Türkiye'nin reisi

  • GİRİŞ11.08.2014 08:26
  • GÜNCELLEME12.08.2014 09:03

Cumhur tarihinde ilk kez cumhurun reisini seçmek için sandığa gidildi. Ve tercihini kendisine en yakın olandan yana yaptı. Ülkenin reisi zaten vardı. Seçimde resmiyet kazandı.

       Bugün itibariyle yepyeni bir döneme giriyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye daha güçlü, daha enerjik ve daha olgunlaşmış, her türlü meseleden, hakikatten ders almış olarak adımlarının arasını daha da büyüterek ilerleyecek.

     Artık Türkiye’nin başında Reis var. Zaman tanıklık edecek, Türkiye’nin yarısı tanıklık edecek ve Allah tanıklık edecek.

         Çankaya hiç olmadığı kadar zirve bugün. Halkın bu tercihini doğru okumak lazım. Artık bu topraklarda gerilim, kavga, huzursuzluk istenmiyor. Halk ekonomik, kültürel ve inanç noktasında kendisini rahata kavuşturan kadrosuna ve başbakanına devam et diyor.

       Bundan böyle Çankaya daha aktif, daha hayatın içinden ve daha cumhur! Yani Çankaya meselesi tamam.

       Fakat bizim üzerinde durmamız gereken mesele Ak Parti’nin bundan sonra nasıl ve kiminle devem edeceği. Bugünden itibaren asıl tartışma mevzumuz budur.

       Ak Parti’nin ağır topları dediğimiz isimler üç dönem engeli nedeniyle gidici. Partinin nev-i şahsına özgü bir kimliği ve bir parti iç tüzüğü var. Bu tecrübeli isimler önümüzdeki dönem olmayacaklar. Ancak bu isimlerin tecrübeleri zaman zaman bazı sorunları çözmede yetersiz kaldı. Örneğin gezi olayları, 17 ve 25 Aralık süreçleri... Onlar da meseleleri doğru okuma noktasında basiret gösteremeyip çok yanlış ve tutarsız beyanatlarda bulundular.

       Aynı isimler önümüzdeki seçimlerde üç dönem engeline takılacaklar.

       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisinden sonra Ak Partinin genel başkanlığını üstlenecek ve aynı zamanda kabinenin başında olacak ismin belirlenmesinde çok ince eleyip sık dokuyacağa benziyor. Bu hassas mevzuda bu şekilde sıkı davranılmasının birçok nedeni var. Bu nedenleri anlayabilmek için son bir senelik süreci iyi hatırlamak gerekiyor.

       Birçok alanda Başbakanın ağır bir gerilim altında tutulduğu, ailesine kadar el uzatıldığı zor zamanlarda gayet rahat ve güya tarafsız olan bu tecrübeli (!) insanların neredeyse tamamı derin bir suskuya gömülmüşlerdi. Bir takım çevrelere şirin gözükmek , pirim yapmak istercesine ortaya karışık beyanatlar vermek adına dostlar alışverişte görsün kabilinden bir tutum içine girmişlerdi. Şimdi bu insanların büyük beklentiler içine girmeleri ne tuhaftır.

       Türkiye önemli bir seçimden yeni çıktı.

       Bu ülkede her iki kişiden biri Başbakanı destekledi. Türk siyaset tarihinde emsali görülmemiş katmerli bir başarıdır bu. Bir adam tek başına siyaset arenasında bütün birleşik partileri sandığa gömüyor. Bu başarı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısıdır ve onun alın teridir.

       Hiçbir şey yapmadan, yorulmadan, partinin fikir ve düşünce yapısını içine sindirmeden bazı koltuklara talip olan bir takım vekil, bakan ve bürokrat bu dönemde ayıklanması ve partiye taze kan dediğimiz genç ve başarılı, tabandan gelen insanların kazandırılması elzem olmuştur.

       Yakın zamanda ülke olarak bir twitter kapatma meselesini tartışmıştık. Bu olayda bile sözünü ettiğimiz o bir takım tecrübeli isimler tarafından yanlız bırakılan bir başbakan vardı bu ülkede. Ve yine çok elzemmiş gibi bir yerlere mesaj kabilinden tweetler atılarak yasağın delindiği bir durum yaşanmıştı.

       Şimdi her şey gözden geçirilecek, ak ve kara seçilecek ve Ak Parti’ye gerçekten gönül vermiş insanlar arasından en doğru olan aday genel başkanlığa seçilecektir. Parti bir takım hiziplere ayrılmadan tam tekmil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.

       Bu hususta özellikle parti teşkilatlarının-ki partinin gerçek sahibi onlardır-çok dikkatli olması lazımdır. Zira bazı insanların koltuk derdine dava denilen sevdadan cayması bu dönemde görülebilir.

       Şair Nuri Pakdil seçim sonrası sevincini telefon mesajıyla dostlarıyla şu şekilde paylaştı:

       Sayın Arkadaşım ,

Tarihimizde ilk kez halkımızın özgür seçimi ile Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zaferinin ülkemiz ve bütün yeryüzü için hayırlı olasını diliyor, bu tarihsel olguyu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtiyor, hepinizi devrimci bilinç ve kalbi duygularla esenliyorum.

                                                                                 Nuri Pakdil

Meryem Aybike Sinan-Haber7
meryemaybike@gmail.com
twitter: @aybikesinan 

Yorumlar1

  • ayhan birol 10 yıl önce Şikayet Et
    yazılarınızı özledim. lütfen daha sık yazın...bazıları yazılarınıza yorum yazsın ya da yazsın...bilgilendirmenizden çok memnunum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat