Şeytanın oyunu ve dijital diktatörlük
- GİRİŞ01.01.2025 09:33
- GÜNCELLEME02.01.2025 09:29
Kültür emperyalizminin en uzun kollu aparatlarından bir tanesi Netflix.
Şer güçlerin büyük yatırımlarla oluşturduğu modern zamanların “kitle ikna aracı” olarak Netflix’in insanlığa zararlı hemen her yayını yıkım barındırıyor.
Eşcinselliğin sürekli, inatla ve ısrarla ekrana taşındığı bu ifsat platformu, son olarak Squid Game isimli drama dizisiyle çıkış yaptı.
İZLEYİCİNİN ZİHNİNDE TAHKİMAT SAVAŞI
İlki 2021 yılında yayınlanan Güney Kore yapımı Squid Game dizisi, 9 bölümlük ilk sezonuyla büyük sükse yapmıştı.
Yönetmen, yeni sezon beklentilerine ise hep kapıyı kapatmıştı.
“Tadında bırak” formülü Squid Game için geçerli olacak gibiydi.
Fakat öyle olmadı.
Squid Game’in 2’nci sezonu şaşalı reklamların ardından yayınlandı.
Bu kararın zoraki olduğu, “zorlama” sezonun fiyasko niteliği taşısa da belirli bir gayeye hizmet edeceği hemen anlaşıldı.
KÜRESEL İFSADIN YENİ SEZONUNDA KARANLIK ALT METİNLER
Squid Game’in devam serisiyle ilgili eleştiriler bir yana, içeriğe iliştirilen sinsi hamle ana gayeyi hemen açık etti. O pembe kıyafetli maskeli karakterlerin arkasından sinsi yüzler belirdi..
Tam 93 ülkede yayında olan Netflix, Squid Game’e eşcinsel karakter yerleştirmişti.
Ölüm-kalım yarışmalarında boy gösteren bu eşcinsel karakterin “dirayeti”, “olgun duruşu”, “başarısı” ve hepsinin üzerine bir de “tevazulu” oluşu izleyenlerin gözüne gözüne sokuldu.
Netflix ekranlarına yüzünü yönelten genç dimağların bir kez daha en hassas damarları hedef alındı.
Görüntüsü kadın olup, sesi erkek olan Squid Game karakteri üzerinden milyarlarca insana aynı algı empoze edildi:
“Eşcinsellik cicidir!”
TOPLUMSAL DNA’YI HEDEF ALAN KÜLTÜREL VİRÜS
Küresel oligarkların insan hayatını ne kadar ucuz gördüğünü ilk sezonuyla başarılı şekilde anlatan Squid Game, insan ırkını yok edebilecek “hastalıklı ruh halini” güzellemek ve yaygınlaştırmak için de “başarılı” alt metinler barındırıyor.
Netflix’teki bu şeytanın oyunu, küresel çapta büyük yatırımlarla yaygınlaştırılmak istenen LGBT lobisine hizmet için hazırlandığı bariz ve aşikar.
Bu haliyle Squid Game sadece bir dizi değil, toplum mühendisliğinin ekranlardan yayılan bir versiyonudur.
NETFLIX’IN DİĞER İFSAT SİLAHI: UYUŞTURUCU
Tam bu noktada ünlü şarkıcı Umut Akyürek’in kızının Netflix’ten özenerek uyuşturucu madde bağımlılığına düştüğüne yönelik söylemi gündeme geldi.
Umut Akyürek’in uyuşturucu bağımlılığı tedavisi gören kızı Melek Bal, 7 yıldır bağımlı olduğu o illete Netflix’te izlediği dizilerle özendiğini ve merak duygusunun tesirli olduğunu söyledi.
Bu tür sinsi yapımlar nedeniyle kısa süre sonra “Netflix’te izlediğim dizi nedeniyle eşcinsellik ameliyatları oldum ve hayatım karardı” şeklinde itirafların geleceği de aşikardır..
DİJİTAL DİKTATÖRLÜĞE KARŞI MÜSPET DİRENÇ HAMLESİ: TRT TABİİ
Dizi-filmlerin etki gücünü insan ve toplum sağlığını yok edecek zararlı unsurları izleyicisine zerk eden Netflix gibi “renkli ama karanlık” kuruluşların karşısına global ölçekte çıkan hiçbir ülkenin, inanışın, grubun, etnisitenin bulunamaması da ayrı bir problem.
Evrensel bir dijital diktatörlükten bahsediyoruz.
TRT bünyesinde dijital dünya için kurulan “Tabii” platformunun hayati önemi ise tam bu noktada anlaşılıyor.
Taze gündemdeki “Gassal” gibi dizilerin yakında milletlerarası çapta yankı bularak, Netflix gibi menfi değil, müspet çizgideki yayınları inşallah birçok ülkede konuşulacaktır.
Batıllar korosuna karşı “hak” sözün şarkısını dillendirmek, insanlığın öz değerlerini yansıtmak Türkiye’ye, TRT’nin omuzlarına yüklenmiştir.
İnsan fıtratına uygun, toplumların kültürel kodlarına sadık, öz benliğe savaş açmayan, tek bir küresel kimlik algısına mahkum etmeyen ve bütün bunlarla birlikte eğlendirebilen bir sanat platformu sadece ülkemize değil bütün insanlığa fayda sağlayacaktır.
Ekrandan ekranın yayıldığı, akla karanın ayrıldığı bu piyasadaki hikaye muhakkak temiz bir sonla nihayetlenecektir..
Faruk Arslan / Haber 7
Yorumlar18