Biz nerede yanlış yaptık?

  • GİRİŞ15.06.2015 08:03
  • GÜNCELLEME17.06.2015 08:37

Öylesine büyük bir üzüntü işte...

Biz nerede yanlış yaptık?

En başta yanlışı Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaptık.  Recep Tayyip Erdoğan partiyi hiç bırakmayacaktı. İşte geçen yıl Haziran ayında yazdığım yazının linki. Son paragrafta bugünleri bütün haşmetiyle anlatmışız!

( http://www.haber7.com/yazarlar/meryem-aybike-sinan/1171925-turk-milliyetcileri-neredeymis )

Lakin erkin çevresini kuşatan sözde danışman ordusu uyuyor olmalı ki yüzlerce isabetli yazımızdan bir tanesine bile geri dönüş yapılmadı.

Ne oldu? Biz dediysek birçok arkadaşımı da kast ediyorum. Çoğumuz kendi içimize kapandık, şevkimiz kırıldı, heyecanımız kayboldu, yazı yazma isteğimiz zayıfladı,  itiraf ediyorum.

Hâlbuki marifet iltifada tabidir!

7/24 sözde Kürt entelleri, Marksistler, liboşlar, homolar, komolar,  ekran ekran dolaştırıldı, cilalandı, parlatıldı ve sözde Kürt meselesi adeta sulandırıldı, köpürtüldü, teröristler bile meşrulaştırıldı! Onlara programlar yaptırıldı… Büyük gazetelerde kendilerine köşeler açıldı!

Hiç kimse şimdi Doğan medyasını suçlamasın!

Bizim sözde entellerimiz HDP denen partiye daha fazla hizmet etti!

Milliyetçi muhafazakâr yazarlar adeta veto yedi! Mesela bendeniz 10 kitabın müellifi olmama rağmen, iyi bir eğitim almama rağmen milliyetçi muhafazakâr çizgim sebebiyle yok sayıldım! Görmezden gelindim. Sadece ben de değil size onlarca isim sayabilirim.

Oysa AK Parti çatısı altındaki her düşünceden insan eşit olmalıydı!

Lakin biz aynı yerdeyiz, mamafih el üstünde tutulan, erkin uçaklarından inmeyen zoraki yandaşlar; Kürtçüler, Marksistler, Liboşlar fırtınayı görüp gemiyi çoktan terk ettiler bile!

Bu hataydı kabul edin artık!

Güneye yapılan yatırımlar Orta Anadolu illerine yapılmadı. Orta Anadolu, Karadeniz ve Batı Anadolu illeriyle Akdeniz illerindeki vatandaşların oyları sanki çantada keklik sayıldı ve onların hassasiyetleri görmezden gelindi. Geçen ay Aksaray iline gittiğimde çok üzüldüm. Hava limanı olmayan bu İl’e gitmek için Nevşehir’e gidiyor sonra bir buçuk saat seyahat ediyorsunuz!

Sonra devlet bürokrasisinde liyakat yerine vekil ve bakan tanıdıklarının konuşlandırılması maalesef ciddi küskünlüklere ve kırgınlıklara sebep oldu. Hak eden insanlar bir yerlere gelemediler bu tipler yüzünden. Bulunduğu koltukta oturmayı bile bilmeyen insanlar devlet idare etmeye ve ciddi yanlışlar yapmaya başladılar.

Devlet kademelerinde liyakat en önemli şiar olmalı iken, bakan ve vekillerin tapulu malı haline getirildi ne yazık ki! Mal tapulu olunca da hısım akraba saltanatı başladı…

Mesela bir şehrimizin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bir muhasebe mezununun müdür yapılması akla ziyan olsa da bunu da gördük! Hatta aynı ilin kütüphane müdürünün Yavuz Bahadıroğlu’nu tanımaması, adını bile duymaması size ne anlatır acaba? Soruyorum?

Yine aynı şehirde Büyükşehir Belediyesinin kitap fuarına seçme yazar adı altında “gezici yazarların” öne çıkarılması ve resimlerinin şehrin her yanına asılması da hilkat garibesi tuhaflıklardan sadece birisiydi. Yani birçok şehrimiz yöneticilerinin basiretsizliği ve beceriksizliği nedeniyle oy kaybetti.

Vekillerin burnu bir karış havada dolaşmaları ve insanlara tepeden bakma hallerini hiç saymıyorum bile! İnsanlar bu kimselere ulaşamadılar, ulaşsalar da danışman engeline takıldılar!

Recep Tayyip Erdoğan olmasa mahalleye muhtar bile seçilemeyecek adamlar vekilliklerini kendilerinden menkul saydılar nedense!

Hâsılı kelam daha geçen yıl yüzde 52 oy alan cumhurbaşkanımıza hiç kimse suçu yüklemeye kalkmasın, bu kadar kısa sürede bunca oy kaybının sebebi çok karmaşık ve çok boyutludur!

Aklın yolu birdir… Akl-ı selim ve kalb-i halim ile bu badire de atlatılacaktır. Allah bu ülkeyi korusun ve gözetlesin…

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twetter: @aybikesinan

Yorumlar5

  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Meryem bacı sizi anlamaya çalışıyorum: Kızdınız mı, küstünüz mü, yanlışları görüp ikaz ettiniz mi, daha önce bu meselelerle ilgilendiyseniz ilgilere neden demediniz gördüklerinizi... dinlemediler... evet cevabınız bu olacak. ders almak tarihi tekerrür ettirir mi bilmem; bundan önce anavatanda aynı hataları yapmıştı....
    Cevapla
  • aynı şeyler... 9 yıl önce Şikayet Et
    aynı şeyleri özellikle adam kayırma ve koltuk kapma olaylarını seçimden önce bizde söylüyorduk ama herkesin, sendikanın, il başkanının işine geldiğinden kimse oralı bile olmuyordu. üstüne bir de hain ilan ediliyorduk. şimdi ne oldu peki.. iş tersine dönünce herkes ağzındaki baklayı çıkarmaya başladı. ama geçti işte yapacak bişey yok
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • nuray yay 9 yıl önce Şikayet Et
    Teşkilatlardaki insanlar bir ust goreve gelmek icin birbirlerinin ayagini kaydirmaya calisti.Dava degilde herkes kendini bir ust makama gerirme derdine dustu...Daha bir sürü şey...Ülkeyi degilde herkes kendini düşündü.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    milliyetçilik dışında her cümlenize katılıyorum sayın yazar.söylenecek çok şey var.
    Cevapla
  • ferit demircioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    bravo.lütfen bunları açık yüreklilikle dile getirin ki herkes kendine çeki düzen versin.Fakat,şunu da unutmayalım ki, ortada bir MAĞLUBİYET yok. UYARI VAR.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat