Soykırımı susturmak

  • GİRİŞ16.06.2024 17:40
  • GÜNCELLEME03.07.2024 17:40

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü, ABD Temsilciler Meclisi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Gazze'deki İsrail soykırımına ilişkin can kaybı rakamlarını göstermek için Gazze Sağlık Bakanlığı istatistiklerini kullanmasını önlemek için bir yasa tasarısını kabul etti .

İsrail, bombaları tarafından öldürülen ve yaralanan Filistinli siviller hakkında hiçbir bilgisi olmadığını düzenli olarak belirtiyor ve anlatıyı Hamas'ı ortadan kaldırma iddiasına odaklamayı tercih ediyor. Dolayısıyla, Kongre'nin son İsrail yanlısı hareketi, Dışişleri Bakanlığı'nın soykırım gerçeğini küresel hafızadan silmeye çalışmakta artık tamamen suç ortağı olduğu anlamına geliyor. Filistinliler için, bu yasa hem hafızadan hem de istatistiklerden yok edilmeleri ve silinmeleri yolunda bir adım daha anlamına geliyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu gerçekten daha fazlasını isteyemezdi. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, soykırımın başlangıcında, Yakın Doğu İşleri Dışişleri Bakan Yardımcısı, öldürülenlerin sayısının Gazze sağlık bakanlığının bildirdiğinden bile daha yüksek olabileceğini kabul etti . "Silahlar sustuktan sonra öğreneceğiz," diye ekledi. Şimdiye kadar, soykırım hala devam ediyor ve İsrail tarafından tamamen yok edilen ailelerin kanıtları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat