En güzel hediye: Yok artık Osimhen!

  • GİRİŞ20.10.2024 09:15
  • GÜNCELLEME21.10.2024 09:56

Galatasaray, milli ara sonrası rekor amacıyla sahaya çıktı. Amaç, deplasmanda üst üste 13.galibiyeti almaktı. Okan Buruk ve öğrencileri, baştan sona üstün oynadığı maçı kazanarak yeni bir rekorun daha sahibi oldu.

Icardi, Galatasaray formasıyla Süper Lig'de 50.golüne ulaşarak, Hagi'den sonra (59 gol) bu alandaki ikinci yabancı oyuncu oldu. Muhtemelen bu sezon, Hagi'yi geçerek zirveye ulaşacak.

Ayrıca Osimhen'in muhteşem golünde havada ulaştığı nokta da futbol tarihindeki en yüksek noktalardan biri olarak tarihe geçti. Golü de kaleci Günay ile kutlamasının sebebi; Osimhen oyuna girmeden önce Günay'ın kendisine "Gol atacaksın" demesiydi.
Oyuna hızlı giriş yapan sarı kırmızılılar, kalitesi ve doğru oyununu skor avantajına çevirdi. Özellikle Sanchez ve Torreira'nın yanısıra, Sara, Yunus ve tabelayı değiştiren Icardi ilk yarının öne çıkan isimleriydi.

Sakatlanana kadar Jakobs ve girdiği ikili mücadelelerdeki başarısı, çalışkanlığıyla Sallai de dikkat çekti.

Antalyaspor'un dağınık görüntüsü gözlerden kaçmadı. Alex ile bir yolculuğa çıkan Akdeniz ekibinde değişim gerekiyor gibi. Yeni bir sistem, yeni bir saha kenarı yönetimi Antalyaspor için mecburiyet gibi görünüyor.

İkinci yarıda sarı kırmızılı ekibin ikinci golü geldikten sonra bir süre aktif dinlenme başladı. Kadro kalitesi olarak rakibinden çok üstün olan Galatasaray, liderliğini pekiştirdi.
Avrupa Ligi ve Beşiktaş derbisi öncesi bu galibiyet kuşkusuz büyük moral oldu.
Oyuna giren Osimhen, son yılların en güzel gollerinden birini attı. Yıldız golcü, futbolun neden güzel bir oyun olduğunu anımsattı. Osimhen'in futbol topuna olan saygısı, yeteneğiyle ve atletizmiyle birleşince karşı konulmaz hale geliyor.

Okan Buruk'un bundan sonraki süreçte Osimhen-Icardi ikilisiyle mi yoksa maça göre sırayla mı kullanacağı bilinmez ama elde böylesine güçlü santrforların olması başarılı teknik direktör için gerçekten rüya gibi.

Okan Buruk'un doğum gününde böylesi bir hediye, futbolun ve hayatın kendisine en güzel armağanı oldu.

Galatasaray'ın Beşiktaş derbisi öncesi aldığı bu 3 puan, zirve yarışını da moral açısından elbette etkiledi. Bu hafta, daha önce oynamanın avantajı, Beşiktaş derbisinde de galibiyet ile eklenirse sarı kırmızılı ekip büyük bir avantaj elde edebilir.

Evren Göz - Haber7

Yorumlar1

  • Kapadokyalı 2 gün önce Şikayet Et
    abartmada üstümüze yok maşallah.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat