İsrail’in adım adım ‘su’ planı
- GİRİŞ30.09.2024 09:20
- GÜNCELLEME01.10.2024 08:36
Siyonistler, kurulmasını planladıkları İsrail devletinin hudutlarını su havzalarına göre belirlemek istediler. İsrail bayrağını da su sembolüyle oluşturdular.
Davut Yıldızı motifli beyaz bayrağın üzerinde Nil ve Fırat nehirlerini temsil eden iki mavi şeride yer verdiler. Tabii bu, tahrif edilmiş Tevrat’ta söz konusu iki nehir arasındaki bölgenin İsrailoğulları’na vadedilmesine bir atıftı.
-İsrail’in Nil ile Fırat ekseninde vadedilmiş topraklar hülyasının, Türkiye’nin güneydoğusu, Irak’ın tamamı, Suriye’nin doğusu, İran’ın batısını kapsadığını belirtelim.-
İsrail’i kuran Siyonist aklın oluşturduğu su hedeflerinin içerisinde stratejik konuma sahip bölgeler vardı.
Bunlardan biri Suriye’deki Golan Tepeleri.
İsrail, Golan Tepeleri’ni 1981’de ele geçirildi.
Golan Tepeleri denilen bölge bildik kuru ve çorak dağ tepeleri değil, muazzam bir su bölgesidir. O tepelerdeki yağmur suları, bölgenin su ihtiyacını karşılıyor. İsrail’in su gereksiniminin üçte biri de Golan’dan sağlanıyor.
İsrail’in göz koyduğu diğer akarsu, Litani Nehri’ydi. İsrail’in kurucusu ve ilk başbakanı Ben-Gurion’a göre “Yahudi Anavatanı” Litani’ye kadar uzanıyordu. Yıllar boyu Litani için planlar ürettiler.
Peki Litani Nehri nerede?
Lübnan’ın güneyinde.
Son günlerde çatışmalar, patlamalar ve suikastlar eşliğinde yaşanan gerilimin merkezi noktasında yer alıyor Litani.
Litani’nin bulunduğu bölgenin batısındaki Akdeniz deniz sahasında petrol ve gaz açısından zengin üç deniz sahası bulunuyor.
Askeri olarak ise, Litani’nin mavi suları ile bereketlendirdiği Güney Lübnan’da düzenli bir ordu bulunmuyor.
Lübnan askeri o bölgede yok. Maaş ödenemediği için Lübnan hükümeti bölgeye asker konuşlandırılamıyor.
Güney Lübnan’ı, İran’ın paramiliter örgütü Hizbullah kontrol ediyor.
Hizbullah’ın karar mekanizması ise çökmüş durumda. İsrail 17-27 Eylül tarihleri arasındaki 10 günde sofistike saldırılarla Hizbullah’ın idarî aklını sersemletti.
Ve Siyonistlere alan açıldı.
Son günlerde İsrail’in kuzeye yığmaya başladığı tanklarla birlikte hazırlığını yaptığı kara harekatının zemini oluştu.
Siyonist işgal güçlerinin hangi hedefle ilerleyeceği ise aşikar:
Litani Nehri...
*
Hava saldırıları ve istihbari çalışmalarla hızlı yol kat edebilen İsrail, olası kara harekatında Güney Lübnan topraklarında ne ile karşılaşacak?
Küçücük Gazze Şeridi’nde tam 1 yıldır ana hedeflerine ulaşamayıp, devlet imkanlarından mahrum Hamas teşkilatını yenemeyen İsrail ordusu, Litani Nehri’ne doğru saldırması muhtemel harekatı nasıl yürütecek?
İlerleme, Hizbullah ana kademesinin imhası gibi süratli mi olacak yoksa Siyonistleri “suda boğulma” gibi hiç ummadıkları sürprizler mi bekliyor?
Bu suallerin cevabını bize harp meydanı ve Litani Nehri’nin kızgın suları verecek.
Faruk Arslan / Haber7
Yorumlar3