Montella'nın en kötü maçı: Kadro ve oyun hatası

  • GİRİŞ23.06.2024 09:32
  • GÜNCELLEME27.06.2024 10:22

Portekiz maçı sadece grup liderliği için değil, turnuvada ilerlenecek yol açısından da çok kritikti. Gürcistan galibiyetinin anlam kazanması için bu 90 dakikayı iyi bitirmeliydik; yapamadık. 

Montella'nın kadro tercihi, daha maç başlamadan eleştirilere sebep olmuştu. Özellikle Arda Güler'in yedek başlaması, milyonlarca futbolseverin sebebini merak ettiği gelişmeydi. İtalyan teknik adam, "Yorgunluk" dese de bu gerekçe pek karşılık bulmadı.
Portekiz'in kararlı oyunu daha ilk dakikalarda etkisini göstermeye başladı. Saha organizasyonumuz çok zayıftı. Portekiz'in Çekya mücadelesinden çıkardığı dersleri izledik. Martinez'in ekibi, savunmadaki zaaflarımızı çok iyi analiz ederek kısa sürede maçta üstünlüğü yakaladı.

Hem takım olarak hem de bireysel açıdan gerçekten çok kötü günümüzdeydik. Turnuvaya gelirken yaşadığımız sakatlık sorunlarının üzerine Montella'nın hatalı kadro tercihi ve oyuncu değişikliklerindeki yanlış hamleler eklenince mağlubiyet kaçınılmaz hale geldi.

İlk yarı Kerem Aktürkoğlu'nun bireysel çabası, oyuna girdiği andan itibaren de Arda Güler'in kıvrak zekası dışında olumlu detay bulmak çok zor.

Bu sezonu neredeyse hiç oynamadan geçiren Altay tercihi, Avrupa'nın en yetenekli takımlarından birine karşı Samet beklentisi, Yunus'un kötü günündeyken oyundan geç çıkması, basın toplantısındaki ifadeler de eklenince Portekiz mağlubiyetini Montella merkezli okumak mümkün. İtalyan teknik direktörün milli takımımızdaki en kötü maçıydı. Elbette oyuncularımızın da hataları var ancak Portekiz, karşılaşmanın her dakikasında ve sahanın her metrekaresinde bizden üstün olduğunu gösterdi.

Büyük turnuvalarda çok iyi organize olan, üst seviye kaliteye sahip takımlara karşı maalesef başarılı olamadığımızı bir kez daha deneyimledik.

Şimdi Çekya ile tıpkı Euro 2008'deki gibi bir grup finali oynayacağız. Gruptan çıkıp, eleme maçlarında yepyeni bir havayla yola devam etmeyi amaçlıyoruz.

Montella'nın Arda Güler'e daha çok süre verdiği, maç maç bakarak bize yeni zaferler yaşatmasını umuyoruz. Fizik kalitesi yüksek ancak yeteneği sınırlı bir rakibe karşı kendimiz gibi oynarsak, gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.


Evren Göz-Haber7

Yorumlar32

  • Asi ihtiyar 1 hafta önce Şikayet Et
    İkinci san wonders vakasi....
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 1 hafta önce Şikayet Et
    Buu itallyaan kumaşı dikiş tuttmaaz dedik dimii buu milliii takım kulüp takımı değiiill dedik diiimi TFF ve Spor bakanlığı uyumayınnbe
    Cevapla
  • MASK 1 hafta önce Şikayet Et
    Herkes 2008 de kalmış tarih tekerrürden ibarettir de bu cekya o çekya değil bizde o eski takım değiliz
    Cevapla
  • Mrd 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir ülkenin milli takımının başına yabancı antrenör getilemez
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muallim 1 hafta önce Şikayet Et
    Samet Yedekte Beklesin. Arda Mutlaka Oynasın. Kalede Mert Veya Uğur can olsun. ORKUN OLMASIN. Diğer oyuncular güzel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat