için kapalı savunmaları yıpratacak nokta forvetlere ihtiyacımız var. Bunu özellikle son oynadığımız İzlanda maçında net bir şekilde görmüştük. Montella’nın forvetsiz çıktığımız daha doğrusu Barış Alper Yılmaz’ı forvet pozisyonunda çıkarttığı maçlarda hücum anlamında ne kadar sıkıntı yaşadığımız futbolseverlerin malumu.

İtalyan teknik adam Karadağ maçına da yine aynı stratejisiyle çıktı. Bu kez kanatlarda Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu ile gol arayacaktık. Ancak yine malumun ilanı şeklinde geçen koca bir 45 dakika izledik. Zira Barış sürekli kanatlara çekiliyor böylece merkezde rakip savunmayı zorlayacak bir oyuncumuz olmadığı için ceza sahası çevresinde ve kanatlardaki etkili oyuncularımız istedikleri boşlukları bulamıyorlardı.

Montella hatasını anlamış olacak ki ikinci yarıya Barış Alper, Bertuğ Yıldırım değişikliği ile başladı. Daha fazla kalecinin önünde rakip defansla ikili mücadele içinde olan Bertuğ’un açtığı alanlarda ceza sahasının hemen önünde ya da içinde bulduğumuz şut fırsatlarında Orkun ve Arda ile gole çok yaklaştık.

Karadağ kilidini açan ise Montella’nın 62. dakikadaki İrfan Can Kahveci, Zeki Çelik ile 69. dakikadaki Kenan Yıldız hamleleri oldu. Zaten golümüz de Kenan Yıldız, İrfan Can Kahveci işbirliğinde geldi. Hakan Çalhanoğlu’nun pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kenan Yıldız’ın klas vuruşunda top yan direkten döndü. İrfan Can’a sadece dokunmak kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca üç puanı tek golle almayı başardık.

Yüzde 64 topla oynadığımız, 9’u isabetli 29 şut çektiğimiz ,43 kez rakip ceza sahasında topla buluştuğumuz ilginç bir maçtı Karadağ karşılaşması. Şimdi gruptaki dördüncü maçımız için İzlanda deplasmanında olacağız. Uzun ve yorucu bir yolculuk milli takımımızı bekliyor. Başarılar Bizim Çocuklar...

Yorumlar11

  • Sami44 4 gün önce Şikayet Et
    3 büyükler denilen takımlarda oynayan kaç yerli futbolcu var ki? Geçen bir maça Beşiktaş sadece yerli kaleciyle saha çıktı. Böyle bir ortamda Türk futbolu ne kadar başarılı olabilir ki? Federasyon süper ve 1. ligte oynayan takımlara her yıl en 2 futbolcunun alt takımdan alınıp oynatılmasını şart koşmalıdır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • emre19 5 gün önce Şikayet Et
    3 puanın golgesinde yorum yapmak kolay birde aksam izlanda galler macını seyir edip yorum yapmak gerekir adamlar 3 puanı hanelerine yazdırmak içi kırk dereden su getirdiler ama olmadı hataysa vardı; sansızlıksa oda vardı beceriksizlik o da vardi. Üç puanın tadını cıkartmak varken iki ileri bir geri konuşmaya ne gerek var
    Cevapla
  • rıfkı efendi 5 gün önce Şikayet Et
    ısrar ettiği falan yok .. gs lobis yunus ve barışı oynatacaksın deiler oynatıyor... batık durumdaki gs iki topçuyu satıp maaş ödeyecek...keremide sattılar osimhenin 1 yıllık maaşını verdiler
    Cevapla
  • Emre 5 gün önce Şikayet Et
    Montella başarılı çatlasanizda patlasanizda basarili top yekün adama saldiriyorlar ayip size amaçlari adami bıktırıp yollamak kendilerine malzeme cıksın sahamizdaki ilk mili maçta taraflarlarımız montellayı bagrına basmalı ki bu kendini bilmezler utansın ayrica ispanya milli takimina bakın nokta sanfrafor ile mi oynuyor ama adamlar basarili
    Cevapla
  • Ordulu 5 gün önce Şikayet Et
    Futbol milleti oyalamak tan başka birşey değil.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat