Bakanlık bekleyen şehirler var!

  • GİRİŞ09.11.2015 08:51
  • GÜNCELLEME09.11.2015 08:56

Şimdi hepimiz merakla bekliyoruz. Kimler bakan olacak veya bakanlıklara kimler getirilecek kabilinden yığınla tahmin dolaşıyor ortalıkta.

Çok başarılı isimler istisna yepyeni isimleri bakanlıklarda görme isteğinin hayli yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de seçimlerde Ak Parti'ye desteğini cömertçe yapan bazı şehirlerin bu kez mutlaka bakanlıklarla taltif edilmesi gerekir.

Siyasette marifet, iltifata tabi olmalıdır

Bazı şehirlerimiz var ki neredeyse bütün seçimlerde Ak Parti'nin kalesi oldular ki bu şehirler bugüne dek hiç bakan çıkarmadıkları halde bu desteklerini kesmediler, küsmediler…

Bu şehirlerinden birisi de memleketim Malatya!

Malatya birçok açıdan ilginç bir kenttir. Şehir halkı akl-ı selim ile oy verir, zor zamanlarda asla yarı yolda bırakmaz. Yine sandığa gidip AK Parti diyen ve Türkiye ortalamasının üzerinde %68'le destan yazmıştır Gazi Battal Diyarı….

Bunda başta Ak Parti Malatya il ve ilçe teşkilatlarının, vekillerinin büyükşehir Belediye Başkanının alın teri var elbette bunun altını özellikle çizmek gerekir diye düşünüyorum.

Ne zaman seçim olsa içim hep rahattır zira bilirim ki memleketimden oy kaçağı olmaz ve yine bilirim ki Malatyalı eksiksiz huzura, istikrara ve Büyük Türkiye idealine istisnasız destek verecektir.

İstatistiklere göre Malatya bütün seçimlerde Ak Partiye en fazla oy veren ilk 10 şehir içinde- ki bazı seçimlerde ilk üçe de girmişliği vardır-  ve bu güne değin yüzde 60-70 bandında bir desteği oldu Malatya’nın. Dolayısıyla Malatya artık bir bakanlık istiyor haklı olarak!

Vekillerimizin hepsi çok değerli lakin içlerinden birinin bakan olması gerekir demiyorum ŞART’tır diyorum, nitekim şehir halkı bu eksikliği her seçimde yüksek sesle dillendiriyor!

Malatya bir bakan çıkarmış olsaydı şayet iddia ediyorum, (mübalağa da etmiyorum) kesinlikle  %75 oy alabilecek kapasitede bir şehir!13 yıl boyunca bir türlü bakanlık gelmeyince haklı olarak şehir halkı artık serzenişte bulunuyor!

Malatya alışkın değil zira!

Bir zamanlar o kadar çok bakan, başbakan çıkarmış ki şimdi bu yokluğu çok yoğun hissediyor! Bunu burada şerh düşüyorum!

Rize, Konya, Aksaray, Kahramanmaraş, Bayburt, Malatya, Kayseri, Erzurum gibi şehirler her halükarda desteğini esirgemeyen şehirlerin başında geliyorlar. Bir kere bu şehirlere en azından bir bakanlık verilmelidir.

Şehirlerin de motive edilmeye ihtiyacı vardır.

Biraz dokunulduğunda farklı tezahürler alındığını da gördüğümüz Ege şehirlerinden Manisa mesela, yine bakanlıkla taçlandırılacak şehirlerin başında geliyor.

Antalya kesinlikle bakanlıkla taltif edilmesi gereken bir şehir...

Kültür Bakanlığı ise benim en çok merak ettiğim bakanlık! İnşallah bu kez kültür ve medeniyetimizi çok iyi bilen, kültür ve sanatın içinden bir isim o bakanlığa getirilir diye temenni ediyorum, zira bu bakanlık çok zaman kaybetti!

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun işi gerçekten de zor. Böylesine bir zaferi armağan eden nice şehirlerimiz var ve lakin bakanlık sayısı kısıtlı. Bu bakanları tespit etmek hiç kolay olmayacak gibi görünüyor…

Sürekli bakan çıkaran şehirler var mesela, bir süre o şehirlerden alınabilir bazı bakanlıklar! Kocaeli mesela! Her hükümette en az bir bakan çıkarabiliyor! Kaç dönemdir sanayi bakanlığı o şehirde! Mesela bu kez Gaziantep, Kayseri, Bursa neden olmasın!

Sonuç olarak diyoruz ki üzerinde durduğumuz kentler, sadece seçimden seçime hatırlanan, oy potansiyeliyle dikkat çeken şehirler olarak kalmamalıdır! Bu başarıya ortak olan, bu başarıyı pekiştiren O şehirlerin siyasetçileri de vitrine çıkma onurunu ve gururunu yaşamalıdır…

Zira siyasette de marifet, iltifata tabi olmalıdır!

 

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

Yorumlar2

  • mero 8 yıl önce Şikayet Et
    gökhan aynen katılıyorum..
    Cevapla
  • GÖKHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Kütahyayı Unutmayalım Lütfen
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat