HDPKK hem iç hem de dış düşmanımızdır!

  • GİRİŞ22.01.2016 08:33
  • GÜNCELLEME23.01.2016 09:24

Dışarıdaysa yine zordur.

Düşman hem içeride hem dışarıda ise onunla mücadele etmek ise çok çok zordur! Maalesef bugün Türkiye, hem içte hem de dışarıda küresel destekçileri olan, kendisine uluslar arası vekâlet verilen her anlamda hain, rezil ve sünepe bir terör örgütüyle karşı karşıya!

Davit Fromkin ismini bilen bilir…

“Tüm Barışa Son Veren Bir Barış” adlı kitabının yazarı ve ciddi bir Ortadoğu uzmanı. Kendisine yaklaşık olarak on yıl önce bir söyleşi sırasında  “Ortadoğu’nun geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz” kabilinden bir soru yöneltilir ve cevabı hayli ilginçtir!

Ortadoğu’nun geleceği yok!”

Bu cevap bizi de ilgilendiriyor zira bu terör sorunu var oldukça biz de Ortadoğu’nun bir parçasıyız! Bugün güneydeki şehirlerin durumu tipik Ortadoğu şehirlerini andırıyor ne yazık ki!

HDPKK’nın bu spesifik yapısı bilindiği halde “Çözüm Sürecini” idare eden stratejistler meseleye ne yazık ki çok boyutlu bakamadılar, bugünleri öngöremediler veya kendileri çok yetersizdiler!

Çok boyutlu derken sosyo- kültürel, ekonomik, askeri, tarihi ve stratejik ve en önemlisi demografik yapıyı göz ardı ettiler! Şarkıcıdan, artistten, editörden akil seçtiler ve bölgeye gönderdiler!

Dolayısıyla millet, ordu ve hükümet arasında bu husus yeterince tartışılmadan, kabul görmeden ve konunun uzmanları arasında yeterince araştırılmadan “çözüm” masaya yatırıldı ne yazık ki şu an masada cesedi duruyor!

Yani teşhis doğru, tedavi yanlıştı.

Aylardır güneyde gayri nizami bir şekilde bir şehir savaşı başlatan terör örgütüne karşı güvenlik kuvvetlerimiz çok ciddi bir mücadele içindeler. Neredeyse bir buçuk aydır Diyarbakır başta olmak üzere tüm bölgede bu mücadele sürüyor.

En son bordo bereli dediğimiz üst seviyede eğitilmiş askerlerimiz bölgeye gitti.  İnşallah en kısa zamanda netice alınır diye ümit ediyoruz mamafih yukarıda da belirttiğimiz üzere bu hem iç hem de bir dış terör sorunudur. İhmal edilmiş ve kangrene dönmüş bu terör virüsü için güvenlik kuvvetlerimiz meseleye neşter vururken aklıma takılan şu soruların cevabını bulmuş değiliz!

Mesela;

İstihbaratımız bu şehirlerimizde başlatılan gayri nizami gerilla terör eylemlerini neden görmedi, neden önlem almadı veya neden yetersiz kaldı? Açıkçası bunu çok merak ediyoruz?

Hala muhafazakâr medyada sağ gösterip sol vuran ve çaktırmadan HDPKK’yı pışpışlayan bir takım sözde aydın ve gazeteciler var ve bunların yazıları hala büyük bir cüretle yayınlanıyor! Bölücü ve yıkıcı yayın yapan medya organlarının zihniyeti belli lakin bunları anlamakta hakikaten bu millet güçlük çekiyor!

Allah aşkına gencecik askerlerimiz, polislerimiz ve subaylarımız şehit düşerken gıkı çıkmayan bu çakma yazar taifesini kim koruyup gözetliyor ve kim bunlara yazı yazdırıyor? Bunu artık bilelim!

Memleket her yandan kuşatılmışken demokrasi yalanlarıyla Meclis içinde ülkenin ipliğini pazara çıkarmış HDPKK adlı parti ve vekil bozuntuları acaip bir şekilde korunuyorlar ve her fırsatta da bu vekil bozuntuları sözde demokrasi yalanlarına yenilerini eklemekten hicap duymuyorlar!

Öylesine ikircikli bir yalan içindeyiz…

HDPKK’nın vekil bozuntuları hem bu milletin vergilerinden maaşlarını alıp hem de her türlü nimetinden faydalanıp aleni bir şekilde devlete ihanet ediyorlar…

Öcalan’ın kardeşi ve yeğeni vekil,  Mecliste basın toplantısı yapıyor, yapabiliyor! (Bir de demokrasi yok diyor riyakâr düzenbazlar)

(Bugünleri görmeseydim de ölseydim dedirtti bu durum bana)

“Türkiye’yi başınıza yıkarız” kabilinden tehdit beyanları olan bu taife Ankara’da bir de polislerimiz tarafından korunuyor! Bayrağımızı tanımayan, devletimizi tanımayan, ihanet eden, dış mihraklarla iş birliği yaptıkları kesin ve açık olan bu terör partisi kapanmadıkça, vekil bozuntuları meclis dışına çıkarılmadıkça milli bir duruştan asla bahsedemeyiz!

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak HDPKK’nın ivedilikle kapatılmasını ülkemden istiyorum ve hararetle talep ediyorum! Zira bu parti terör örgütünün siyasi maşasıdır ve bu maşa da ateşe atılmazsa eğer terörle mücadele hep eksik yürüyecektir!

Tarihe de buradan not düşüyorum!

Vesselam!

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

Yorumlar3

  • İsthbrt 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi 100 yıllık defteri tek bir kerede ve tamamen kapatmak için master planın bir parçası dersek acaba ne dersiniz? Evet, risk vardı ve maliyeti de büyük olacaktı ama hepsine karşı senaryolar çoktan üretilmişti ve uygulanıyor. Tüm dış ve iç düşmanlar gerçek yüzlerini açık etti. Kürt halkı artık PKK'nında onun dış destekçilerinin de gerçek yüzünü gördü. Kimse korkmasın... Bu beladan ülke büyük ve kesin bir zaferle sıyrılacaktır. Veee. Bir daha halk iç ve dış hiçbir haine inanmayacak.
    Cevapla
  • Metin arpaci 8 yıl önce Şikayet Et
    Tesbitler doğru.sorular doğru.. Dosdoğru bir yazi..fikrinize sağlik.
    Cevapla
  • Fırat 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir ki... kaleminize yüreğinize sağlık
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat