İsrail’in aşmadığı kırmızı çizgi kaldı mı?

  • GİRİŞ30.05.2024 08:08
  • GÜNCELLEME30.05.2024 08:08

Evet, İsrail Filistinli masum insanları diri diri yakıyor!.. Bundan daha zalim bundan daha barbarca bir şey olabilir mi? Siyonist İsrail sekiz aydır her gün soykırım suçu işliyor. ABD ve AB bu insanlık suçuna arka çıkıyor.

Zalimden merhamet dilenmek… Siyonist-terörist İsrail, hâlâ normal bir devletmiş gibi muamele görüyor. Birleşmiş Milletler, Uluslararası Adalet Divanı gibi, sözde beynelmilel hukuk düzenini korumakla görevli bütün teşkilatlara küstahça meydan okuyor… Bu kurumlar Siyonist İsrail’i işlediği insanlık suçu için ikaz ettikçe, İsrail daha bir kuduruyor ve daha vahşi şekilde saldırıp katlediyor!.. Siyonist-terörist İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze coğrafyasında en vahşi, en adi, en alçakça katliamları yapıyor. Her seferinde insanı daha beter dehşete düşüren, farklı ve aşağılık yöntemler kullanıyor. Katlettiği çoğu çocuk ve kadın, sivil ve savunmasız insan sayısı, 36 bin küsur olarak belirtiliyor. Ancak gerçek rakam bunun çok üzerinde. En az elli bin kişi hayatını kaybetti. Enkaz ve molozların altından cesedi çıkarılamayan binlerce insan var. Yaralıların sayısı da ayrı bir felaket. Çünkü bunların içinde vücut bütünlüğünü kaybeden, kolu bacağı kopmuş ve diğer organları hasar görmüş, yaşama şansını büyük ölçüde kaybetmiş on binlerce talihsiz insan, çaresizce uzanacak bir yardım eli bekliyor. Refah Kentine yapılan son saldırıda, bombalanan çadırlar, alev alev yandı ve içindeki insanlar, özellikle çocuklar, alevlerin içinde diri diri yanarak can verdi… Bu şekilde çoğu çocuk, en az elli kişi feci şekilde hayatını kaybetti. İki yüze yakın kişi ağır yaralandı. Önceki gün de Mevasi bölgesinde yine mülteci kampına yapılan saldırıda aynı vahşetle en az 21 kişi öldürüldü. İsrail’in bütün bu vahşeti devam ederken, dünya yine seyirci ve dilini yutmuş durumda.

Amerika, mecbur kalınca İsrail’in yaptığı hunharlık ve vahşetten haberdar olduğunu söylemekle yetiniyor… Fakat şunu dikkatten kaçırmayalım ki, bütün bu vahşetin en büyük destekçisi ve teşvikçisi, Hakan Fidan’ın da ifade ettiği üzere, kati olarak Amerika ve Avrupa’dır. Bu barbarlığın sürmesine ses çıkarmayıp, üstelik İsrail’e en korkunç silahları temin eden ülkelerin başındaki Joe Biden, Rishi Sunak, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve onların izinde giden diğerleri, vahşetin baş failleridir. Bunların desteği olmazsa, İsrail’in bu kadar tahribat yapacak siyasi ve askerî gücü yoktur. İsrail pervasızca dünyaya meydan okuyorsa, bu küstahlığı, sırtını dayamış olduğu ABD ve Avrupa’dan aldığı güç sayesinde oluyor. İsrail sadece füzelerle katliam ve soykırım yapmakla kalmıyor, insanların açlıktan ölmesi için de her türlü kalleşliği yapıyor. İnsani yardımı aylardan beri engelliyor. BM’nin ilgili kurumları hemen her gün bu konuda çağrı yapıyor, ama nafile. İsrail aşağılık tutumunu devam ettiriyor. Bomba yağmuru altındaki Filistin halkı, ne yiyecek bir lokma ekmek ne içecek bir bardak su bulabiliyor… Ve terörist İsrail ilk günden beri, hastaneleri, ambulansları bombalıyor. Sağlık çalışanlarını, BM İnsani Yardım Görevlilerini planlı şekilde katlediyor. Bunların hepsi savaş ve insanlık suçu. Gelin görün ki, bu suçları ika eden terörist İsrail devleti olunca, kimseden ses çıkmıyor. Kimseden ses çıkmıyor diyoruz, çünkü İslâm Dünyası da maalesef üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi. Bir türlü kendisinden beklenen refleksi gösteremedi. Ne yazık ki, topluca bir kınama yapmaktan bile aciz… İslâm âleminin bu aciz durumu terörist İsrail’e büyük cüret veriyor.

Velhasıl insanlık tarihinin en korkunç soykırımı cereyan ediyor… İnsanlar diri diri yakılıyor. Bundan daha öteye vahşet ne olabilir ki? Küresel vicdan bu kara tablo karşısında ayaklanmış durumda… Batı ülkelerini yöneten basiretsiz ve ikiyüzlü idareciler, Filistin halkına reva görülen bu vahşete destek vermekten çekinmiyor. Ama o ülkelerin halkları buna isyan ediyor. Bütün baskılara ve tehditlere rağmen, meydanları doldurarak zulme karşı seslerini yükselten milyonlarca insanın haykırışı, er veya geç, elbette bir netice verecektir. İsrail yaptığı bütün bu vahşetlerin hesabını verecektir. İnsan kasabı Netanyahu ve suç ortakları, eninde sonunda, hak ettikleri cezayı bulacaktır. Velakin bu daha kaç Filistinlinin hayatına mal olacak, orası belli değil. Belli olan şu ki, İsrail’in aşmadığı kırmızı çizgi kalmadı. Ve bu noktadan sonra, İsrail her bakımdan dünya barışı için bir tehdit unsurudur. İsrail durdurulmazsa, dünya barışı diye bir şey kalmaz!.. İsrail bu savaşı kazanamaz. Bunun altını kalın bir çizgi ile çiziniz… Fakat İsrail bu hâliyle dünya barışının temeline dinamit koyuyor. Dünya herhâlde bu tehlikenin farkında. Amerika’nın stratejik körlüğü kendi zararına!

Türkiye gazetesi

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat