Müsavat Dervişoğlu’na ‘Hür ve Müstakil’ şekilde yola devam mı diye sordum

  • GİRİŞ01.10.2024 08:35
  • GÜNCELLEME01.10.2024 08:35

Muhalefet cephesinde, daha doğrusu CHP’de yeni gündem, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘adaylık’ çıkışları.

Yavaş, önceki akşam memleketi Beypazarı’nda düzenlenen festivalde dikkatleri yine kendi üzerine toplayan bir konuşma yaptı ve adaylık meselesiyle alakalı şöyle dedi:

"Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız"

“Ülkede şu anda böyle bir gündem yok” dedikten sonra gündem olması kaçınılmaz sözler sarf etmek, esasen Yavaş’ın bu konunun gündemde kalmasından duyduğu memnuniyete işaret eder.

Mansur Yavaş’ın kendisi de bunun farkında, erken başlamış bir tartışma bu.

O halde burada maksat ne sorusunu sormak gerekiyor.

Benim anladığım kadarıyla Yavaş, bu çıkışlarıyla, Ekrem İmamoğlu’nun ‘doludizgin’ adaylığa doğru ilerleyişinin önünü kesmeye çalışıyor.

Önünü kesemese bile, hızını kestiği aşikar.

Bu çıkışlarla İmamoğlu için ‘erken adaylık’ ilanının zora girmesi muhtemel.

En azından, “Ben bitti demeden bu yarış bitmez” mesajını İmamoğlu cephesinin net bir şekilde anlayabileceği şekilde vermiş oldu.

İYİ PARTİ MANSUR YAVAŞ’I ADAY GÖSTERİR Mİ?

Özellikle Eylül ayındaki tüzük kurultayı sonrası İmamoğlu birkaç kere ‘CHP’nin yeni patronu’ edasında konuşmalar yaptı.

Kulislerden, parti içinde ikbal hesap edenler/bekleyenler açısından İmamoğlu etrafında kümelenme, Yavaş’ın etrafından ise uzaklaşma anlamına gelecek haberler yansıdı.

Yavaş’ın Ankara’da halka açık ‘nadir’ programlarında CHP’li isimlerin kendisiyle yan yana görüntü vermedikleri görüldü.

Sonuçta İmamoğlu CHP’nin ilgili kurullarının adayı olarak ilan edilebilecek bir güce kavuşmuş durumda.

O nedenle 2023’e doğru o imkanı elinde bulunduran Kemal Kılıçdaroğlu günün sonunda nasıl bir engelle karşılaşmadan aday olmuşsa, CHP’nin mevcut yapısında bugün o imkanı büyük ölçüde İmamoğlu tutuyor.

Mansur Yavaş’ın etrafından benim de sorduğum bazı isimler “Yavaş bir şekilde aday olacak” diye konuşuyor.

“Bir şekilde” deyince CHP olmasa bile anlamı çıkıyor, öyle değil mi?

Peki bu durumda Yavaş CHP’den kendisini aday yapmazlarsa ilk akla gelen bir diğer partiden, İYİ Parti’den aday olabilir mi?

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: BU KONUYLA İLGİLİ BİZİM HİÇBİR ANGAJMANIMIZ YOKTUR

Dün sabah kahvaltısında bir araya geldiğimiz İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Fadime Özkan, Mansur Yavaş’ı aday yapar mısınız diye sordu.

Soru netti.

Dervişoğlu’nun cevabı da.

Araya girmeden aktaralım:

“Bilinmesini istediğim tek husus şudur. İYİ Parti’nin bu konuyla ilgili hiçbir angajmanı yoktur ve hiçbir görüşmesi de yoktur. Yani bu bazı yerlerde geçti; ‘Müsavat Dervişoğlu bir güreş programına katıldı. Mansur Yavaş’la özel bir yemek yedi’ vs. türünden birtakım haberler sızdırıldı. Zannediyorum basından değil, sosyal medyadan paylaşılarak bir spekülasyon oluşturuldu. Konuyla ilgili bizim hiçbir angajmanımız yoktur. Dolayısıyla neden kendi partimizin içinden bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayalım ki diye de şimdiden bir şey sarf etmek istemiyorum.’’

Bir hatırlatmada bulanayım:

2019 seçimlerine gidilirken o dönem İYİ Parti’nin Genel Başkanı olan Meral Akşener, Yavaş’ın CHP yerine İYİ Parti’den Ankara adayı olarak görmek istediğini beyan ettiğinde Yavaş, buna “Hayır” demekle kalmamış, “CHP’den aday olmazsam aday olmam” diye meydan okumuştu.

2023 seçimlerinden kalan bir kırgınlık da var zaten, biliniyor.

Ama her durumda ilerleyen dönemlerde, Mansur Yavaş için İYİ Parti’nin, İYİ Parti için Mansur Yavaş’ın bir “B Planı” olarak gündeme gelmesi muhtemel.

“ÇOKLU MASALARA OTURMAM, SAHİBİ OLMADIĞIM MASANIN SANDALYESİ OLMAM”

Müsavat Beye kahvaltıda ben de bir ‘Hür ve Müstakil’ sorusu yönelttim.

“Hür ve müstakil şekilde ilerlemeye kararlı mısınız? 31 Mart’tan önce aldığınız kararı ilerleyen dönemde ilerleyen seçimlerde de koruyacak mısınız yoksa bu konuda şartlara göre bir değişim olabilir mi bu kararınızda?” Şeklinde.

İYİ Parti’nin kuruluş dönemlerine ilişkin hatırlatmalar yapan Dervişoğlu, sözlerinin devamında “Şimdi bana soruyorsanız ilerde ne olacak?” diye konuşup şöyle devam etti:

“Ben İYİ Parti’nin bu yolculuğunu böyle sürdürmesinin doğru olacağı kanaatini taşıyorum. Özgür kimliğini muhafaza etmesi gerektiğini inanıyorum. Melezleşen siyasette bu melezleşmeyi onaylanan bir siyasi yapı olarak anılmaması gerektiği hususunun da altını çiziyorum.”

Sözlerinin devamında “Ha şunu soruyorsan” diye ara parantez açan Dervişoğlu, 6’lı masadan kalan hayal kırıklığını yansıtan sözler sarf etti:

“Müsavat Dervişoğlu sen çoklu masalara oturur musun?’ ben oturmam. Ben sahip olmadığım masanın sandalyesi olmam.”

Yorumlar8

  • Akocak 3 saat önce Şikayet Et
    İnşallah önümüzdeki seçimde Hakan Fidan aday gösterilir ve bu iki tane kifayetsiz muhterisi de ilk turda sandığa gömer, siyasetin çöplüğüne gönderir. Anayasa gereği Erdoğan aday olamayacağı için yerine en münasibi Hakan Fidan'dır.
    Cevapla
  • AliT 3 saat önce Şikayet Et
    Mansur Yavaş iyi partiden aday olsa bile iyi partide oylar CHP'ye gider hala o kırık masanın etkisi altındalar iyi partiyi hala kimin yönettiği meçhul bilinmiyor kağıt üzerinde parti başka hiçbir şey değil
    Cevapla
  • SİRAYLA 4 saat önce Şikayet Et
    Kilicdariglunu, Meral hanımı, ÖZGÜRÜ, Mansuru, Sırayla satacak, Kazanırsa da Türkiye'yi satacak şimdiden fiyat teklifleri alıyor, bizden söylemesi, g çim kaygısıyla vatanı yolda bulmadik, süpürge tohumu yer vatanı yedirmeyiz
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yavas 4 saat önce Şikayet Et
    Türkiye için Yavasin Bağımsız aday olması, Cho adayından çok daha İyi olur
    Cevapla
  • Ayarcı 4 saat önce Şikayet Et
    Mansur ve İmamoğlu Cumhurbaşkanı olsun,bu ülkeyi terk ederim... çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti diye bir şey kalmaz.abd nin sömürgesi olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat