Ey Türk Milleti, titre ve kendine dön!

  • GİRİŞ22.06.2015 09:15
  • GÜNCELLEME24.06.2015 08:24

Türk ve İslam dünyasının liderliğine oynayan Türkiye bir şekilde durduruldu ve eli kolu bağlı hale getirildi. Adeta kıstırıldı! Etrafımız kuşatılmış durumda. En vahimi de bu kuşatma yapılırken fazlalıklar, sıkıntılı şeyler de üzerimize yıkılıyor. Bir de kamburumuz ağırlaştırılıyor.

Herkesin malumu o üst akıl, taşlarını yıkıcı bir şekilde bölgeye yerleştirirken bizim içeride böylesi bir siyasi tablonun etrafında koalisyon arayışlarıyla vakit öldürmemiz, içerideki hükümet boşluğu yine bir talihsizlik olmasa gerektir!

Bu tablo bal gibi o üst akılın uzatmalı ve dolambaçlı senaryosudur.

Senaryoları saat gibi işliyor.

Bütün bu zamanlama biraz tuhaf değil mi?

Hemen sınırımızda bir Kürt koridoru açılmış ve Akdeniz’e inmeye ramak kalmış! Adamlar devletlerini kurdular bile. Geriye ne kaldı? Söylemeye dilim varmıyor ama o günler uzak değil ne yazık ki!

Güneydoğu Anadolu’da aman Kürtler incinmesin, üzülmesin, kırılmasın, canı çıkası çözüm zarar görmesin diye bölgede iç güvenliği ve sınırlarımızı başıboş bıraktık! Güvenlik kuvvetlerimizin eli kolu bağlandı. Hâkimiyetimizi kaybettik. (Bunu çok güvendiğim ve bizim gibi düşünen bir askeri yetkili bizzat anlattı)

 Sandıklardan bir parti dışında değer partilerin sıfır çekmesi NORMAL midir? Soruyorum?

Ve iyi bir Kürt kazığı yedik!

Hala AK Partinin Kürtçü kanadı bütün oy kayıplarını bu bölgedeki nazenin ve kırılgan Kürtlerin kırgınlıklarına bağlıyor! Gerçekten de çok gülüyorum. Yapmayın etmeyin beyler! Siz bu lakırdılarla ülkeyi bir batağa sapladınız. Yeter artık. Sıvışın gidin artık, düşün bu ülkenin yakasından.

Bizim Kürtçü- İslamcı yazarlarımız vardı bir de. Hatırlıyorum da içlerinden çekik gözlü bacımız üç yazısından birinde mutlaka Uludere ağıtları yakardı. Terörist ve kaçakçı Kürt öldü mü ağlardı hatuncağız! Ama askerimiz şehit oldu mu sesi çıkmazdı bir türlü! Ama iyi yükseldi mesleğinde, değil mi ama?

Bu hatuncuk geçen gün bir konuşmasında Aaa bir de ne göreyim MHP-AKP koalisyonunu savunuyor! Hakikaten pes dedim, bir insan tam 360 derece nasıl döner dedim ama dönüyor işte… Kürtlere sırtını mı döndü ne? Menfaat dünyası…

Neyse…

Şimdi ne olacak?

Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok güçlü olması lazım gelen bu dönemde böyle çıkmaz sokaklarda koalisyon aranması çok mantıksız. Yok CHP- MHP-HDP, yok efendim AKP-CHP, yok AKP- HDP! Beyhude bir çaba… Boş yere vakit kaybı. Tek bir mantıklı, tutarlı koalisyon seçeneği var. O da AK Parti ve MHP koalisyonudur. Ak Parti, MHP ile koalisyon kurma noktasında başarısız olursa erken seçim kaçınılmaz olacaktır.

Lakin erken seçime gitmeden önce bütün parti teşkilatlarının yenilenmesinde fayda var. Ak Partinin yeni baştan bir şevk ve heyecanla işe sarılması lazım.  Bu içi geçmiş, her türlü mevki, makam, para arzusuna doymuş, rehavete dalmış menfaatperest kimselerin partiye faydadan çok zararı dokunmaktadır!

 Milletvekili aday seçiminin de yeni baştan gözden geçirilmesi ise şarttır zira şehirlerde vekil adayları üzerinde polemikler vardı. Tepeden inme vekil anlayışı son bulmalıdır her şeyden önce. Bilmem kimin kızı, bacısı, oğlu, karısı, eniştesi, dayısı anlayışına asla geçit verilmemelidir.

MHP-AK Parti koalisyonu şu zor günlerde bir an önce kurulup işe başlamalıdır. 

Bu vakit zor bir vakittir artık.

Bu aşamada kinin, intikamın, söz savaşlarının kimselere yararı olmayacaktır. Bu vakit, beynini ve vicdanını dışarıya satmış bu kadar hainin ülkede cirit attığı ve olmayacak senaryolarını ülkeye iliştirmeye ve yapay bir koalisyon kurma hayallerini kursaklarında koma vaktidir.

Her iki partinin de kırmızı çizgilerinin renklerinde değişime gitmeleri ülke yararına olacaktır. Aksi takdirde dış işlerindeki bunca hengâmede ülkenin kaderini yakından ilgilendiren onlarca acil meselede olagelecek kayıpların bedelini bu millet her iki partiden de mutlaka sorar! Her iki partinin yetkilileri sorumlu davranmak zorundadır

Çakma entel dantellerin hikâyelerini çokça dinledi bu millet.

Bu vakit…

Bu çakma zevatın da usulca sıvışıp tüyme vaktidir.

Bu vakit…

Ey Türk Milleti titre ve kendine dön! Deme vaktidir.

Vesselam.

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twetter:@aybikesinan

Yorumlar3

  • Üst akıl 9 yıl önce Şikayet Et
    Kamuya yerleşen 60 yaşına kadar sülük gibi yapışıyor.O kurumun kalitesi 60 bezgin eyyamcı bürokratların kalitesi kadar oluyor."Yoruldum artık" diyen bir mit müsteşarı da gördük.Mesele Üst akılın mahareti değil bizim akılsızlığımız.Ya devlet başa ya kuzgun leşe.Kime ne lazımsa verecek,anladığı dili konuşacak kadrolara yol açılmalı ama nerede?zira "ya bizim de layığımızı verirlerse" korkusuyla kısır adamlara mahkum ediyorlar memleketi...
    Cevapla
  • Erol 9 yıl önce Şikayet Et
    Duygularımıza tercüman oldunuz elinize sağlık
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Olumune recep tayyip erdogan baskasindan fayda yok abla
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat