AK Gençlik ve Osman Timurtaş!

  • GİRİŞ20.03.2015 07:47
  • GÜNCELLEME22.03.2015 09:12

 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin oluşturacağı meclis kadrosu Yeni Türkiye’yi inşa edecek. Bu kadro Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için hayati önem taşıyor. Ayrıca AK Parti’nin 2071 hedefine ulaşması için bu kadro ve bu kadronun gelecekte şekillendireceği kadro çok önemli.

Küresel bir güç olma hedefi taşıyan Türkiye’nin yeni dönemde uluslar arası meselelere vakıf, dünyayı tanıyan, dil bilen, iyi yetişmiş, genç ve dinamik bir kadroya ihtiyaç duyduğu muhakkak. Türkiye’nin saydığım bu özelliklere sahip insan kaynağı ne yazık ki çok zengin değil. Bu noktada size bir isimden bahsetmek istiyorum. Hemşerim olması hasebiyle yakından tanıdığım, takip ettiğim ve benim dikkatimi çeken bir isim var: Osman Timurtaş.

Timurtaş, Malatya’da Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi’ni okuduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümünden mezun olmuş. Eşi Malatya kurucu kadın kolları başkanı… Eşi, İmam Hatip mezunu ve başörtülü olduğu için Türkiye’de üniversite okuma imkânı bulamamış ve Viyana’ya gitmiş. Timurtaş da bu vesileyle Viyana Üniversitesi’nde ekonomi alanında 3 yıl akademik çalışmalar yapmış. Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra İngilizce, Almanca ve İtalyanca öğrenmiş.

Üniversitede ve üniversite sonrası hayatında çok sayıda STK kurmuş ve yönetmiş. Hali hazırda da birçok STK’nın aktif olarak içinde bulunmaya devam ediyor. 800 bin üyesi bulunan Memur-Sen’in yaklaşık 4 yıldır dış ilişkiler koordinatörlüğünü, danışmanlığını ve Memur-Sen üyelerine eğitim imkânı sunan akademinin genel koordinatörlüğünü yapıyor.

Yaklaşık 2 buçuk yıl AK Parti gençlik kolları genel başkan yardımcılığı ve dış ilişkiler başkanlığı yapmış bir isim Timurtaş. Dış ilişkiler başkanlığı döneminde çok önemli işlere imza atmış. Bunun için olacak ki ABD’nin dikkatini çekmiş ve 2015 yılında Amerika’da gerçekleştirilecek “Genç Liderler Zirvesi”ne Türkiye’den Osman Timurtaş bizzat ABD büyükelçiliği tarafından davet edilmiş. 

Timurtaş’ın dış ilişkiler başkanlığı başarılarla dolu. Tüm dünyaya ya bizzat kendisi gitmiş ya da heyetler göndermiş. Dünyanın dört bir yanından heyetleri Türkiye’ye getirmiş. Son yerel seçimde 33 ülkeden 65 üst düzey siyasiyi Türkiye’nin 8 farklı ilinde bir hafta boyunca AK Parti’nin seçim çalışmalarına dâhil etmiş. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 53 ülkeden 123 üst düzey siyasiyi İstanbul ve Ankara’da çok önemli bir organizasyonla AK Parti’nin seçim heyecanına ortak etmiş. Timurtaş, göreve gelir gelmez bir akademi kurmuş. Çok sayıda genç arkadaş yetiştirmiş. Akademi bünyesinde iki haftada bir dünyanın en temel sorunlarına dair tez titizliğinde analizler yayınlamış. Hazırlanan analizlerin sayfa sayısı bini bulmuş. Yine iki haftada bir Türkçe bülten yayınlayarak dünyada olup bitenleri teşkilatlarla paylaşmış. Ayrıca Türkiye’nin kamu diplomasisine katkıda bulunmak için yine iki haftada bir çıkardığı İngilizce bültenle AK Parti icraatlarını tüm dünyaya anlatmış.

81 ilde ve genel merkezde aylık olarak gerçekleştirdiği “Çay Sohbetleri” programlarıyla başarılı insanları teşkilat mensuplarıyla bir araya getirmiş. Bülten ve analizler akıllı cihazlardan da takip edilsin diye IOS ve Android uygulamalarını yazdırmış.

Timurtaş, Arap Baharı sürecinde Kuzey Afrikalı gençleri eğitmiş. Balkanlarda AK Parti’ye yakın partilerin gençlerini ciddi bir eğitime tabi tutmuş. Iraklı Türkmenlerinin gençlerine el uzatmış. Yetmemiş, Türkiye’de okuyan uluslar arası öğrencileri ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin birer gönüllü büyükelçileri olsunlar diye “Uluslar arası Öğrenciler Koordinatörlüğü”nü oluşturmuş ve onlarla çok önemli ilişkiler kurmuş. Gezi Parkı olayları esnasında farklı dillerde sosyal medya hesapları oluşturarak Gezi’nin iç yüzünü tüm dünyaya anlatmış.

Timurtaş işte böylesine önemli bir profil…

AK Parti’ye dış ilişkiler anlamında hem bugün hem de gelecekte önemli katkılarda bulunacağını düşündüğüm bir isim. Kendisi de Boğaziçi mezunu ve dış ilişkiler kökenli olan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Osman Timurtaş’ı yeni dönemde değerlendireceğini umut ediyorum. Timurtaş’ın mecliste olması hem AK Parti’nin dış ilişkiler vizyonuna önemli bir katkı hem de Malatya için büyük bir fırsat olacaktır diye düşünüyorum.

Yeni Türkiye’nin inşası ancak vizyoner isimlerin tercih edilmesiyle mümkün olacaktır. Vizyoner bir parti olan AK Parti vizyon sahibi, donanımlı, iyi eğitimli, teşkilattan gelen kaliteli isimleri tercih ettiği takdirde 2023 ve 2071 hedeflerine çok daha kolay ulaşacaktır. Kaliteli isimlerin tercih edilmesi Türkiye’nin geleceği açısından, geleceğe daha umutlu bakmamız bakımından büyük önem taşıyor.

Artık AK Parti kendi gençliğini yetiştiriyor ve partinin doğal mecrasına katıyor. O halde böylesi donanımlı ve parti tabanından yetişme bu pırıl pırıl gençleri daha yukarıya taşıma vakti gelmiştir diye düşünüyorum.

AK Parti’nin bu hassasiyetleri dikkate alacağından şüphe duymamakla birlikte bunu bir kez daha hatırlatmanın benim açımdan bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum.

Tavsiye ve görüş bizden, takdir parti teşkilatında…

Allah yardımcıları olsun.

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twetter: @aybikesinan 

Yorumlar7

  • H.Bayram timurtş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir akpartili vatandaşım böyle behinlerin akpartide olması başta devlet için ve akparti için çokyararlı olmanın dışında mili iradenin ve türk miletinin ve türk gençliğin dahada güçlü azimlilik kazandıracağına inanıyorum
    Cevapla
  • osman baharçiçek 9 yıl önce Şikayet Et
    Adaylar da arananması gereken başlıca husus ehliyet ve liyakat olmalı.Osman Timurtaşın adaylığı seçildiği taktirde hem ülkemize hem de malatya ya çok şey katacağına inanıyorum.Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyorm.Rabbim yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten de müthiş bir profil. İnşallah tuzlukların yerine böyle kaliteli gençler gelir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hem anadolu hem fen lisesini nasil okumus
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    eskiden anadolu liselerinde orta okul vardı,3. sınıfta da fen lisesi sınavı olurdu, şimdi bilmiyorum nasıl? başarılı olanlar yani fen lisesini kazananlar isterlerse liseyi fen lisesinde okurdu.
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki birinde okurken nakil olmuş diğerine gitmiş,
  • oğuzhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Meryem Hanım ülkemiz adına ümidimizi arttıran yazınız ićin teşekkürler. Osman Timiurtaş gibi genç ve donanımlı kişilerin akpartiyi ve ülkemizi hedeflediği yolda daha hızlı ilerleteceği aşikar. Gözardı edilmeleri mümkün değildir. Rabbim böyle insanların sayısını arttırsın.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat