Rize RENK’lenmiş!

  • GİRİŞ23.10.2015 08:44
  • GÜNCELLEME24.10.2015 10:01

Ancak bu RENK başka…

Geçtiğimiz gün Kocaali’den tanıdığımız, değerli ve başarılı çalışmalarıyla kendinden söz ettiren Rize Valisi Ersin Yazıcı Beyefendi ile görüştüm.

Kocaeli’de bulunduğu yıllarda Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik görevini ifa ederken şehre hem fiziki, hem de sosyo kültürel anlamda çok sayıda proje ve değer katmış, faydalı ve değerli çalışmalara destek vermiş, şehre her anlamda kıymetli dokunuşlar yapmıştı.

Sonra da bu başarılı çalışmalar Valilikle taltif edilmişti.

Sosyal Medyada tesadüfen rastladım RENK Projesiyle. Açılımı “ Rize Eğitime Nitelik Kazandırma” olan projenin detaylarını Sayın Valimizden aldım. Kendisini Kocaeli’de bulunduğu yıllarda yakından tanıyabildiğim kadarıyla kabul gören, makul hiçbir projeye hayır demeyen, aksine destekleyen ve bizzat içinde bulunan bir bürokrattır.

Kendilerini sosyal medyada kutladım mamafih bunun yazılması gerektiğini düşündüm. Telefon aracılığıyla da olsa bizlere lütfedip zaman ayırdı ve sorularımızı yanıtladı. Rize Valisi Ersin Yazıcı, Projenin hayata geçirilme evresini anlatırken heyecanından bu projeye ne kadar önem verdiğine bizzat şahit oldum:

- Şehri gittiğimde eğitimde Rize’nin başarı grafiği hoşuma gitmedi, bunun ivedilikle giderilmesi gerekiyordu. Önce bir Çalıştay yaparak İldeki genel sorunları gördük ve meseleye bu çalıştayın öngörüleri çerçevesinde yaklaştık.

--Rize genelinde bütün okullarımızda okuma saatleri düzenliyoruz. Haftada iki gün bizzat iştirak ederek hem öğrencilerle aynı havayı teneffüs ediyor, hem de öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz.

-Kısa zamanda bu proje meyvesini verdi ve mesela bu yıl Teog’da 13 sıra öne geçtik. Hedefimiz üç yıl sonunda arzu ettiğimiz sıraya gelmek.

-Okulları, öğretmen ve öğrencileri motive temek, şehir bürokrasisini, STK’larını da projeye katmak ve topyekûn bir eğitim seferberliği için bizzat projenin içinde bulunuyorum. Öğrencilerle sıralara oturup kitap okuyorum mesela… Bu okumalar meyvesini vermeye başladı ve kısa zamanda Türkçe dersinde 1.8 oranında net sayısını artırmış Rize!

-Bu projeyle manevi ve kültürel değerler noktasında da ülkesini ve milletini seven, İslam ahlakıyla bezenmiş bir nesil yetiştirmenin gayreti içindeyiz.

-Bu projeyi medyatik kılmamızın nedeni değişik meslek gruplarını, meslek odalarını, STK’ları da bu projenin içine katmak idi ve nitekim başarılı olduk…

-Özellikle Rizeli ünlüler şehre geldiklerinde kendilerini hemen bir okulumuza götürerek bu projenin içine dâhil ediyoruz ve hangi hususlarda faydalı olacaklarsa bu hususta kendilerinden istifade ediyoruz.

-Değerli Öğretmenlerimize sadece eğitime sevginizi ve duygunuzu katın diyorum, samimiyet ve içtenlik öğrenciyi motive ediyor. Nitekim gittiğim meslek liselerinde bile öğrencinin Vali amcası olmak, onlarla hasbıhal etmenin pozitif yanlarını görmek mutluluk verici.

-Şöhretli yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Okuma etkinliği büyük bir şölene dönüşüyor bazan.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, bazı okullarda kariyer günleri düzenlendiğini buralara bizzat giderek öğrencilerle sohbet ettiğini sözlerine ilave ediyor.

Gerçekten de güzel bir proje.

Bir şehrin Valisi şehrin eğitimi için mesaisinden ciddi anlamda fedakârlık yapıyorsa, sahaya iniyor ve öğrencisiyle, öğretmeniyle, idaresiyle hemhal olup, onlara sahip çıkıyorsa sonuç alır, başarı alınır o projeden.

Sayın Valiyi kutluyorum.

Eğitim bu ülkenin yitik meselesidir… Bu mesele uzun vadede üzerinde kafa yorulmazsa şayet bize en fazla sorun yaratacak ciddi bir husustur.

Değerli Mütefekkir Seyyid Ahmet Arvasi bu hususta şöyle der:

Dünya Türklüğünün, İslam coğrafyasının ve bütün mazlum milletlerin ümidi olmaya namzet bir gençlik yetiştirmekten başka çaremiz yoktur!”

Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Ve böyle Valilerimizin varlığından!

Öyle değil mi?

 

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

Yorumlar1

  • yasemin 8 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah iste bizim boyle.devlet adamlarina ihtiyacimiz var umarim diger sehirlerdede yayginlasir bu uygula egitim cok onemli hepimiz icin
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat