Malatya BÜYÜKşehir!

  • GİRİŞ06.05.2014 08:56
  • GÜNCELLEME06.05.2014 08:56

Malatya birkaç yıldır kendine en yakışan bir sürecin içinde ve her yıl bambaşka bir sürprizle karşılıyor bizleri. Malatya 3. Kitap Fuarı bu yıl da muhteşem geçti. Malatyalı yine çoluk çocuk demeden “oku” diyen ilahi sesin ezgisini içinde duyarak kitaba koştu. 

Malatya yerel seçimler sonrasında artık “Büyükşehir” kimliğiyle kendini ifade ediyor ve bunun birçok alanda yansımasını görmeye başladık bile. Bu güne kadar Belediyecilik anlayışında yol, kanalizasyon şebekesi yapmak, evlere su götürmek, çöp toplamak, ulaşımı sağlamak anlamında basit ve sığ bir belediyecilik konusuydu…

Ak Parti ile Belediyecilik kavramı kapsamını öyle genişletti ki CHP başta olmak üzere diğer partilerin bunu anlaması, kabullenmesi çok zor nitekim bakış açısı, ufuk, çağları doğru okumak, geleceği öngörmek basiretli olmayı gerektirir. Şehirler geleceği doğru okumakla sağlıklı gelişirler. Malatya bunu başaran onlarca kentimizden birisi...

Bu yıl fuarda Malatyalı olunca bir nevi ev sahipliği de yaptık.

Ancak hemen belirtmeliyim ki bundan böyle Sevgili Yayın Yönetmenimiz İbrahim Erdoğan'ı “Malatya'nın Fahri Hemşehrisi” olarak ilan ediyorum. Zira İbrahim Bey her anlamda Malatya'ya tam destek veren, Malatya'ya olan sevgisini ve muhabbetini bizzat şehrimize gelerek, şehir insanlarıyla buluşarak gösteren bir gazeteci... Kısa zamanda Malatya'da ciddi bir hayran kitlesi oluşturduğunu hemen söyleyeyim.

Ve şu Malatyalının çok sayıda “Malatya eksenli yazılarını” “Çok yazıyorsun Meryem” ikazını yapmama nezaketi için de bendeniz kendisine gerçekten de teşekkür ediyorum. (Gerçi Malatya'da Malatya milletvekili Öznur Çalık'a söylediği “yazılarının yüzde sekseni Malatya üzerine” sözlerini de latife olarak görüyorum.(J)

Abdurrahman Dilipak, Mehmet Atilla Maraş, Nevzat Bayhan, Sevda Türküsev, Sadık Yalsızuçanlar, İsmail Kapan, Ahmet Günbay Yıldız, Recep Garip, Yavuz Bahadıroğlu, Vehpi Vakkasoğlu, gibi ismini zikredemeyeceğim o kadar çok yazarla buluşup sohbet ettik.

Malatya Valisi Vasip Şahin, cömert ve nazik bir ev sahibi olarak bütün yazarlarla tek tek ilgilendi sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır da yazarlarımızı stantlarında ziyaret etti ve yazarlara, yayıncılara büyük ilgi ve yakınlık gösterdi.

Diğer şehirlerin hiç birinde görmedim.

Malatya'da Ak Parti İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi nazik eşleriyle birlikte Kitap Fuarına büyük ilgi gösterdi ve yazarlarla bir akşam yemeğinde buluştu. Bu Ak Partinin kültür, sanat, irfan ve tefekkürdeki en somut bakış açısıdır. Her zaman söylemişimdir, bu ülkede ne zaman siyasilerimiz de kitapla buluşup, kitapla konuşurlarsa o vakit toplumsal anlamda daha nitelikli bir ortamı oluşturma ortak paydalarda buluşma noktasında mesafe alırız.

Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa şahin de bizleri yalnız bırakmadılar. Yemeklerde, sohbet ortamlarında ve stantlarda yazarlarla tek tek ilgilendiler.

Bu kitap fuarını Malatya Valiliğinin öncülüğünde Malatya Büyükşehir Belediye başkanlığı yürütebilir ancak bu fuar Malatya'nın, Malatyalının. Diğer Parti teşkilatlarından hiç kimseyi kendim hiç görmedim. Üstelik Malatyalı bir yazar olarak! İşte halk bütün bunları görüyor ve zamanı gelence de notunu 100 üzerinden 15, 25 olarak vererek bunları ikmale bırakıyor!(yazmasam içimde kalırdı)

Malatya Büyükşehir olarak iki merkez ilçeye sahip... Çocukluğumun ilçesi Gazi Battal yurdu, tarihi Battalgazi ilçemiz, diğeri sularıyla, kirazlarıyla bir güzellikler diyarı Yeşilyurt. Yeşilyurt Kaymakamı genç bir insan ve bir kültür insanı... Kaymakam Nesim Babahanoğlu bir grup yazarı ilçesinde ağırladı ve ilçeyi tanıttı. Sanırım Türkiye'nin en güzel , en temiz ve en gür şehir suyu kaptaj tesisleri bu ilçemizde.

Yeşilyurt İlçesinde ayağımıza galoş giyip tesise girdiğimde gözyaşlarıma hâkim olamadım zira burası Malatya'nın içme suyunun dağdan çıkış noktasıydı ve kayaların arasından büyük bir gümbürtüyle su fışkırıyordu. Ama nasıl bir su! Allah'ım diyorum işte inanmayanlara büyük bir mucize! Tesisin duvarlarına su ile ilgili ayet-i kerimeler yazmışlar. “Biz her şeyi sudan yarattık!” ayeti iniyor ruhuma. Ürperiyorum. Oturup hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum…

Yeşilyurt İlçesinden dinlenmiş, ferahlamış ve suya kanmış olarak ayrılıyorum ve Malatyalı yetkililere lütfen seneye kitap fuarının Yeşilyurt, Battalgazi ayakları mutlaka olmalıdır diyorum.

Kitap Fuarından mutlulukla ayrılıyorum. Herkese, Kitap Fuarıyla ilgili alın teri dökmüş bütün arkadaşlara yayınevlerimiz, yazarlarımız ve kitap adına çok teşekkür ediyorum.

Kitap Fuarından sevinç ve mutlulukla ayrılıyorum.

Lakin, Malatya'dan hüzünle.

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Yorumlar1

  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Risalei Nur'dan. Şimdi bak çeşmelere, çaylara, ırmaklara: Yerden, dağlardan kaynamaları tesadüfî değildir. Çünkü onlara terettüp eden, âsâr-ı rahmet olan faydaların ve semerelerin şehadetiyle ve dağlarda bir mizan-ı hâcetle iddiharlarının ifadesiyle ve bir mizan-ı hikmetle gönderilmelerinin delâletiyle gösteriliyor ki, bir Rabb-i Hakîmin teshiriyle ve iddiharıyladır. Ve kaynamaları ise, Onun emrine heyecanla imtisal etmeleridir. Otuzüçüncü Söz, Yirminci pencere
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat