Aleviler özelinde Türkiye'nin eski yüzü - 21

  • GİRİŞ07.07.2024 09:56
  • GÜNCELLEME09.07.2024 14:39

28 Şubat 1997 Post modern şiddet ve baskı, özel olarak Müslümanlar üzerinde yoğunlaştığı için, o süreçte de her kesim , bu zulümlerden aynı ölçüde payını aldı. 
Burada altı çizilmesi gereken nokta şudur;
Cumhuriyet Tarihi boyunca hatta 1909 İttihat ve Terakki sürecinden başlayarak ikibinli yıllara kadar ana akım Kürt ve Türk kavimler üzerinde genel olarak aynı baskılar, aşağılamalar ve nihayet işkence ve ölümler uygulanmış fakat herkes kendi acısı ile kavrulduğu için Türkler; Kürtlere ve Alevilere daha fazla acı çektirildiğini görememiş, fark edememişlerdir.

Buna bir de Kemalist, laik, batıcı Türklerin ayırımcı, ırkçı, bölücü, aşağılayıcı uygulamaları eklenince bölgesel olarak Kürtler ve Aleviler incinmiş hem de iki kesimin arası soğumuştur. İşte bu açılan aradan ve soğuyan yerden, fırsatı kollayan Emperyal güçler PKK’yı çıkarmıştır. 
Yasin Börü cinayetinde ise bu soğukluk katliama evrilerek, Müslüman Kürtlerle seküler Kürtler ve Aleviler arasında zirveye çıkmıştır.

Yasin Börü ve diğer 50 civarında mütedeyyin insanın katledilmesi hem Güneydoğu hem de ülkemiz için bir milattır.
6-7 Ekim 2014'de, Kobani Olayları ( Aynel Arap) sebep gösterilerek Demirtaş'ın, PKK/HDP' yi sokağa çağırması, sokağa çıkanların da İmam Hatip Yurtlarına, Kur'an Kurslarına Kurban Eti dağıtan gençlere saldırmaları, 50 dolayında genç Kürdün hunharca ve canice katledilmesi, etkileri  ve sonuçları açısından tarihi niteliktedir. 
Bu olayla birlikte, bütün bir Anadolu coğrafyası PKK/HDP' nin gerçek yüzünü görmüş ve özellikle de Türkler, Seküler Kürtleri ilk kez, Müslüman Kürtler de HDP/PKK'yı somut olarak fark etmişlerdir. 
Bu fark etme, tarihi bir öneme sahiptir ve şehit kanının bereketidir. 
Bu süreç devam ediyor.
Hatta bu süreç, çukur siyaseti ile birlikte katmerlenerek devam ediyor. Buraya önemli bir not düşmem gerekiyor: bazı kalemler - ki bunların arasında saygı duyup değer verdiğim kalemler de var- hala "Hendek Siyaseti" demeye devam ediyorlar. 
Arkadaşlar, Hendek Siyaseti bir aklın, bir asaletin, bir hakikatin savaş hikâyesidir ve günümüz Marksist/Leninist PKK/HDP paryalarının ve katiller çetesinin yaptıklarını çağrıştırmaz/çağrıştıramaz.
Güneydoğu'da bugün yapılanların adı, Çukur Siyasetidir. Nokta. 

Bundan sonrası, iki kavim arasına hiçbir emperyalist sızmanın olamayacağı bir kucaklaşma süreci işleyecek, tam bir anlama ve anlaşılma dönemi başlamış olacaktır. 
Böylece; 32 yıldan beri, İslam düşmanlarının  sürekli kanırttığı ve araya sızarak izin vermediği hakiki manada ki Kürt-Türk kardeşliği gerçekleşecek.
Yani, Kürt kartı emperyalistlerin elinden alınmış olacak. 
Ve bu süreç; sancılı, sıkıntılı da olsa biri Selahaddin Eyyubi'ye, diğeri Sultan Alparslan'a kadar giden iki ana damarın, yeniden aynı vücutta yani Malazgirt'te hayat bulması şeklinde son bulacak ve göl yerinden su eksik olmayacağı için, gerisi de gelecektir. 

Pekala Kılıçdaroğlu gerçek Alevi mi?

29 Mayıs 2012 Salı günü grup toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının içinde, Hz. Ali'ye ait olduğunu bildiğimiz; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" şeklindeki çok meşhur sözünü paylaştı.

Ancak, Hz. Ali’nin adını anmadı ve "Bir İslam Düşünürü" diyerek alıntıyı yaptı.

Bir kısmımız Kılıçdaroğlu'nun bu tavrını klasik CHP zihniyetinin dışa vurumu, bir kısmımız ise Kılıçdaroğlu'nun "cahil" olduğunu sanarak gülüp geçtik.

Aslında Kılıçdaroğlu, o meşhur sözün kime ait olduğunu biliyor, ancak, Hz. Ali'nin adını anmıyor ki bu, cahillikten daha tehlikelidir.

Çünkü, Kılıçdaroğlu Aleviliğini gizleyebildiği kadar gizlemek gibi bir "absürt"ü sürdürmenin kendisine daha fazla "oy" getireceğini düşünüyor. Zaten, bildiğimiz gibi seçim meydanlarında biraz zorlanıp, sıkıştırılmasına rağmen kendisine bu konuyu, “ vakti gelinceye kadar” açıklattırmama, yani ne ırk ne de mezhebi ile ilgili bir şey söylettirmemek konusunda muhtemelen kesin söz almış olmalı.

(Devam Edecek)

Ferman Karaçam

YouTube     : youtube.com/c/Ferman Karaçam

Twitter        : twitter.com/fermankaracam  

Instagram   : instagram.com/fermankaracam

Facebook   : facebook.com/karacamferman

E-mail         : fermankaracam@gmail.com

Web Sitesi : fermankaracam.com

Yorumlar9

  • Doğruya dogru 2 ay önce Şikayet Et
    Ya bırakın artık bu yaveleri.Selahaddin Eyyübi Yemen asıllı bir Araptır.Kürt değildir .Daha ne kadar sürdüreceksiniz bu yalanları.Ayrıca Sultan Alparslan anadoluyu fethetmeden öncede fethederkende anadoluda kürt yoktu.Kürtler şam ve halep bölgeleri de idiler.Kürtler anadoluya Türklerin açtığı yol üzerinden gelmişlerdir.Birilerine şirin görüneyim Eyyubiyi kürt olarak gostrrmektende vaz g
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • tarih 2 ay önce Şikayet Et
    Türkmenlerin kürtleşmesinde kirmandan gelen farsça konuşan türkmenlerin büyük etkisi oldu. Alparslanın amcası kirman beyi Kaurd(Kürd) tahtı ele geçirmek için baş kaldırdı yenildi ve kirmandan anadoluya göçtü ya da sürüldü tebası ile. Bugün anadoludaki kürtler kirmandan gelen Kaurdun tebası türkmenlerdir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • tarih 2 ay önce Şikayet Et
    aleviler türkmendir alevi kürt olduğunu söyleyenler kürtleşmiş türkmendir. anadoluda 2 tane kürt aşireti varnışeskiden ama bütün oğuz aşiretleri anadoluya akın etmişti milyonlarca türkmen geldi anadoluya.doğudaki türkmenlerin bir kısmı kürtleşti.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kamiloğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Alevi: Hz Ali'yi seven demektir. Hz. Ali oruç tutar, namaz kılardı. Gerçek alevi de namaz kılan ve oruç tutandır.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Gündüz 2 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkenin insanı olsun, vatanını milletini sevsin, hainlik yapmasın, bir de kendini kullandırtacak kadar ahmak olmasın. Irkı, dini, mezhebi, meşrebi önemli değil.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat