Bunlar yarın memleketi de satar!

  • GİRİŞ11.07.2024 08:20
  • GÜNCELLEME11.07.2024 08:20

2019 yerel seçimlerinde Ankaralılara “58 km metro hattı” projesi vaat ettiği halde 6 yılda “0” km metro yapan, “yol yaparak ulaşım sorununu çözemezsiniz” diyerek “yol yapımı işine” hiç bulaşmayan CHP’li Mansur Yavaş, iş bilmezliğiyle 6 yılda belediye bütçesini sıfırladı. 
İşçilere doğru dürüst zam vermediği gibi personelin SGK primlerini dahi ödemeyen Yavaş, Ankara’yı en çok prim borcu olan belediye yaptı. 

Tabii arada çorba dağıtarak, konser düzenleyerek, heykel açılışı yaparak göz boyamayı da ihmal etmedi. 

Bu tür reklam kokan hareketleri finanse etmek için de sürekli önceki başkanlardan kalan ABB’ye ait taşınmazları yok pahasına elden çıkardı.

Öyle ki…

Adeta emlakçı gibi hareket eden ve Ankara’yı parsel parsel satan Yavaş, geride bıraktığımız 5 yılda, toplamda 25 milyar TL tutarında devasa bir taşınmaz satışı gerçekleştirdi.

Bununla yetinmeyen Mansur Bey, yeni döneme de hızlı başladı.

23 Mayıs’ta yapılan ihale ile belediyeye ait 27 arsayı elden çıkaran “hizmette yavaş, satışta hızlı” Mansur Efendi, 27 Haziran’da 360 milyonluk taşınmaz satışı yaptı.

Yavaş’ın “para bulmak için taşınmaz sattığını” gören irili ufaklı diğer CHP’li belediyeler de “ağabeylerinin” izinden gitti.

Yönettikleri belediyelerin kasasını kurutan CHP’li başkanlar, nakit akışı sağlamak ve içerisine düştükleri borç sarmalından kurtulmak için tıpkı Yavaş gibi seçim sonrası ele geçirdikleri belediyelere ait taşınmazları haraç mezat satışa çıkardı.

CHP lideri Özgür Özel’in avukatı olan ve bu sayede Çankaya Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Can Güner, ilk icraat olarak belediyeye ait 4 arsa için satış kararı aldı.

CHP’li Balıkesir Burhaniye Belediyesi, 21 Mayıs’ta gerçekleşen ihale ile belediyeye ait 7 adet dubleks daire ile 1 adet arsayı sattı.

22 Mayıs’ta, yine Balıkesir’e bağlı Sındırgı Belediyesinin CHP’li Başkanı Serkan Sak, belediyeye ait 7 dükkân ile 15 dönümlük bir tarlayı elden çıkardı.

Mudanya Belediyesi’nin yeni Başkanı Deniz Dalgıç ise ilk iş olarak içerisinde belediye eski hizmet binasının arazisinin de bulunduğu 59 gayrimenkulü satmak için yetki aldı.

Buca Belediyesi, ilerde değerlenme ihtimali bulunan 18 daireyi yok pahasına sattı.

Tabii bu talandan AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler de payına düşeni aldı.

Çatalca Belediyesi’nin CHP’li yeni Başkanı Erhan Güzel, 4 Haziran’da yapılan ihale ile toplamda 86 bin metrekarelik 12 arsayı elden çıkardı.

31 Mart’ta CHP’ye geçen Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi, 55 arsayı satma kararı aldı.

Haziran ayı içerisinde ise aralarında İzmir, Kırşehir, Kütahya ve Bilecik’in de dahil olduğu çok sayıda belediye, para bulmak için çareyi yine milyarlarca liralık taşınmaz satışı yapmakta buldu. 

Bunu gören Tanju Özcan yönetimindeki Bolu il belediyesi ile İstanbul Sarıyer ve Beşiktaş ilçe belediyeleri, Ankara Yenimahalle, Bursa Gemlik ve Muğla Marmaris belediyesi taşınmaz satışı için yarışa girdi. 

Tanju Özcan, 23 Temmuz’da arsa satacak.

Sarıyer Belediyesi’ne ait Zekeriyaköy ilçesinde bulunan arsanın satış ihalesi 1 Ağustos’ta yapılacak. 

“Akraba Çiftliğine” dönen Ankara Yenimahalle Belediyesi, Yakacık’ta bulunan arsayı aynı gün satacak.

CHP’li Bursa Gemlik Belediyesi, Hisar Mahallesi’ndeki arsayı 17 Temmuz’da elden çıkarmaya çalışacak. 

Haciz şoku ile karşı karşıya kalan Marmaris Belediyesi de borç yükünden kurtulmak için 6 arsa ve bir meskenin satılması için meclisten izin aldı. 

CHP’li Üsküdar Belediyesi zaten belediyeye ait çok sayıda taşınmazı, internetteki sarı sitelerden satarken suçüstü oldu.

*

Tabii yurt geneli tüm CHP’li belediyelerde vahşi bir talan yaşanırken, İstanbul’da farklı bir durumun yaşanması beklenemezdi. 

25 milyarla devraldığı İBB’nin borcunu 2024 yılı itibariyle 300 milyar sınırına dayayan ve önceki dönem aralarında “cami arsaları” ile “çocuk parklarının” da olduğu yüzlerce taşınmazı yok pahasına elden çıkaran İmamoğlu da “Emlakçı Başkan” furyasına katıldı. 

“Konser parası”,”Buşon parası” diye harcama yapan, yandaşlarını ballı Roma gezisine götüren, Papazlar için Noel yemeği veren, aralarında Deniz Zeyrek’in de olduğu çok sayıda yandaş gazeteciye en yağlısından “Kaz eti” yediren İmamoğlu da dün taşınmaz satışı için harekete geçti. 

Başta İGDAŞ olmak üzere İSPARK, Hamidiye Su ve Halk Ekmek gibi İBB iştiraklerini dahi elden çıkaracağı öne sürülen İmamoğlu’na bağlı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi…

Tuzla, Fatih, Kartal, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Kağıthane, Sarıyer, Bağcılar ve Bayrampaşa ilçelerinde yer alan çeşitli büyüklükteki taşınmazların satışına onay verdi. Bahçelievler, Kartal ve Eyüpsultan ilçelerindeki bazı parsellerin satışı da Meclis’ten oy çokluğuyla geçti.

Özetle…

CHP tabanı “özelleştirme” üzerinden yıllardır iktidarı her şeyi satmakla eleştirirken.. 

CHP’li belediye başkanları, kendilerine verilen yetki doğrultusunda belediyelerin mülklerini haraç mezat elden çıkarıyor.

Bu kafa maazallah iktidara gelirse, neleri satar siz düşünün..

Bunlar, Kapıkule Sınır Kapısına “Satılık memleket” tabelası asmazsa, ben de bir  şey bilmiyorum!...

Yeni Akit

Yorumlar2

  • Kaan 3 ay önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık çok önemli tespitler yine
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Cumhur 3 ay önce Şikayet Et
    Eyvah ki eyvah.İmamoglu İnşaata Beşiktaş Yıldız Korusunun verilmesini tavsiye ediyorum.(bila bedeli karşılığında)Hatta Sarıyer Kent Ormanını da verilirse belki doyar.İmamoglu İnşaata hibe edilmesini İBB MECLİSİN den bekliyorum
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat