Buz gibi havayı 'geri dönüşlerin takımı' ısıttı

  • GİRİŞ15.10.2024 09:27
  • GÜNCELLEME15.10.2024 16:18

Bizim Çocuklar yine muhteşem bir geri dönüşe imza attı. İzlanda’yı 4-2 mağlup ederek rakibimize karşı deplasmandaki ilk galibiyetimizi aldık. 

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te hava sıcaklığı 4 derece civarında ama hissedilen daha da düşük. Milli Takımımızın İzlanda ile deplasmanda oynayacağı maç, olumsuz hava koşulları buna bağlı olarak saha zemininin buzlanması ve bozulması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenebilir. Ancak UEFA yetkilileri maçın başlamasına 4 saat kala yaptıkları incelemede saha zemininin karşılaşmanın oynanması için uygun olduğuna kanaat getiriyorlar. 

Bu olumsuzluklar halinde maça da şok bir golle başlıyoruz. Henüz 3. dakikada Oskarsson’un golü zaten soğuk olan havayı iyice soğutuyor. İlk yarıda baskılı oynuyoruz ancak istediğimiz gol bir türlü gelmiyor. İkinci yarıya da istekli başlıyoruz ama üstelik 54. Dakikada Hakan Çalhanoğlu ile bir penaltı atışından da yararlanamıyoruz. Önce İrfan Can Kahveci ile beraberlik golü ardından yine bir penaltı kararı ve Kaptan Hakan Çalhanoğlu ile golü buluyoruz. Merih Demiral – Uğurcan Çakır anlaşmazlığında Gudjohnsen cezayı kesince maça yeniden beraberlik geliyor. 

Ama Bizim Çocuklar geri dönüşleri sever. Namağlup geldiğimiz İzlanda’dan bir beraberlik de fena olmayacaktı üstelik maçta bitmek üzereydi ama Milliler’in söyleyecek sözleri yazacakları yeni zaferleri vardı. 

Benfica’yla Portekiz’i ve Avrupa’yı sallayan Kerem Aktürkoğlu soğuk havaya ve bozuk zemine rağmen öyle bir hücum pres yapıyor ki İzlandalılar bile şaşkın. Dakikalar 88’i gösterdiğinde öyle bir deparla İzlanda kalecisi Valdimarsson’u hataya zorladı ki Arda Güler’e sadece boş kaleye topu yuvarlamak kaldı. Kerem, 90 artı 5. Dakikada ise attığı mükemmel golle İzlanda’nın fişini çekiyordu. 

Karadağ maçı ile ilgili yazımın son bölümünde milli takımımızın müthiş istatistiklerine vurgu yapmıştım. İzlanda deplasmanında da Bizim Çocuklar dominant oyunlarını sürdürdüler. Yüzde 64’lük topla oynama oranımızı 12’si isabetli, 24 şut, rakip ceza sahasında 43 kez topla buluşma ve kaçan 2 net gol pozisyonu ile yine göz kamaştırıcı bir zafer hikayesi ise süsledik. 

Kaptan Hakan Çalhanoğlu, oyundan çıktıkları ana kadar İrfan Can Kahveci ve Ferdi Kadıoğlu, savunmada Abdülkerim Bardakçı ve Merih Demiral ve tabi ki Kerem Aktürkoğlu maçın yıldızlarıydılar. Ancak sahadaki canla başla mücadele eden en çok süre alanından oyuna son bölümlerde girenine kadar Bizim Çocukların hepsini kutluyorum. Özlediğimiz ve görmek istediğimiz baskılı, çok pozisyona giren, hırslı bir milli takımı bize izlettiği için bir tebrik de İtalyan teknik adam Montella’ya. Zaman zaman kadro ve oyuncu tercihleri nedeni ile eleştirsem de önce Avrupa Şampiyonası’ndaki başarılarımız şimdi de Uluslar Ligi’ndeki istikrarımız ile Montella da alkışı hak ediyor. 

Milli futbolcularımızın galibiyet sonrası sahadaki sevinç gösterileri ise tek kelime ile muhteşemdi. Eminim milyonlarca vatandaşımız da aynı gururu ekranları başında yaşamışlardır. 

Ersin Şiyhan / Haber7

Yorumlar5

  • 1071 13 saat önce Şikayet Et
    Harika bir söz çok beğendim; Geri dönüşlerin takımı !..
    Cevapla
  • mert 14 saat önce Şikayet Et
    maç 3/2 değil 4/2 galiba ersin bey 3/2 olduğunda maçı izlememiş
    Cevapla
  • Ersin.. 13 saat önce Şikayet Et
    3-2 olunca skor aklım orada kaldı. Sehven 3-2 yazdım. Teşekkürler uyarınız için, düzeltildi.
  • M serkan 15 saat önce Şikayet Et
    Bir gün de Müslüman ve Osmanlı olarak geri döneceğiz
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Münir korkmaz 16 saat önce Şikayet Et
    4/2 değilmiydi
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat