ABD'nin bitmeyen soykırım desteği

  • GİRİŞ07.06.2024 16:32
  • GÜNCELLEME08.06.2024 09:01

ABD Başkanı Joe Biden'ın Time dergisine verdiği röportaj , özellikle bir yorum nedeniyle ana akım ve İsrail medyasının dikkatini çekti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "kendi siyasi varlığını korumak için savaşı uzatıp uzatmadığı" sorusuna yanıt olarak "İnsanların bu sonuca varması için her türlü neden var" dedi . Biden şöyle devam etti: "Pozisyonunu değiştirip değiştirmeyeceğini söylemek zor ama bunun bir faydası olmadı."

israil'in açlığı bir savaş silahı olarak kullanıp kullanmadığı sorusuna Biden şu yanıtı verdi: "Hayır, öyle düşünmüyorum. Uygunsuz bir faaliyette bulunduklarını düşünüyorum. İnsanların katledilmesi Biden için sadece “uygunsuz”.

ABD İsrail'e askeri yardımını durdurmadı. Salı günü, apartheid eyaletinin savunma bakanlığı , ABD askeri yardımı ile finanse edilen 25 Lockheed Martin gizli savaş uçağının satın alınmasına ilişkin 3 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı . Savunma Bakanı Yoav Gallant, anlaşmayı "ABD ile İsrail arasındaki stratejik ittifakın gücünün ve bunun yakın ve uzak alanlardaki kapsamlı etkilerinin bir başka örneği" olarak nitelendirdi.

Bu da ABD'nin, Filistinliler öldüğü sürece nasıl öldürüldüğüne aldırış etmediği anlamına geliyor.

ABD İsrail'in soykırım yapmasına açıkça yardım ettiğine göre Biden'ın iki devletli söylemi neden sorgulanmıyor?

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat