Leipzig'i fethettik: Türk usulü başarı

  • GİRİŞ03.07.2024 08:46
  • GÜNCELLEME04.07.2024 09:50

Futbolda Türk usulü  başarı olarak tarihe geçen bir model var artık. Zaman zaman turnuvalara katılıp, asla unutulmayacak izler bırakmadan kolay kolay gitmiyoruz.

Türk usulü başarının içinde duygu yoğunluğu çok fazla. Efsanevi bireysel performanslar var ve genelde yağmur eşlik ediyor.

2000 yılında ev sahibi Belçika'nın futbolcularının korkulu rüyasıyken, 2002'de yine ev sahibi Japonya'yı elemiştik. 2008'de İsviçre'yi gruplarda geçerken, Çeklerin hem Euro 2008'de hem de Euro 2024'te kabusu olduk.

Avusturyalı oyuncular da bu maçı asla unutamayacak.

Hikayesi olan başarılarımıza yenisini ekledik. İçinde epik anlar vardı. Tıpkı Gürcistan ve Çekya maçlarında olduğu gibi.

Avusturya, ilk düdük öncesi favori konumdaydı. Montella, rakibin ön alan baskısını kırmak için doğru planlar yapmıştı. Kaan Ayhan, sürpriz şekilde stoper oynadı ve muazzam maç çıkardı. Ferdi Kadıoğlu, 12.2 km ile turnuvada koşu mesafesi rekoru kırdı. Kariyer gecelerinden biriydi. Mert Günok'un efsanevi kurtarışı, bize Berlin yolunu açtı. Islak zeminde, o saniye o kurtarışı yapmak çok zordur. Büyük bir kaleci performansı izledik. Merih Demiral, hayatının maçlarından birini oynadı.  Sahaya koyduğu karakter, derinde bekleyen savunmamızda yıldız gibi parladı.

Kırmızı beyaz formamızı sırtında gururla taşıyan her oyuncumuzu alnından öpüyorum; sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Ozan Kabak ve Enes Ünal'ın yanısıra, turnuva sırasında ön çapraz bağlarını koparan Doğan Alemdar dahil.

Teknik direktörümüz Montella, Avrupa futbolunda ilham alınan ve futbolun gelişimine ciddi katkıları bulunan Ralf Ragnick ile tam bir taktik savaşı verdi. Duran toptan gol yemeyen Avusturya'yı iki duran top golüyle, yakınlardaki evine gönderdi. Kalemizde çok sayıda pozisyon verdik, bu Hollanda karşılaşması öncesi dikkate alınmalı. Topu onlara bırakıp alanı savunduk. Oyun kurarken, bireysel hata oranımızı düşük tutmaya çalıştık.

Mücadele sonrası, tüm dünyaya örnek bir davranış sergiledik. Saha ortasında toplanan takımımız, Avusturyalı futbolcular zeminden ayrılmadan sevince başlamadı. Tüm takım, Avusturyalıları alkışlayarak uğurladı. Turnuvanın belki de en güzel görüntülerinden biriydi.

Şimdi sırada Hollanda var. Berlin'de muhteşem bir tribün atmosferi olacak. Zor bir maça çıkacağız ancak 16 yıl sonra geldiğimiz bu seviyelerde artık endişe yok. Futbolda psikoloji çok önemli. Artık özgüvenli, rahat ve daha da inançlıyız.

Türk usulü başarımıza bir yenisini eklemek için sahada yine mücadele edeceğiz.

Bu oyuncular Bizim Çocuklar; bu da Bizim Çocuklar'ın tarihi!

Evren Göz / Haber7

Yorumlar4

  • ahmet kefkir 2 gün önce Şikayet Et
    kaleminize elinize sağlık. ne güzel yazı olmuş.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Şüheda 2 gün önce Şikayet Et
    İnşallah bizim çocuklar tarih yazmaya devam edecek
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bilall 2 gün önce Şikayet Et
    Merih'in rakip futbolcuların sahayı terk etmelerini beklerken kutlamaya başlamayarak "ayıp olmasın" dediği anlar ekranlara yansıdı,Millilerimizin Hepsini Tebrik Ederiz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • HASAN EMMİ 2 gün önce Şikayet Et
    Adamlar son 20 dakika tek kale maç oynadı kaleci ,sağ kanat oyuncuları hariç vasatın çok altında bu milli takım hollanda dan bu oyunla en az 4-5 yer elenir
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat