Kadın gazeteye benzer/miş!

  • GİRİŞ21.10.2013 09:00
  • GÜNCELLEME21.10.2013 09:00

“Askerdeki kocasını bırakıp çocuğu yaşındaki biriyle evlenen Pınar Atacan (Altuğ)gibi tipler bizi fena rahatsız ediyor.”

İnsanlar evlenmişler.

Bir de çocukları var ve görünüşte mutlular da… Lakin canı sıkılan birileri bu insanların evliliğinden irrite olmuş! Neymiş efendim kadın kocasından büyükmüş! Bir kadın çocuğu yaşında birisiyle nasıl evlenirmiş? Pes doğrusu!

Pınar Altuğ'u tanımam, beğenmem ve oldum olası yapmacık bulmuşumdur. Dünya görüşü de bana uymaz. Manken midir, oyuncu mudur, sunucu mudur onu da bilmem zira bu ülkede nasıl olsa herkes her işi yapıyor. O da yapsın sorun değil. Ancak evliliği üzerinden kendisine yapılan hakareti görmezden gelemeyiz, gelmemeliyiz! Geçmişi, yaptığı evlilikler ve özel hayatı da sadece ve sadece kendisini ve kocasını ilgilendirir.

RTÜK'ten uzman arkadaşın birisi görevinin dışına çıkıp bu hanımefendinin özel hayatını masaya yatırmış ve çocuğu yaşındaki birisiyle evlendiği için bu hanımın kendisini fena halde rahatsız ettiğini yazmış. Artık başımıza taş yağması kaçınılmazdır! Öyle ya kadın kocasından büyük!

Bendeniz bu kurum uzmanlarının radyo ve televizyonları denetlediğini sanıyordum meğer artık insanların kaç yaşında evlendiğini, kadının kocasından büyük olup olmadığını araştırmaya başlamışlar! Bu beyefendi kusura bakmasın ama gerçekten de bu tavrı ve ifadesiyle çizmeyi aşmış görünüyor!

Yazık gerçekten de yazık!

TV ekranlarında nikâhsız birlikteliklerin dizilerde cirit attığı, aldatma ve kandırmacanın olağan hale getirildiği, insanların algılarının bilinçli bir şekilde kirletildiği, evlilik programları adı altında insanların ekranda madara edildiği, izzet ve şereflerinin zedelendiği bu ülkede tek meselemiz Pınar Altuğ'un kocasından ne kadar yaşlı olduğu mudur? Bu “yaş üzerinden” evli ve çocuklu bir kadının evliliğinin sorgulanması ve aşağılanması değil de nedir?

Bu ülkede yaşı başı geçkin ihtiyar erkeklerin yanında kızı zannettiğimiz eşleriyle! Sağda solda görünmeleri normal karşılanırken neden kadının yaşı ile uğraşılır bunu da anlamak mümkün değil! Bu yaşlı amcalar mevzu bahis edilmez nedense, onlara her şey mubahtır nasıl olsa.

Kadınları böyle değerlendirenler bu zihniyetlerine bir de İslami bir kılıf bulup öyle konuşmazlar mı? Ama bunca kılıf bulurlar da Peygamber Efendimizin evlilik anlayışını, kadına olan nezaket ve şefkatini hep görmezden gelirler. Bu samimiyetsiz insanların hem kadına hem İslam dinine verdiği zarar anlatılır gibi değil.

Hz Hatice validemiz kırk küsur yaşında iken peygamber Efendimizin yirmi beş yaşında olduğunu ve bu evliliğin bütün evliliklerin en güzeli ve en özeli olduğunu, Anadolu köylerinde de bu kabilden bir çok evlilik yapıldığını, dinen de hiçbir sakıncası olmadığını hiç hatıra getirmez mi bu insanlar?

Peygamber Efendimizin sünnetini görmezden gelen, keyfine göre teamüller oluşturan böylesi erkek zihniyeti artık bıkkınlık ve kabak tadı vermeye başlamıştır bu ülkede. Kardeşim işiniz yok mu uğraşacak? Durmadan kadının üzerinden kendinize vazife çıkarıyorsunuz? Kadının yaşı, başı, evliliği, esvabı, eğitimi, neyi yapıp yapmayacağı bilumum hayatı erkeğin iki dudağı arasından düşmüyor her nedense!

Kadının erkekten çektiği yetmiştir gayri!

 Erkekler oldum olası yaşı geçkince kadını kadından saymazlar! Kadın dediğin her daim onların deyimiyle çıtır çıtır ve pıtır pıtır olacak!!! Erkeklerin kadın dedikodusu bir başka oluyormuş bu ülkede… Bu meğerse uzun upuzun yıllardır böyleymiş ama üzerinde durmuyormuşuz… Mesela şu örneğe bakalım:

Neyzen Tevfik'e kadın sana göre nedir diye sorulur. Neyzen şu cevabı verir:

“Kadın gazeteye benzer. Ağzına kadar laf yığını olan, ama ömrü kısa olan ve bir işe yaramayan. Hele yaşı geçkin olanı günü geçmiş gazeteye benzer ki beş para etmez!”

 Allah sizin müstehakını versin emi!

Kadının yaşlanmaya, yaş almaya hakkı yok zaten. Hep genç, zinde, güzel, alımlı, çalımlı ve bakımlı olacak. Niye? Çünkü o bu zihniyete göre erkekleri hep mutlu ve mesut etmek için var edilmiş bir mahlûk da ondan! Bu zihniyetten tiksiniyorum… Bu kapitalist ve hedonist anlayış hiçbir zaman bir mümin tavrı ve tarzı olamaz. İnsani de değildir.

Bir de kadını cinsel anlamda sömüren hazcılar var! Sayelerinde ne çikolata, ne dondurma yiyesimiz kaldı zira her nesneye “cinsellik” bulaştırdılar. TV reklamlarında “ne alaka” dedirten cinsten yığınla cinsel içerikli reklam figürü olan kadın baş köşededir ve yine gençtir, güzeldir, alımlıdır, çalımlıdır! Öyle ya kadın dediğin böyle olur!

Hangi görüş ve düşüncede olurlarsa olsunlar kadını böyle cinselliğiyle,  görünüşüyle, yaşıyla değerlendiren zihniyet her anlamda kokuşmuş bir zihniyettir.

Böyle düşünen beylere şunları söylemek isterim:

Unutmayınız ki kız kardeşiniz, kızınız ve eşiniz de başka bir erkeğin gözünde farklı yorumlar altında böylesi değerlendirmelere tabii tutulabilir, maruz kalabilir ve kalacaktır da! Zira insan konuştuğunu mutlaka yaşarmış!

Geliniz kadını kendisine bırakınız!

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

Yorumlar9

  • kürşad yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    kadınlar meta oldu. medeniyet kadınları ucuz bulunan meta etti. ve kadınlar severek bilerek isteyerek meta olmayı kabul ettiler. çünkü kolayca para kazanmak güçlü kadın olmak vardı. hep en başta o olacak, en güzel o olacak, en çekici vs o olacak... amaç güçlü olmak, sevilmek. yok kendi bedenini kullanarak sevilmek. yazar pınar altuğ için dünya görüşü bana uymuyor demiş falan... dünya görüşü bana uyan tesettür 2013 moda giyinen hanımlarda bu zamanın en ucuz metası. evden çıkarken allı pullu giyinen ; ucuz meta olmayı kabul etmiştir. var mı ötesi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • EYLÜL SONBAHAR 10 yıl önce Şikayet Et
    melahat acar hanımefendi,. yazıyı ana fikre götüren yolda bir araç verilen örnek.(pınar Altuğ).ve eli öpülesi pek değerli bir yazarın cümlelerinden....evvela kendimizle hesaplaşmalıyız..insan kendi yanlışlarını düşünmeye başladığında, başkasında sap, çöp, ....göremez oluyor....ve inanın asıl o zaman gelişmeye, üretmeye, yenilenmeye başlıyor.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    demem o ki. kişi tek başına allahın muhatap aldığı,yaptıklarından sorumlu olan kişidir..başkalarının günahlarını deşifre etme,ağızlara düşürme falan bunlar ucuz numaralar..varsa eğer,kişinin günahını affedecek olan allahdır..varsa suç ceza verecek olan devlettir..kirli çamaşırları döken kişi temiz değildir..meryem hanım,söylenecek söz çok,fakat burda yayınlanmaz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    bir kadından aradığı ilgiyi duyamayan arayıcı,. kadını hangi konuda sıkıştırsamda kendimi onun ilgi odağına yerleştirsem...devletin imkanlarını kişisel heveslerine peşkeş çekmenin diğer adı..kişisel faydalanım elde edilemezse,devletin balyoz yumruğunu gösterme..kişisel verileri kendi çıkarlarına kullanma..bir hikaye anlatacağım;gencin biri günah çıkarmak için papaza gider:-papaz efendi günah çıkartacağım...papaz:falan binada ki kızla zina ettin değil mi?.genç: -hayır .der.papaz tamam o zaman sen falan markette çalışan sarışın kızla zina ettin..genç:- hayır der..öyleyse kilisenin karşısına açılan eczanede çalışan falan kızla zina ettin..genç:-hayır der..öyleyse kim der..genç:söylemem der..papaz:-öyleyse bende senin günahını çıkarmıyorum der..sonra genç arkadaşlarının yanına gider.arkadaşları:günah çıkarttın mı diye sorarlar..gençte çıkarmadım ama 3 tane sağlam adres aldım der.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 10 yıl önce Şikayet Et
    haset kötü. yazılarından çok yaşlı olduğunu hissettiren bir yazar insanların hangi kampta olduğuna bakmaksızın hakkı savunan bir insan meryem hanım. yazmanın bir avantajı da aklı başında olduğu sürece yazabilmektir Allah ömrüne bereket versin biz de faydalanalım gönlümüz açılsın ufkumuz genişlesin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat