Aleviler özelinde Türkiye'nin eski yüzü - 17

  • GİRİŞ02.06.2024 08:48
  • GÜNCELLEME04.06.2024 08:56

HDP İle Bağlarını Güçlendirip Pekiştirecek Bir CHP

İnsan psikolojisi değişmiyor; ezik ve sinmiş insanlar bir fırsat yakalayınca papatya gibi açılıyorlar.

İlk zamanlarda yürürken bacakları birbirine dolaşan, titreyen ellerini nereye koyacağını bilemeyen Kılıçdaroğlu şimdilerde sağa sola höreleniyor, hakaretler savuruyor.
Bu arada, partisinin bir milletvekili M.Kemal' in fotoğraflarını odasından söküp atarken arkasını nereye dayayıp, nereden cesaret aldı sanıyorsunuz?

Elbette Kılıçdaroğlu’ndan, dolayısıyla onun da ipini elinde tutan küresel aktörlerden.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en önemli sorunu olan PKK'yı dolayısıyla, küresel güçlerin bakış açısıyla Kürtlerin bir bölümünü Türkiye'den “demokratik yöntemle” koparma projesinde kullanılan bir aktör olarak öne çıkıyor. Giderek HDP ile daha fazla yakınlaşacak, daha fazla kaynaşacaktır. Peki, CHP'nin ulusalcılarına ve CHP'nin ulusalcılığına ne olacak, diye soracak olursanız ben de size, eğer içeriden güçlü bir Kemalist-Sol dalga gelip Kılıçdaroğlu’nu ekibiyle birlikte uzaklaştırırsa ne ala, böyle olmazsa da geçmiş olsun diye cevap veririm.

Ulusalcılar bir yandan da Muharrem İnce vasıtasıyla ve ondan bağımsız olarak yeni bir partinin temellerini atmaya çalışsalar da nafile.

CHP’yi Kılıçdaroğlu ve ekibinin elinden bir kongre ile alamazlarsa CHP bundan böyle, Kılıçdaroğlu' nu o koltuğa oturtanların müsaade ettiği ölçülerde, bir Alevi partisi olma yolunda ilerleyecek ve özellikle yakın komşularımızdan birinin politika ve çıkarlarını şuur altında diri tutarak, bir koalisyon hayaliyle yaşayacak ve bir de kabadayı ağızlarıyla Erdoğan'a saldırarak mevcut tabanını korumaya çalışacaktır.

Bu konu ile alakalı olarak, yani Türkiye’ye ciddi bir “Eksen Kayması” oluşturacak ve topraklarımızın bir parçasını ülkemizden koparacak kötü niyetlerin önüne geçecek olan en önemli engelin ise yukarıda ifade etmeye çalıştığımız gibi CHP’nin üst yönetiminin tamamen bir kongre yolu ile değişmesinden başka yolu görülmüyor.

O sebeple daha önce bu sütunlarda yayımlanan bir makalemizde sormuştuk:

Neredesiniz Hakiki Kemalistler?

Türkiye’nin 14 Mayıs 2023 seçimleri ulusal bir seçim olmaktan çıkarak, küresel devleri de ilgilendiren adeta Pentagon’un bu durumlar için dillendirdiği uluslararası bir “Low-intensity conflict, (LIC)” oldu.

Yani, “düşük yoğunluklu savaş” halini aldı.

Amerika Başkanının, Fransız, Alman, İngiliz, İsviçre, İsrail, Avusturya ve Yunan medyasının seçimin içine dalarak, fütursuzca Erdoğan aleyhtarlığı, hatta düşmanlığı yapmak, bu seçimi daha da önemli bir hale getirdi.

Dost, düşman bütün birey, medya ve kuruluşlar bu seçimin sonucunu merak etmeye başladı.

Durum böyle olunca, tarihte Osmanlı’nın yıkılmasından dolayı sinik kalmış halkların, Osmanlı’nın yeniden Erdoğan vasıtasıyla ayağa kalkacağını fark eden ABD ve Batı bu seçimde Erdoğan’ın gitmesini isteyerek, açıkça muhalefeti destekliyorlar.
Osmanlı’nın ayağa kalkmasını isteyenler, ondan iyilik görmüş olanlar da Erdoğan’ın Türkiye’nin başında kalarak Osmanlıyı yeniden ayağa kaldırması için dua ediyorlar.

“Taklacı Kemal”

Sosyal ve geleneksel medyada; dünyanın mazlum milletlerinin dualarına ve göz yaşlarına tanık olmak gerçekten çok etkileyici.

Aslında Erdoğan için yapılan Afrika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Balkanlar’a, Kafkasya’dan Uzak Asya ve Çin’e kadar uzayan bu dua ve göz yaşı tablosu sadece etkileyici de değil; hem etkileyici, hem de düşündürücü bir mazlumlar feryadını içeriyor.

Bunun üzerinde ayrıca durulması gerekir, fakat şimdilik vaz geçelim, konumuz bu değil.
Konumuz; bu seçime neredeyse Türkiye’deki taraflar kadar asılan ABD ve Batının peşine takılarak komedi filmlerine üçüncü dereceden figüran, Akşener’in deyimi ile içki-kumar masalarına da meze olmuş bir CHP’dir.

19 Mayıs 2023 günü Milat Gazetesi öylesine bir manşet attı ki, inanın bunca yıllık gazeteciyim, bir süre kendime gelemedim.

Milat Gazetesini ve manşeti atanları kutluyorum.

Manşet şu: TAKLACI KEMAL.

Batılı Başkan ve Başbakanların, elçilerin ve Batılı medya devlerinin arkasına gözü kapalı öylesine bir takıldılar ki, artık kendilerini tanımak mümkün değil.

Diğerleri için çok fazla bir şey demeyeceğim.

Fakat cumhuriyet tarihi boyunca CHP’yi savunan bu Kemalistler buharlaştı mı da bizim haberimiz olmadı?

(Devam Edecek)

Ferman Karaçam / Haber7
YouTube     : youtube.com/c/Ferman Karaçam
Twitter        : twitter.com/fermankaracam  
Instagram   : instagram.com/fermankaracam
Facebook   : facebook.com/karacamferman
E-mail         : fermankaracam@gmail.com
Web Sitesi : fermankaracam.com

Yorumlar2

  • 10. Köyün delisi 3 ay önce Şikayet Et
    Bir tarafda Osmanlı devletinin devamı olan ehli müslimler, bir tarafda da İslam düşmanı gayri müslimler. Bukadar açık ve net. Rabbim İslam ve müslüman düşmanlarına fırsat vermesin. Amin amin amin.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ali Gülüser 3 ay önce Şikayet Et
    Ferman Karaçam hocam ellerine gönlüne sağlık..İslam Dergisinden beri sever sayar takib ederim,istikamet sahibi bir mü'min bir üstad olarak dik duran onurlu bir kalem olarak bilir ve şahitlik ederim..Allah sizden razı olsun genç ve yakışıklı adam..Selamünaleyküm..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat