İsrail'in vahşet laboratuvarları!

  • GİRİŞ15.06.2024 17:39
  • GÜNCELLEME03.07.2024 17:45

İsrail'in bir ay alıkoyduktan sonra serbest bıraktığı ve psikolojik açıdan ciddi şekilde yıprandığı gözlemlenen Gazzeli Bedir Dahlan'ın görüntüleri yürekleri sızlattı.

İsrail”in Filistinli tutuklulara uyguladığı insan dışı muamele , insan haklarını ayaklar altında çiğnediği uygulama ile vahşete devam ediyor.

7 Ekim'den sonra kaçırılan ve yakın zamanda serbest bırakılan tutuklular, İsrailli gardiyanların işlediği iğrenç ihlaller sonucu vücutları parçalanmış, zayıflamış ve hatta yüz yapıları değiştirilmiş bir şekilde ailelerine geri dönüyor; aileleri ve çocukları anne babalarını tanıyamıyor.

İsrailli doktor Meira Weiss, yakın zamanda "Ölü Bedenleri Üzerinde" adlı kitabında  ,  ölen Filistinlilerden alınan organların İsrail üniversitelerinin tıp fakültelerinde tıbbi araştırmalarda kullanıldığını ve Yahudi İsrailli hastaların vücutlarına nakledildiğini ortaya koydu.

Hapishaneler, İsrail askeri ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesi için bir laboratuvar işlevi görüyor ve büyük ilaç şirketlerinin Filistinli tutuklular üzerinde klinik deneyler yapmasına olanak tanıyor.

Uluslararası Mahkumlarla Dayanışma Vakfı'na göre, 2015'ten bu yana 20.000'den fazla mahkum İsrail hapishanelerinden geçti; ve 1967'den bu yana 1 milyondan fazla! İnsan hakları hareketleri, 561 Filistinlinin müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ve 533'ünün 20 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldığını, bunların arasında bazıları hamile olan 40 kadının; bazıları on yaşın altında olan 250 çocuğun; 3.410 idari mahkumun; ve şaşırtıcı bir şekilde, Filistin Yasama Konseyi'ne meşru olarak seçilmiş 15 milletvekilinin bulunduğunu bildiriyor.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat