Kürt sorunu yok! Yok işte…

  • GİRİŞ21.09.2015 07:26
  • GÜNCELLEME22.09.2015 09:27

Milyonlar şanlı bayrağımızın gölgesinde milli bir duruş sergiledikleri gibi bütün dünyaya Büyük Türk Milletinin birlik ve beraberlik mesajını verdiler.

Gerek Başbakanımız gerekse Cumhurbaşkanımız birbirine yakın konuşmalar yaptılar. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zamanki gibi verdiği mesajlar çok dikkat çekiciydi lakin en bariz mesajı bana göre şu cümlesiydi:

“Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır!” 

Cumhurbaşkanımızın bu tespiti oldukça gerçekçi ve tartışma götürmez bir tespittir.  Yaklaşık 14 yıldır süregelen iktidarı zamanında gerek bölgeye gerekse bölge halkına rastlanmamış bir ilgi gösterildi, bölge halkının her türlü maddi, manevi gereksinimleri karşılandı.

Hatırlayalım, normalde hiç de kolay olmayan köy, kasaba, dağ, göl ve mahalle isimleri dahi yerel olanlarla değiştirildi. Kürtçe Kanal kuruldu TRT bünyesinde. Nüfus idarelerinde Kürtçe isim konulması serbest bırakıldı. Kürtçe her türlü yayın, edebiyat ve müzik eseri yapıldı. Sinema filmleri çekildi. Üniversitelerde Kürdoloji Enstitüleri kuruldu, bilimsel çalışmaların önü açıldı.

Açık söylüyorum bizim gibi milliyetçi muhafazakâr çizgideki yazar-çizerler ve kimi aydın ve siyasiler tepki gösterse de, bütün bunları elzem görmese de Ak Parti sırf bölge halkı istiyor, politik malzeme yapılıyor diye her türlü riski göze alarak bütün bunları tereddütsüz yerine getirdi.

Ülkenin diğer altı bölgesinde her ne varsa güneydoğu illerimize de eksiksiz götürüldü. Hatta daha fazlası buralara yapıldı. Ülke ekonomisine yeterli katkısı olmayan birçok güney İli, ekonomik getirisi olan diğer illerimizin bazılarından daha fazla yatırım aldı. Bölgede bir inşa hareketi başlatıldı.

Ancak yine de niyeti bambaşka olan HDPKK ve avenesi ve dahi sempatizanları mutlu mesut olamadılar! Çünkü onların yukarıda saydıklarımızla ilgili bir dertleri aslında yoktu ki! Hiçbir zaman olmadı.

Cumhurbaşkanımızın; “Kürt sorunu yok, terör sorunu vardır!” cümlesi başlı başına önemli bir tespit ve ilgili yerlere ciddi bir göndermedir.    

Bize göre de “Kürt sorunu yok, hem terör hem de sözde aydın kripto Kürtçü aydın sorunu vardır!”

Dün sağ medyada yazan birkaç yazarı dinliyorum.

Bu adamlar sanırsınız ki hem kör hem de sağırlar! Alçı mıdır, badana mıdır birisi var, asla yerli değil, diyor ki:

“Erdoğan bu söylemini yumuşatmalı, Kürtler bu söylemden rahatsız olup incinebilirler/miş!” Yahu neden kendi kirli fikirlerinize masum Kürt kardeşlerimizi alet ediyorsunuz her seferinde.   

Pes doğrusu!

Yine yerli olmayan ve asla yerli düşünmeyen bir iki yazarı daha dinliyorum yine sağ medyadan!

Tek başına iktidar olunursa şayet, Efendim 1 Kasım’dan itibaren çözüm süreci devam etmeli, bu proje tamamlanmalı imiş! Aklıma geldi, Cumhurbaşkanımız konuşmasında 550 yerli vekil istiyordu. Biz de gazetelerimizde ve televizyonlarımızda yerli yazar ve düşünce adamları istiyoruz!

Bakınız dün Ak Parti içinde olup da bugün ummadığımız mecralarda hırlayanları hatırlayalım lütfen. Hala aramızda onlardan yığınla var ve ölümcül darbeler için içimizde gizleniyorlar!

Böyle tipleri görmek çok mu zor?

Azıcık ekranlara ve gazetelere göz atmak yeterli aslında… Bomboş, fikir kırıntısı taşımayan, mevsimlik değerleri olan, zor zamanlarda hemen ağız değiştiren, “dün dündür, bugün bugündür” felsefesiyle yaşayan, kıymeti gazete ve ekranlardan menkul olan bu şahsiyetlerden fena halde sıkılmış durumdayız. Gerçekten!

O şahsiyetlere buradan seslenmek istiyorum:

Yahu neyi tamamlayacaksınız, eksik kalan ne?

Bölge halkının bir şey istediği yok huzurdan başka. Kürt haklarına terör açısından neden bakamıyorsunuz hey insanlar! Neden anlamak istemiyorsunuz? Bu sun’i meseleyi neden kaşımayı bırakmıyorsunuz, bakınız tırnaklarınız kan içinde!

Yüksek sesle haykırıyoruz bölgede sadece terör sorunu ve korku var! Bu da Türkiye Cumhuriyetinden kaynaklanan bir sorun değil.

Siz artık ne nutuk atacaksanız HDPKK denen riyakâr ve hainlere atın!

Ne söyleyecekseniz onlara söyleyin…

Saçma fikirlerinizle HDPKK denen alçakların kafalarını ütüleyin 7/24… Olmadı Kandil’e çıkın…

Haber7 Yazarı Sevgili Kardeşim Serkan Üstüner’in dediği gibi:

-Köşelerinizi de, ekranlarınızı da alıp gidin mahallemizden!

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter: @aybikesinan

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat