Fransa'da Müslümanları bekleyen gerilim

  • GİRİŞ22.06.2024 17:40
  • GÜNCELLEME03.07.2024 17:45

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa seçimlerindeki utanç verici yenilgisinin ardından Ulusal Meclis'i feshetmesi , Fransa'nın çok ötesinde şok dalgalarına yol açıyor .

Hiç kimsenin, Macron dahil , beklemediği en şaşırtıcı gelişme ise  solun dört ana muhalefet partisinin Yeni Halk Cephesi'nde hızla birleşmesi oldu.

Müslümanlar açısından en endişe verici olanı ise, Le Pen/Bardella'nın  "tüm radikal camileri kapatmayı", burka ve İslami başörtülerini sokaklar da dahil olmak üzere her yerde yasaklamayı planlaması.

Jean-Marie Le Pen, ​​​​​İsrail'in Gazze'ye yönelik 2008-2009'daki saldırılarını değerlendirirken; Gazze'yi "insanların kendilerini savunma imkanlarından mahrum bırakıldığı bir toplama kampı" olarak nitelemişti.

Le Pen'in kızı Marine Le Pen'in 2011'de RN'nin liderliğini devralmasıyla aşırı sağcılar, İsrail konusunda söylem değişikliğine gitti.

Marine Le Pen, 29 Mayıs 2023'te konuk olduğu LCI kanalında, babası Jean-Marie Le Pen'in Yahudi toplumuyla son derece zor ilişkilere sahip olduğunu belirtti.

Le Pen, "RN, tarih boyunca Yahudi devletinin kurulmasından yanaydı" ifadesini kullanarak, partilerinin her zaman "siyonist" olduğunu ileri sürdü.

Fransa'da güçlenen aşırı sağcı görüş hem Filistin konusunda hem de yasaklar konusunda Müslümanlara zor günler yaşatacak...

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat