Aleviler özelinde türkiyenin eski yüzü- 25

  • GİRİŞ29.09.2024 09:08
  • GÜNCELLEME01.10.2024 08:36

“Kişinin Atalarının Travmaları da Bilinçaltında Yer Alır.”

“…İnsan bedeni ve düşünceleri arasında görünmez bir bağ vardır.”

“Bir bilgisayar gibi, yaşanılan her şeyi kayıt altına alan bilinçaltı, vücudun bütün faaliyetlerini kontrol altında tutar. Kişilik bozuklukları, travmalar, anılar, rüyalar ve fobiler doğrudan bilinçaltı ile ilişkilidir.”

“Kişinin, gerçekle yüzleşmekten kaçındığı anılar ve bilinçaltına ittiği korkular ilişkilerini ve bütün hayatını etkiler.”

“İnsanın bilinçaltı kara kutuya benzer.

Bu alan hem bir kayıt hem de depolama alanıdır. Kişinin hayatı süresince kendisinden bile sakladığı gizli arzular bu bölümde yer alır.”

“Kişinin sadece kendisinin değil, atalarının travmaları da

bilinçaltında yer alır.”

“Bilinçaltının etkilendiği alanlar geniştir:

Çevre, başlıca faktörlerden biri olup; insan ilişkileri, fobiler, geçmişte yaşanmış olan iyi ve kötü tüm olaylar, kişilikle ilgili bozukluklar, olumlu ve olumsuz tüm anılar, kişinin yüzleşmekten kaçtığı gerçekler bilinçaltını yönlendirici etkiye sahiptir.”

“Bilinçaltı, duyguların serbest kalması için bazı hatıraları hatırlatır. Eğer bastırılan duygular varsa bunlar koruma amaçlı zihinde tutulmaya devam eder.”

Bütün bunlar ve daha birçok uzman görüşüne bakarak anlıyoruz ki

Kendisinin ifadesiyle Alevi olan Kemal Bey’in aile ve yakınlarına uygulanan büyük tarihi travmanın sonucunda bu yıkım ve katliamı bilinçaltında saklamıştır ve bunun sonucu olarak;

1- CHP’yi tamamen dönüştürerek, ulusalcı laik-Türk kimliğini boşaltıp HDP ile kaynaştıracaktır. Ki bunu büyük ölçüde başarmıştır. Böylece ardından; HDP’li Sırrı Sakık’ın “100 yıllık Cumhuriyet’i değiştireceğiz” dediği sürece sıra gelecektir.

2- Sol ve sosyalist bir zihin yapısına sahip olduğu için mütedeyyin kitlelere karşı olan bu özelliğini de iktidar olmak için gizlemiştir.

Hatta, onları etrafında toparlayarak bir blok oluşturmayı başarmıştır.

3- Ne var ki, hemen hemen tüm solcu ve sosyalist bireylerde görüldüğü üzere ve Batı’dan bize solcular tarafından kopyalandığı gibi; ayakkabılarla evin içine girme alışkanlığı, onu, yanındakilerle beraber tuzağa düşürmüştür.

4- Burada birinci sorun; mütedeyyin camianın dış kapı eşiğinde ayakkabısını çıkararak eve girmesi ile çelişen Avrupa'dan transfer seküler dünya görüşünün, tüm gizlemelere rağmen bilinçaltından fışkırıp çıkmış olmasıdır.

5- Uzmanlar, normal bir insanda bilincin %30, bilinçaltının ise %70 oranında bulunduğunu söylemektedirler. Kılıçdaroğlu’nda bilinçaltı oranının çok daha yüksek olduğunu düşünenlerdenim.

Bundan dolayıdır ki; Kemal Bey’i yöneten bilinçaltı fonksiyonları önümüzdeki süreçte artarak devam edecek, seçim yaklaştıkça İslam'ı, yani dini kullanmak konusundaki davranış ve tutumları ile daha sık karşılaşacağız.

Yani Mevlâna Hazretleri’nin dediği gibi: “Küp, içindekileri dışarıya sızdırmaya” devam edecek ve biz de bunlara tanık olacağız.

Öte yandan mutlaka dikkat etmişsinizdir.

Son günlerde Kılıçdaroğlu bir heyecanlı, bir cesur ve bir mutlu ki, sormayın gitsin..!

Kendisine pompalanan bu mutluluk onu öylesine çocukça söz ve davranışlara yeltendiriyor ki, bu çıkışların ve parmak sallamaların şahsına ait olmadığı, dışarıdan bir el tarafından, bir gölge oyunu figürü gibi hareket ettirildiği ayan beyan belli oluyor.

Türkiye’nin meşru hükümetine, bürokrasisine, bakanlarına göz dağı veriyor, bazı tarihler vererek parmak sallıyor.

Erkenini geçtik, derhal seçim istiyor.

Nasıl olacaksa?

Diyelim yarın seçim kararı alındı, en erken dört ay sonraya yani, tam zemherinin ortasına, Şubat ayına denk gelir.

O aylarda Türkiye’nin, doğusunda ve güneydoğusunda on gün, on beş gün hatta bazan bir ay kapalı kalan yollar var, nasıl olacak o seçim?

Türkiye’de yaşayan ilkokul çocukları bile o mevsimde bir seçim olamayacağını bilir, peki bizim siyasilerimiz bu kadarını bilemez mi?

Elbette bilirler.

(Devam Edecek)

 

Ferman Karaçam

YouTube     : youtube.com/c/Ferman Karaçam

Twitter        : twitter.com/fermankaracam  

Instagram   : instagram.com/fermankaracam

Facebook   : facebook.com/karacamferman

E-mail         : fermankaracam@gmail.com

Web Sitesi : fermankaracam.com

 

Yorumlar1

  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Müthiş bir yazı. Yazarın yüreğine sağlık. CHP ve onun solcu ve HDP ile olan gizli yakınlığını bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Tabi bu arada Muhafazakarların bilinçaltındaki devletçi, milliyetçi ve faşist anlayışı da yazması gerekirdi. Muhafazakarların ak parti iktidarıyla nasıl devletçi ve milliyetçi yönlerini testi dışına sızdırdıklarını. Klasik ben iyiyim onlar kötü yazısı.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat